Internationalizarea unui produs romanesc

Imagine preview
(8/10 din 2 voturi)

Acest referat descrie Internationalizarea unui produs romanesc.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 7 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Marketing

Extras din document

Bicicletele Pegas sunt considerate numitorul comun al mai multor generații, marca ocupând locul 50 din top 100 branduri românești. Brand-ul Pegas este un proiect care a pornit din entuziasmul unei echipe de tineri care au înțeles faptul că pentru a concura cu valori și branduri românești într-o lume din ce în ce mai globalizată este nevoie de întoarcerea la rădăcini și continuarea scrierii unor povești frumoase care au însuflețit un număr mare de generații din țara noastră. Pe vremuri, bicicleta Pegas era considerată o recompensă pentru învăţătură, pentru bună purtare sau era o frământare a copiilor ce-şi implorau părunţii să le cumpere una. Așadar, doi tineri întreprinzători au vrut să readucă bucuria juvenilă a copiilor-adulţi şi, implicit, a celor care, născuţi mai târziu, n-au cunoscut vremurile de aur ale bicicletei.

Un mic pas în istoria bicicletelor Pegas:

1972- Producția a început în acest an la Uzina Mecanică Tohan, an în care a ieșit pe piață primul model pentru adulți.

1975- În acest an sunt produse primele biciclete Pegas pentru copiii cu vârsta maximă de 10 ani și primele biciclete de cameră.

Anii ’80- Se diversifică seria Pegas, apar bicicletele cu mai multe viteze, printre care Pegas 1027 Campion cu 5 viteze.

Anii ’90- Această perioadă este caracterizată de producerea bicicletei de munte și celei de cros. Bicicleta de munte avea 18 viteze și frâne Cantilever, iar bicicletele de cameră au fost dotate cu bord electronic.

2012- Cei 2 antreprenori, Andrei Botescu și Alexandru Manda, cumpără marca Pegas și înființează, la București, Atelierele Pegas în care se reia producția de biciclete.

Numele și sigla mărcii Pegas:

Sigla mărcii este reprezentată de calul înaripat Pegas, acesta fiind în mitologia greacă un “simbol al inspirației poetice“.

Unul dintre sloganurile fabricii este luat dintr-o scrisoare a scriitorului francez Gustave Flaubert: „Pegas mai des merge decât galopează: tot talentul este să știi să-l strunești ca să meargă cu viteza dorită”. Curajul, iuțeala și spiritul aventuros sunt câteva trăsături

definitorii ale Pegasului mitologic, împrumutate de producătorul de biciclete românești.

2. Definirea audienței, inclusiv date despre comportamentul de consum

Publicul țintă al bicicletelor Pegas, conform tinerilor antreprenori, este format din:

CEI MOTIVAȚI DE FACTORUL PAST:

Persoane peste 30 de ani care au avut Pegas în copilărie, au vieți active, dar și-au păstrat spiritul tânăr și simt că Pegas-ul ar contribui la activarea și afirmarea acestuia, ar folosi bicicleta mai mult ca mijloc de transport, fapt care îi va ajuta din punct de vedere emoțional, economic și al sănătății.

Persoane sub 30 de ani care sunt atrași de stilul retro, de valențele culturale și de personalitatea nepretențioasă, nonconformistă a bicicletelor Pegas. Acestea le-ar oferi o modalitate de afirmare a personalității și ar fi folosite atât practic cât și ca accesoriu.

CEI MOTIVAȚI DE FACTORUL PASSION:

Din această categorie, brandul se adresează celor care pun design-ul și ineditul desupra celorlalte caracteristici și ar cumpăra bicicleta probabil chiar și dacă mai au una. Persoanele acestea, orice vârstă ar avea, iubesc bicicletele și le folosesc cu mândrie.

În ceea ce privește vânzările, conform unor date publicate în Ziarul Financiar, după 3 ani de la lansarea brandului, în anul 2015, bicicletele Pegas au ajuns la vânzări de peste 1 milion euro, s-au vândut aproape 3000 de bucăți, numărul vânzărilor fiind dublu față de anul anterior. Evoluția numărul de biciclete vândute a fost una foarte mare, având în vedere faptul că în anul 2012 s-au vândut în jur de 500 de biciclete, afacerea obținând atunci 160.000 euro, așa cum se precizează într-un articol de pe site-ul www.wall-street.ro. Așadar, comportamentul de consum al clienților în ceea ce privește bicicleta Pegas este unul pozitiv, aceștia dând dovată de o atracție pentru brand, iar numărul lor crescând de la an la an.

Fisiere in arhiva (1):

  • Internationalizarea unui produs romanesc.docx