L'Oreal - strategii de piață

Referat
9/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 4979
Mărime: 24.90KB (arhivat)
Publicat de: Paula Gheorghe
Puncte necesare: 8

Extras din referat

Un tânăr chimist francez pe nume Eugène Schuller a inventat vopseaua de păr,în 1907. Această vopsea s-a numit “Auréole”.

Astfel, începe istoria L’Oréal. Eugene Schuller, creează şi produce propriile sale produse care erau vândute în saloanele de înfrumuseţare din Paris din acea vreme.

Doi ani mai târziu Schuller a înregistrat compania sa sub numele de “Societatea Franceză de Vopsea Inofensivă pentru Păr”,viitoarea firmă L’Oreal.

Principiile după care se ghida compania lui Schuller sunt aceleaşi principii ale firmei L’Oreal din ziua de azi, si anume cercetare şi inovare în interesul frumuseţii.

În anul 1920 compania lui Schuller avea 3 chimişti, în anul 1950 echipa de cercetare a companiei număra 100 de chimişti iar în prezent numărul lor este peste 2000.

După cinci ani de când Eugene Schuller a creat produsele pentru colorarea părului, a început să exporte produsele în 3 ţări din Europa, şi anume – Olanda, Austria şi Italia.

Câţiva ani mai târziu prin intermediul agenţilor pe care firma îi avea în lume produsele acesteia au fost introduse şi pe pieţele din SUA, America de Sud, Rusia şi Orientul Îndepărtat.Azi Grupul L’Oreal este prezent peste tot în lume prin intermediul sucursalelor şi filialelor pe care le are în lume.

L’Oreal a început cu produse pentru colorarea părului, dar în anul 1934 L’Oreal a început să pună la dispoziţia consumatorilor şi produse pentru curăţarea şi înfrumuseţarea tenului.

Grupul L’Oreal cuprinde peste 500 de brand-uri şi mai mult de 2000 de produse care fac parte din industria frumuseţii, cum ar fi: vopsea de păr, produse de styling, produse pentru îngrijirea corpului, produse de parfumerie, cosmetice etc.

Produsele L’Oreal pot fi găsite în saloanele de înfrumuseţare şi parfumerii până la supermarketuri şi hipermarketuri.

Comunicarea este cuvântul cheie în istoria Grupului L’Oreal. Atunci când publicitatea era încă la început L’Oreal a început să-şi facă cunoscut numele prin postere promoţionale, care sunt faimoase şi în ziua de azi, realizate de graficieni ca Loupot, Colin, Sanvignat care au ajutat firma L’Oreal să-şi pună în atenţia consumatorilor produsele pe care le producea.

În anul 1933 Schuller a deschis primul magazin al companiei L’Oreal care s-a numit Votre Beaute, un magazin care era devotat femeilor.

În anul 1950 când a apărut publicitatea prin intermediul filmului, L’Oreal a profitat de această oportunitate şi a debutat în această formă de publicitate cu o companie pentru Ambre Solaire, produs care a fost reintrodus pe piaţă după cel de-al doilea război mondial.Trei ani mai târziu firma L’Oreal câştigă primul premiu Oscar pentru publicitate.

Cotat la bursă din 1994, Grupul dirijat de 10 ani de către Lindsay Owen-Jones, este apreciat de investitori pentru capacitatea sa de reacţie la crize şi realizările sale.În 1998 Grupul ocupa locul 3 la Bursa din Paris(capitalizarea la bursă fiind de 273 miliarde franci francezi).

În 2002 Grupul a continuat să se extindă în afara Europei şi în America de Nord.Pentru a face posibil acest lucru, în fiecare zonă s-au concentrat, extins şi specializat capacităţi de producţie.

AMERICA LATINĂ – odată cu închiderea fabricii din Argentina, producţia s-a concentrat în Brazilia;

AFRICA – În Africa de Sud, fabrica L’Oreal s-a închis, iar Carson s-a reorganizat, devenind centrul de producţie SOFTSHEEN CARSON pentru Africa şi Europa;

EUROPA DE EST – Capacitatea fabricii din Polonia s-a dublat, pentru asigurarea pieţelor Rusiei şi Europei de Est;

ASIA PACIFIC – Fabrica Suzhou a devenit cel mai mare centru de producţie pentru Asia.Fabrica din Australia s-a închis, datorită preţurilor mari ale materiei prime.

Inovaţia şi îmbunătăţirea continuă a produselor vor asigura progresul în viitor.

2.Strategii de cercetare – dezvoltare

De când a fost fondat în 1907 de către chimistul francez Eugene Schuller, Grupul L’Oreal a continuat să investească în cercetarea cosmeticelor cu un singur scop: de a îmbunătăţi calitatea şi eficacitatea produselor lor cu ajutorul inovaţiei ştiinţifice. În fiecare an Grupul L’Oreal alocă 3% din profit pentru cercetare şi dezvoltare.

Laboratoarele din Franţa, S.U.A. şi Japonia angajează în jur de 2800 de oameni de ştiinţă şi personal din aproximativ 30 discipline: chimie, biologie, fizică, medicină, toxicologie.

L’Oreal este liderul global în cosmetică şi frumuseţe, un sector în care inovaţia în domeniul modei, produselor şi ambalajelor creează continuu schimbări în concurenţa globală a pieţelor brand-urilor. Este un nume cunoscut în toate colţurile lumii care nu are egal în lumea frumuseţii.

Prezentă în 120 de tări,L’Oreal Paris se bazează pe o singură filozofie:aceea de a inova şi a oferi un produs cât mai eficient şi la un preţ foarte bun.Această filozofie a fost practicată de la începuturile companiei.Este de asemenea un nume ce străluceşte prin diversitatea sa, prin bine-cunoscutele feţe din toată lumea: Claudia Schiffer, Ging Li, Heather Locklear, Milla Jovovich, Diana Hayden.

“L’Oreal pentru că merit!” este simbolul sinergiei dintre produsele superioare şi personalităţi impunătoare.Este un mesaj care valorifică femeia pe întregul glob.Mai presus de orice, în spatele acestei afirmaţii se află angajamentul companiei, care, prin mărcile sale variate, glorifică frumuseţea femeii.

Obiectivele Departamentului de Cercetare

- de a câştiga o înţelegere în profunzime a tenului sănătos şi a părului la nivel celular;

- de a puncta procesele biologice din spatele procesului de îmbătrânire a tenului, efectelor negative ale radiaţiilor solare, pigmentării cât şi a culorii naturale a părului, încărunţirii şi chelirii;

- de a sintetiza moleculele active care protejează, repară sau colorează(peste 110 molecule originale au fost produse);

- de a crea şi dezvolta noi produse în toate ramurile cosmetice(peste 3000 de formule ies în fiecare an din laboratoarele firmei):

- de a evalua eficacitatea şi siguranţa produselor folosind teste în vitro pe modele cu ten asemănător celui uman, cât şi tehnicile sofisticate de imagine şi analiză senzorială.

Cercetarea L’Oreal colaborează cu centre de cercetare din 12 ţări din lume cu privire la domenii ştiinţifice avansate.

Domenii de cercetare:

Activităţile de cercetare sunt concentrate asupra a trei subiecte:ten, păr, culoare.

În ceea ce priveşte tenul, L’Oreal caută modalităţile cele mai inovaţionale de a furniza tenului elementele esenţiale pentru a-şi căpăta echilibrul, prin aceasta păstrând sănătatea tenului, prevenind îmbătrânirea cronologică şi fotoîmbătrânirea datorită radiaţiilor UV.

Preview document

L'Oreal - strategii de piață - Pagina 1
L'Oreal - strategii de piață - Pagina 2
L'Oreal - strategii de piață - Pagina 3
L'Oreal - strategii de piață - Pagina 4
L'Oreal - strategii de piață - Pagina 5
L'Oreal - strategii de piață - Pagina 6
L'Oreal - strategii de piață - Pagina 7
L'Oreal - strategii de piață - Pagina 8
L'Oreal - strategii de piață - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • L'Oreal - Strategii de Piata.doc

Alții au mai descărcat și

Program de Loializare a Clienților pentru Compania Avon Cosmetics România

1. Prezentarea condiţiilor necesare în vederea adoptării programului Acest capitol al proiectului presupune analizarea mediului de marketing al...

Analiza de marketing Dr Oetker

1. PREZENTAREA GENERALĂ A PRODUSULUI Istoric La început a fost doar dorința de a face viața gospodinelor mai ușoară. Dorință urmată de o idee...

Loreal

Plan proiect de grup – Tehnici Promotionale 1. Analiza preliminara a produsului/serviciului ales • Analiza conjuncturii de macromediu (PEST) •...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Te-ar putea interesa și

Internaționalizarea produselor cosmetice pe o piață străină

Capitolul 1: Descrierea companiei, misiunea si obiectivele propuse Compania “Natural Charm” este un simbol al produselor cosmetice din Romania,...

Esența metodologică a calității profesionale a managerului contemporan. deosebirile dintre manager și conducător românesc. manager activ și pasiv

INTRODUCERE Actualitatea temei. În condiţiile economiei concurenţiale, un rol deosebit are valorificarea potenţialului uman şi a celui managerial....

Program publicitar - crema antirid

Rezumat introductiv În acest proiect am pornit de la un brief de agenţie în care am sintetizat toate datele legate de firmă şi de producţia ei,...

O firmă de cosmetice din Franța ce investește în Marea Britanie - Diush Cosmetiques

1.Motivarea alegerii ţării în care investim MAREA BRITANIE Regatul Unit de acum s-a construit în jurul regatelor independente ale Angliei şi...

Managementul Strategic în Cadrul Companiei L'Oreal SA

I.Prezentarea companiei L’Oreal SA este o companie fondata in 1909 cu sediul central in Franta, ce detine pozitia de lider mondial pe piata...

Orientarea managementului marketingului spre performanță

Prezentare L'Oréal Paris, marcă franţuzească de renume mondial în domeniul produselor cosmetice, oferă atât femeilor cât şi barbatilor din...

Analiza Pieței Românești a Publicității

CAPITOLUL 1: PUBLICITATEA ŞI COMPONENTELE PIEŢEI PUBLICITARE 1.1. Despre publicitate Apariţia şi dezvoltarea publicităţii Apariţia publicităţii...

Piața produselor cosmetice

a) Aria pietei Ca repartizare, piata produselor cosmetice se regaseste in toate regiunile tarii avand o pondere ridicata in mediul urban, unde...

Ai nevoie de altceva?