Lansarea pe piața Ungariei a berii European Black Beer

Referat
7/10 (4 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 28 în total
Cuvinte : 9026
Mărime: 116.90KB (arhivat)
Publicat de: Viorela Ioniță
Puncte necesare: 10
PROGRAM DE MARKETING PRIVIND LANSAREA UNUI PRODUS NOU PREZENTAREA S.C. European Drinks

Cuprins

  1. 1. Prezentarea S.C. European Drinks.
  2. 2. Cadrul juridic al societatii.
  3. Denumire, forma juridica si sediul.
  4. Obiectul de activitate al societatii.
  5. Modificarea formei juridice, dezvoltarea, lichidarea si litigii.
  6. Cadrul organizatoric al societatii.
  7. Conducerea societatii.
  8. Adunarea generala a actionarilor.
  9. Consiliul de administratie.
  10. Resursele umane.
  11. Resursele financiare.
  12. Furnizorii firmei.
  13. 3. Asimilarea noii beri “European Black Beer” în productie si introducerea în cadrul pietei Ungariei.
  14. Expunerea introductiva privind noul produs.
  15. Etapele asimilarii noului produs " European Black Beer”.
  16. Aparitia sau generarea ideii.
  17. Filtrarea ideilor.
  18. Evaluarea ideii.
  19. Mediul politic.
  20. Mediul juridic.
  21. Mediul economic.
  22. Mediul fizico-geografic.
  23. Mediul socio-demografic.
  24. Mediul cultural.
  25. 4. Calculul rentabilitatii.
  26. Cercetarea si testarea conceptului de produs.
  27. Dezvoltarea produsului.
  28. Testarea produsului pe piata.
  29. Comercializarea noului produs.
  30. Plan promotional de lansare a noului produs “European Black Beer”.
  31. I. Analiza mediului si a performantelor curente.
  32. II. Segmentarea pietei.
  33. III.Strategia de marketing.
  34. Bibliografie.

Extras din referat

Capitolul 1. PREZENTAREA S.C. European Drinks

Complexul Industrial de la Rieni concentreaza activitatea firmelor private româno-suedeze S.C. EUROPEAN DRINKS S.A. si S.C. RIENI DRINKS S.A, care, în scurt timp de la înfiintarea lor, au devenit lideri nationali în producerea si ambalarea bauturilor racoritoare si alcoolice în flacoane PET, cutii Tetra Pak , sticle si doze de aluminiu.

Dezvoltarea platformei industriale este fara precedent, suprafata construita depasind de 20 de ori suprafata initiala. În acelasi timp, European Drinks este primul grup de firme românesti din acest domeniu care a primit atestarea internationala a sistemului calitatii prin Certificatul EN ISO 9001, decernat de firma de renume mondial TUV CERT, Germania.

Tehnologia folosita este una de vârf în domeniul ales, furnizata de cele mai bune firme de profil din lume: Krones (Germania), Husky (Luxembourg), Sidel (Franta), York (Austria), Tetra Pak , Alfa Laval (Suedia) etc.

Faptul ca pe aceasta platforma se fabrica totul: flacoane de unica folosinta (tip PET), dopuri, folie, etichete de produs si o variata gama de materiale publicitare tiparite, cu un randament maxim datorat robotilor industriali, permite mentinerea preturilor la un nivel foarte avantajos pentru consumatori.

S.C. European Drinks S.A. dispune în prezent de mai multe linii de productie, pe ele îmbuteliindu-se flacoane de diferite marimi: 0,2L, 0,25L, 0,5L, 1L, 1,5L, 2 L, 2,5L. Dintre produsele îmbuteliate aici sunt bine cunoscutele: Frutti Fresh - cea mai consumata bautura racoritoare din România, American Cola, Vita Tonic, Tiny , Trompi, Aloha, apa minerala naturala Izvorul Minunilor (carbogazeificata si plata) - detinatoarea locului I la export si lider al pietei românesti de apa minerala îmbuteliata la flacon PET. Calitatea sa este recunoscuta si international, Izvorul Minunilor fiind atestata ca apa minerala naturala în Comunitatea Europeana.

Platforma Scandic Distilleries beneficiaza de o tehnologie ultramoderna, fiind una dintre cele mai moderne si nepoluante distilerii din Europa.

Liniile de productie sunt realizate la un înalt nivel tehnologic si cu un deosebit grad de automatizare, întregul proces de fabricatie fiind asistat de calculatoare de proces, garantându-se respectarea totala si exacta a calitatii impuse pentru produsele finite. Fiecare faza a procesului de productie este controlata, din punct de vedere al calitatii, în laboratorul propriu, dotat la un nivel competitiv cu aparate dintre cele mai performante, orice abatere de la calitatea ceruta fiind sesizata si eliminata.

Calitatea alcoolului este verificata foarte strict în laboratorul ultramodern al distileriei, unic prin aparatura de ultima ora cu care este dotat: gaz cromatograf, spectrofotometre etc. Aceste aparate permit o analiza extrem de fina si de fidela a produselor. Rezultatul acestui proces tehnologic este obtinerea unui alcool a carui puritate este unica în România si poate chiar în lume.

Alcoolul este prelucrat si transformat în foarte apreciate bauturi alcoolice de catre firma Interstock Exim, prima firma de profil din România care detine Certificatul EN ISO 9001, decernat de firma TUV CERT, Germania, certificat care atesta implementarea si mentinerea sistemului calitatii. Dintre bauturile alcoolice care se produc aici - Palinca de Bihor, vodca Scandic Pop, vodca Scandic Original, vodca Scandic Original Gold Crown of the new Milenium, vodca Pinguin, vodca Polar sau vodca Kazaciok, lichiorul Tanita sau Visinata, Afinata, Caisata - domina topurile preferintelor consumatorilor români si straini.Structura organizatorica a S.C. EUROPEAN DRINKS S.A. si S.C. RIENI DRINKS S.A este supla si rationala, în acest fel organizatia putându-se adapta la mediul ambiant pe o cale cât mai eficienta.

Structura organizatorica reprezinta ansamblul persoanelor si compartimentelor întreprinderii, precum si al relatiilor dintre ele, plasate într-o configuratie coerenta care asigura premisele organizatorice ale atingerii obiectivelor planificate. Succesul activitatii firmelor si contributia acestora la dezvoltarea economiei nationale este redat si de managerii generali, dupa cum urmeaza:

"Consider ca am avut puterea de a schimba ceva în aceasta parte de tara mai ales prin locurile de munca pe care le-am oferit si prin conditiile pe care le asiguram angajatilor nostri. Prin dezvoltarea la nivelul întregii tari a distributiei produselor si prin parteneriatul cu cei peste 150.000 de parteneri de afaceri am devenit o puternica companie nationala. Prin intermediul miilor de legaturi de afaceri cu exteriorul, European Drinks este o mare companie internationala. Mai mult, la Rieni si la Sudrigiu am dezvoltat doua dintre cele mai mari platforme de industrie alimentara din Europa Centrala si de Est".

"Cred ca nici un efort nu este prea mare atunci când rezultatul final este atât de generos: noi, o mâna de oameni, am reusit sa demonstram în mod stralucit ca lucrurile pot merge si bine în aceasta tara, pentru ca nu cred ca exista companie din România care sa cunoasca o astfel de evolutie. O evolutie care a sfidat regula de a ceda în fata impedimentelor de tot felul, o reusita exemplara într-o economie de tranzitie care s-a constituit si se mai constituie înca într-o foarte mare încercare pentru orice întreprinzator particular".

TRANSILVANIA GENERAL IMPORT-EXPORT este o firma privata romano-suedeza a carei activitate de baza este distribuirea produselor fabricate pe platformele industriale EUROPEAN DRINKS, SCANDIC DISTILLERIES si EUROPEAN FOOD.

Preview document

Lansarea pe piața Ungariei a berii European Black Beer - Pagina 1
Lansarea pe piața Ungariei a berii European Black Beer - Pagina 2
Lansarea pe piața Ungariei a berii European Black Beer - Pagina 3
Lansarea pe piața Ungariei a berii European Black Beer - Pagina 4
Lansarea pe piața Ungariei a berii European Black Beer - Pagina 5
Lansarea pe piața Ungariei a berii European Black Beer - Pagina 6
Lansarea pe piața Ungariei a berii European Black Beer - Pagina 7
Lansarea pe piața Ungariei a berii European Black Beer - Pagina 8
Lansarea pe piața Ungariei a berii European Black Beer - Pagina 9
Lansarea pe piața Ungariei a berii European Black Beer - Pagina 10
Lansarea pe piața Ungariei a berii European Black Beer - Pagina 11
Lansarea pe piața Ungariei a berii European Black Beer - Pagina 12
Lansarea pe piața Ungariei a berii European Black Beer - Pagina 13
Lansarea pe piața Ungariei a berii European Black Beer - Pagina 14
Lansarea pe piața Ungariei a berii European Black Beer - Pagina 15
Lansarea pe piața Ungariei a berii European Black Beer - Pagina 16
Lansarea pe piața Ungariei a berii European Black Beer - Pagina 17
Lansarea pe piața Ungariei a berii European Black Beer - Pagina 18
Lansarea pe piața Ungariei a berii European Black Beer - Pagina 19
Lansarea pe piața Ungariei a berii European Black Beer - Pagina 20
Lansarea pe piața Ungariei a berii European Black Beer - Pagina 21
Lansarea pe piața Ungariei a berii European Black Beer - Pagina 22
Lansarea pe piața Ungariei a berii European Black Beer - Pagina 23
Lansarea pe piața Ungariei a berii European Black Beer - Pagina 24
Lansarea pe piața Ungariei a berii European Black Beer - Pagina 25
Lansarea pe piața Ungariei a berii European Black Beer - Pagina 26
Lansarea pe piața Ungariei a berii European Black Beer - Pagina 27
Lansarea pe piața Ungariei a berii European Black Beer - Pagina 28

Conținut arhivă zip

  • Lansarea pe Piata Ungariei a Berii European Black Beer.doc

Alții au mai descărcat și

Mediul de Marketing

Cap. 1. MEDIUL DE MARKETING Rezultatele pe care o firmă le obţine depind nu numai de activitatea pe care ea o desfăşoară, ci şi de factorii care...

Plan de Marketing pentru Lansarea unui Produs Turistic

Introducere Parcurile de distractie din intreaga lume isi povestesc istoriile lor de mai bine de 100 de ani. Colorate si zgomotoase, vesele si...

Mixul de marketing - odorizante pentru mașină

Firma SC. Andutz. SRL doreşte să lanseze pe piaţă un nou produs, însă nu cunoaştem cu certitudine preferinţele pieţei noastre ţintă. De aceea, am...

Lansarea unui produs autentic românesc pe piața internațională

Partea I 1. Descrierea întreprinderii Dobrogea 1.1 Istoria întreprinderii Dobrogea 1961 - Ia fiinţă Întreprinderea de Morărit Panificaţie...

Raport de cercetare calitativă privind oportunitatea lansării unui nou sortiment de ceai

Capitolul I. Contextul și obiectivele cercetării I.1. Problema de decizie Oportunitatea lansării unui nou sortiment de ceai. I.2. Descrierea...

Strategia de comunicare pentru un nou șampon lansat pe piață

Capitolul 1. Analiza strategiei de comunicare anterioare. Stabilirea conceptelor cheie ale strategiei de comunicare. 1.1. Analiza strategiei de...

Promovarea - formă de comunicare a întreprinderii cu piața

Politica de promovare – instrument specific marketingului Promovarea vanzarilor detine un loc din ce in ce mai important in strategia comerciala a...

Cercetare de Marketing

Subiectul proiectului: Firma TOFAN GRUP S.A. efectueaza un sondaj de opinie in randul cumparatorilor de anvelope pentru a determina imaginea...

Te-ar putea interesa și

Proiectarea sistemului informatic privind evidența livrărilor de produse pe beneficiari la SC Ursus Breweries SA, Sucursala Timișoara

CAPITOLUL 1. ROLUL INFORMATICII ECONOMICE ÎN MANAGEMENTUL FIRMEI 1.2. Sistemul informaţional Dacă sistemul decizional reprezintă “sistemul...

Lansarea Timișoreana pe piața berii din Ungaria

I. Descrierea programului de marketing Piata berii din Romania Brau Union SA, Ursus Breweries, Interbrew si United Romanian Breweries Bereprod...

Promovarea pe Piața Internațională a Produselor Românești - Proiect - Disciplina Marketing Internațional

INTRODUCERE În cadrul strategiei privind mixul de produs al firmei, S.C. EUROPEAN DRINKS S.A. s-a decis introducerea unui nou produs, berea bruna...

Ai nevoie de altceva?