Lansarea pe piață vopseaua Beste

Referat
8/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 19 în total
Cuvinte : 4401
Mărime: 51.33KB (arhivat)
Publicat de: Iustina Pavel
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Alexandru Chiritescu

Extras din referat

INTRODUCERE

Industria de producere a grundurilor, vopselelor si diluantilor a constituit unul dintre domeniile performante de activitate din România în ultimii ani, atrÎgând un volum apreciabil de investitii si reusind sa atinga un nivel tehnologic foarte apropiat de companiile din Comunitatea EuropeanÎ. Industria româneasca de pâna în 1990 a fost formata din mari producÎtori ce acopereau 50-60% din piatÎ. Companiile rezultate prin privatizarea acestor unitati acopera în prezent un procent scÎzut, restul fiind ocupat de unitÎti de productie private deschise dupa 1990 si importatori.

Prezentul proiect analizeaza obiectivele firmei L.A. PROD S.A. de producere grunduri, vopsele si diluanti privind lansarea unui nou produs, vopseaua BESTE, pe piata româneasca.

Sortimentul productiei firmei noastre este format din:

- Vopsele acrilice si alchidice;

- Grunduri si diluanti;

- RÎsini grase necesare atât procesului de propriu de productie cât si altor potentiali beneficiari ;

- Vopsele auto, nitrocelulozice, epoxidice, clorcauciuc.

Lansarea noului produs, vopseaua auto BESTE, este rodul unei munci sustinute a departamentului de cercetare-dezvoltare în colaborare cu departamentul de marketing. Conducerea firmei a dat credit echipei special constituite pentru producerea si lansarea acestui produs, alocând fonduri importante.

Noul tip de vopsea este un produs revolutionar, capabil sa surclaseze marcile concurente si sa ocupe locul întâi în cerintele consumatorilor. CalitÎtile sale speciale: de a nu se zgâria si de crestere a gradului de aerodinamicitate a suprafetei vopsite, îi asigurÎ o pozitionare de top pe piata de specialitate.

Un prim obiectiv urmarit este acela de a gasi un echilibru între ceea ce ne propunem noi si ceea ce cauta consumatorul. Pentru aceasta va fi nevoie de o cercetare riguroasa a pietii. Vrem sa oferim consumatorilor bunuri de cea mai buna valoare posibila, sa ne atragem cât mai multi clienti.

Ne propunem ca în primul an de producere a noului sortiment de vopsea sa ne creem o clientela stabila, sa ocupam un loc în frunte în ceea ce priveste cota de piata si sa realizam o cifra de afaceri lunara de cca 500mil. lei si un profit brut de 150mil. lei pe luna. De asemenea, firma urmareste ca în timp sa devina liderul incontestabil al pietii vopselelor auto.

Capitolul

1.1. Identificarea pietei (a produsului generic)

În România, cererea de vopsele a crescut odatÎ cu dezvoltarea domeniului constructiilor de locuinte si industriale, preluarea de cÎtre Renault-Franta a S.C. Automobile Dacia S.A. Pitesti si deschiderea liniei de asamblare auto Daewoo-România.

Vopselele sunt produse care se adreseazÎ consumatorilor casnici si industriali. Tendinta manifestatÎ în ultima perioada (1998, 1999) este cea a orientÎrii firmelor producÎtoare sau importatoare cÎtre consumatorii casnici, acestia reprezentând un segment de piatÎ cu un potential de consum în continuÎ crestere, desi aici concurenta este deosebit de puternicÎ. Un avantaj al abordÎrii cu mai multÎ atentie al acestui segment de piatÎ este cel al recuperÎrii sigure si mult mai rapide a creantelor decât în segmentul consumatorilor industriali. Acest fapt explicÎ cresterea ponderii consumatorilor casnici la 33.5% în 1999, fatÎ de 21% cât reprezenta aceasta în 1998.

În zona Moldovei piata este reprezentata de firma CONEX  Iasi, motiv pentru care credem ca impunerea pe aceasta piata este o solutie, urmând ca dupa ce obiectivele de a atrage cât mai multi clienti si de a satisface pe deplin nevoile consumatorilor nostri vor fi satisfÎcute, vom încerca sa ne extindem si în celelalte zone ale tarii.

Preview document

Lansarea pe piață vopseaua Beste - Pagina 1
Lansarea pe piață vopseaua Beste - Pagina 2
Lansarea pe piață vopseaua Beste - Pagina 3
Lansarea pe piață vopseaua Beste - Pagina 4
Lansarea pe piață vopseaua Beste - Pagina 5
Lansarea pe piață vopseaua Beste - Pagina 6
Lansarea pe piață vopseaua Beste - Pagina 7
Lansarea pe piață vopseaua Beste - Pagina 8
Lansarea pe piață vopseaua Beste - Pagina 9
Lansarea pe piață vopseaua Beste - Pagina 10
Lansarea pe piață vopseaua Beste - Pagina 11
Lansarea pe piață vopseaua Beste - Pagina 12
Lansarea pe piață vopseaua Beste - Pagina 13
Lansarea pe piață vopseaua Beste - Pagina 14
Lansarea pe piață vopseaua Beste - Pagina 15
Lansarea pe piață vopseaua Beste - Pagina 16
Lansarea pe piață vopseaua Beste - Pagina 17
Lansarea pe piață vopseaua Beste - Pagina 18
Lansarea pe piață vopseaua Beste - Pagina 19

Conținut arhivă zip

  • Lansarea pe Piata Vopseaua Beste.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza de Marketing - Nature Color

NatureColor este o companie privata infiintata in 1992, cu sediul in Bucuresti . Managementul firmei este asigurat de trei asociati cu indelungata...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Te-ar putea interesa și

Cercetare Marketing - Vopseaua Beste

1. Introducere Industria de producere a grundurilor, vopselelor şi diluanţilor a constituit unul dintre domeniile performante de activitate din...

Piața

1.1. Piata si caile de crestere a pietei Piata reprezinta sfera de manifestare si confruntare a cererii si ofertei si realizarii lor prin...

Promovarea unui Produs - SC Simbyo SA

Industria de producere a grundurilor, vopselelor si diluantilor a constituit unul dintre domeniile performante de activitate din Romania in ultimii...

Ai nevoie de altceva?