Marketing - Servicii Tarom

Imagine preview
(8/10 din 9 voturi)

Acest referat descrie Marketing - Servicii Tarom.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 13 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Marketing

Cuprins

CAP.1 Prezentarea firmei
CAP.2 Alegerea segementului de fidelizat
CAP.3 Cercetarea pietei
CAP.4 Alegerea strategiei de fidelizare
CAP.5 Mixul de fidelizare
Bibliografie

Extras din document

CAP.4 ALEGEREA STRATEGIEI DE FIDELIZARE

Descrierea startegiei si motivarea alegerii

Strategia de fidelizare a companiei aeriene Tarom o reprezinta programul Smart Miles. Inscrierea in programul Smart Miles este gratuita; pot participa toate persoanele fizice in varsta de peste 12 ani.

Completand un formular de inscriere pasagerii devin membri in programul SMART MILES al companiei TAROM - care va deschide un cont in care se acumuleaza milele calatorite pe cursele TAROM .Inscrierea va aduce un bonus de 1000 mile.

Daca pasagerii au acumulat un numar necesar de mile au dreptul sa beneficieze de bilete gratuite pe destinatiile TAROM.

Tipuri de premii Smart Miles:

a. bilete gratuite acordate membrului Smart Miles;

b. bilete pentru companion( bilet gratuit acordat altei persoane decat membrul Smart Miles);

c. bilete-cadou (doua bilete dus-intors gratuite acordate membrului Smart Miles si altei persoane la alegerea sa, pentru un numar dublu de mile fata de baremul obisnuit).

O strategie de fidelizare speciala o reprezinta programul Smart Miles Super.Aceasta startegie de fidelizare ii are in vedere pe pasagerii fideli ai companiei Tarom, oferindu-le o serie de avantaje.Pentru un card Smart Miles Super pasagerii trebuie sa aiba 35 000 mile acumulate pe parcursul a 12 luni, astfel contul va fi debitat cu 20.000 de mile.

Se poate intra in posesia cardului Smart Miles Super si daca se acumuleaza un numar de 40 de zboruri in 12 luni; in aceasta situatie contul se va debita cu jumatate din milele acumulate in ultimul an.

CAP.5 MIXUL DE FIDELIZARE

5.1 Alegerea mijloacelor de fidelizare

Satisfactia si confortul pasagerilor reprezinta obiectivul principal al oricarei companii aeriene. TAROM acorda o atentie deosebita calitatii tuturor serviciilor oferite pasagerilor.

Punctualitatea si castigarea increderii pasagerilor in serviciile oferite sunt intr-un permanent proces de perfectionare, pentru a veni, in acest fel, in intampinarea cerintelor pasagerilor.

In primul rand, comapania Tarom pune un mare accent pe calitatea serviciilor oferite pasagerilor.Pasagerii Tarom pe langa caliatatea ireprosabila a serviciilor, beneficiaza de multe alte avantaje.Principalul avantaj tine de pret, avand in vedere faptul ca cei care calatoresc pentru prima data cu Tarom beneficiaza de o reducere de 30%, iar copiii cu varste sub 12 ani au reduceri de 50%.Un alt avantaj oferit de Tarom pasagerilor sai, se orienteaza catre segmentul fidel.Pasagerii fideli care reusesc sa acumuleze numarul de mile cerut, pe parcursul a 12 luni, beneficiaza, prin cardurile Smart Miles, de premii, care constau in:

a. bilete gratuite acordate membrului Smart Miles;

b. bilete pentru companion( bilet gratuit acordat altei persoane decat membrul Smart Miles);

c. bilete-cadou (doua bilete dus-intors gratuite acordate membrului Smart Miles si altei persoane la alegerea sa, pentru un numar dublu de mile fata de baremul obisnuit).

5.2 Compania de comunicare

Publicitate

Compania aeriana Tarom are ca obiectiv,prin difuzarea mesajului publicitar, ca in perioada 10 ianuarie 2006 – 10 aprilie 2006 sa creasca cu 10 %cota de piata.Prin acest spot publicitar compania Tarom urmareste atragerea de noi clienti,cat si cresterea in ochii publicului a serviciilor oferite de Tarom.

Perioada in care va aparea spotul publicitar la televiziune va fi cuprinsa intre 10 ianuarie 2006 si 10 aprilie 2006.Posturile de televiziune unde se va difuza spotul publicitar vor fi:Pro Tv, Antena 1si TVR1.Spotul publicitar se va difuza de luni pana sambata intre orele 19 si 21,iar duminica intre orele 19 si 23.

Crearea mesajului publicitar

Mesajul publicitar va avea o durata de 15 secunde si va fi alcatuit din 7 cadre.Textul spotului publicitar se prezinta astfel:

“Cu Tarom visele tale pot zbura oriunde.Poti ajunge in cele mai minunate locuri din lume,cu Tarom, care iti ofera cea mai mare siguranta si cel mai bun confort.Va aseptam sa va aratam frumusetile lumii.Siguranta, seriozitate si confort, doar cu Tarom”

Fisiere in arhiva (1):

  • Marketing - Servicii Tarom.doc

Alte informatii

marketing servicii.nota 10