Marketing strategic - Analiza BCG - Avon

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 6 în total
Cuvinte : 1377
Mărime: 26.46KB (arhivat)
Publicat de: Zoe Iordache
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Conf. univ. dr. Bogdan-Vasile Nichifor
UNIVERSITATEA VASILE ALECSANDRU - BACAU FACULTATEA DE STIINTE ECONOMICE PROGRAM DE STUDII – MARKETING

Extras din referat

Introducere

Istoria Avon Cosmetics incepe in anul 1886, in urma cu 126 de ani, cand fondatorul sau David McConnell, un vanzator de carti din usa in usa a inceput sa ofere mici parfumuri femeilor care ii cumparau cartile. A constatat imediat ca oamenii cumparau cartile aparte pentru parfumurile de trandafiri pe care le oferea.

“Little Dot Set” a fost primul produs al lui McConnell ce continea 5 parfumuri cu arome florale: trandafiri albi, violete, crini, heliotrope si zambila.

McConnell si-a dorit sa infiinteze o companie mare dar avea si o perspectiva indrazneata: o schimbare sociala cu 34 de ani inainte ca femeile sa castige dreptul la vot. McConnell considera ca femeile au dreptul sa fie independente si sa isi castige singure existenta.

Asa a luat fiinta compania "California Perfume Company" cu sediul in New York. Prima reprezentanta Avon a fost doamna P. F. E. Albee o vaduva din Winchester. Pe masura ce parfumurile Avon au devenit din ce in ce mai populare ea a inceput sa angajeze alte femei si sa le invete tehnica vanzarilor din usa in usa.

Compania a fost redenumita Avon deoarece orasul in care traia David McConnell numit

Suffern on the Ramapo ii amintea de orasul descris de Shakespeare, Stratford-on-Avon. In anul 1887, pentru David McConnell activau 12 femei vanzand o linie de 8 parfumuri.

Avon Cosmetics Romania este o filiala a Avon International si este o companie producatoare si distribuitoare de produse cosmetice in sistemul de vanzari directe.

Avon Cosmetics Romania si-a inceput activitatea in anul 1997. In 15 ani de existenta, Avon Romania a reusit sa patrunda in inimile si in casele a milioane de femei care au avut nadejde in sfaturile si recomandarile celor peste 140.000 reprezentanti Avon. Activitatea companiei se incadrează in sfera industriei cosmeticelor.

Incepand din 2002, Avon este liderul pietei de cosmetice din Romania. In prezent, 8 din 10 femei folosesc si iubesc produsele Avon. Compania a pornit de la sase zone de livrare care acopereau Bucurestiul. In 2003 produsele Avon erau distribuite in intreaga tara, prin 67 de zone de livrare. In prezent compania are 96 de zone de livrare la nivelul intregii tari.

Conform unui studiu de piata realizat de Synovate in anul 2003, dupa 5 ani de activitate pe piata romaneasca, marca Avon ocupa locul patru in TOP 30 HIGH IMPACT BRANDS in Romania, dupa marci precum Coca-Cola, Ariel si Philips.

Misiunea Avon este de a deveni lider mondial in frumusete pentru clientii sai, de a deveni ceea ce cauta femeile, de a le oferi avantajul unei game largi de branduri si cai de acces la produse; de a ajunge cel mai bun loc de munca pentru asociatii Avon, de a fi cunoscuta pentru pozitia de varf datorita pasiunii pentru standarde inalte si de a deveni cea mai mare fundatie pentru femei din toate tarile Avon.

Avon Cosmetics Romania S.R.L. a avut o cifra de afaceri in crestere in ultimii ani cu exceptia anului 2006, cand aceasta a avut o valoare de 354.034.473 Ron. Din 2007 pana in 2010 cifra de afaceri a crescut cu 97.985.421 Ron, adica cu 25,68 %.

Preview document

Marketing strategic - Analiza BCG - Avon - Pagina 1
Marketing strategic - Analiza BCG - Avon - Pagina 2
Marketing strategic - Analiza BCG - Avon - Pagina 3
Marketing strategic - Analiza BCG - Avon - Pagina 4
Marketing strategic - Analiza BCG - Avon - Pagina 5
Marketing strategic - Analiza BCG - Avon - Pagina 6

Conținut arhivă zip

  • Marketing strategic - Analiza BCG - Avon.docx

Alții au mai descărcat și

Marketing internațional - studiu de caz Avon Cosmetics

Istoric Povestea Avon incepe in urma cu 120 de ani, cand fondatorul sau David McConnell, un vanzator de carti pe atunci, a descoperit ca...

Raport de Cercetare Berea Ursus

Rezumat Managerial Ursus intenţionează să ajunga numărul 1 în vânzări pe piaţa din Romania. În acest sens se doreşte determinarea factorilor ce...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Ai nevoie de altceva?