Marketingul digital și social media - componentele ecosistemului digital

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: pdf
Pagini : 2 în total
Cuvinte : 1058
Mărime: 336.15KB (arhivat)
Publicat de: Cornelia C.
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: prof. ec. Chivu Cornelia Amalia

Extras din referat

1. Impactul tehnologiilor digitale asupra companiilor de asigurări

Utilizarea internetului și a rețelelor sociale a schimbat comportamentul consumatorilor și modul în care companiile de asigurări își desfășoară activitatea. Marketingul social și digital oferă oportunități semnificative organizațiilor, prin intermediul unor costuri mai mici, de îmbunătățire a gradului de cunoaștere a mărcii și creșterea vânzărilor. Oamenii cheltuiesc din ce în ce mai mult timp de căutare online pentru informații despre produse și servicii, comunică cu alți consumatori despre experiențele lor. Organizațiile au răspuns la această schimbare în comportamentul consumatorilor prin crearea de rețele digitale și sociale o componentă esențială și integrală a planurilor lor de marketing pentru afaceri.

Social media le permite companiilor să se conecteze cu clienții, să îmbunătățească gradul de conștientizare a mărcilor, să influențeze atitudinile consumatorului, să primească feedback, să ajute la îmbunătățirea produselor de asigurare și la creșterea vânzărilor.

În zilele noastre, reclamațiile consumatorilor pot să fie comunicate instantaneu ajungând la milioane de oameni (negativ electronic/pozitiv electronic - din gură în gură) toate acestea putând avea consecințe pentru asiguratori. Introducerea și avansarea tehnologiilor digitale a influențat semnificativ mediul în care activează companiile, relevant pe această temă fiind schimbările comportamentului consumatorului și interacțiunile clienților prin mass-media online. Comportamentul consumatorului s-a schimbat semnificativ din cauza inovației tehnologiei și adoptarea omniprezentă a dispozitivelor portabile, direct contribuind la modul în care se interacționează pentru luarea deciziilor și cumpărării on-line. Utilizarea tot mai mare a marketingului digital și social media a influențat pozitiv atitudinea consumatorilor față de mediul on-line. Ca și în marketingul tradițional, este important să se identifice nevoile utilizatorii, precum și percepțiile și atitudinile lor față de diferitele forme de comunicare.

Vocile consumatorilor au devenit mai puternice datorită progresului rețelelor sociale și doresc să fie auzit de mulți oameni.

Literatura de socializare sugerează că liderii de opinie on-line joacă un rol important în promovarea produselor și serviciilor, evidențiind criticitatea selectării influențatorilor potriviți.

Liderii de opinie pot fi experți, vedete, micro-celebrități, micro-influențatori, adoptatori timpurii și entuziaști.

Numeroase companiile folosesc platforme de social media pentru social media marketing, iar alegerea acestora depinde de consumatorii țintă și de strategia de marketing adoptată.

Marketingul de conținut joacă un rol important în succesul marketingului comunicațiilor. Aspecte ale literaturii au susținut că utilizarea emoțiilor în mesaj afectează semnificativ comportamentul consumatorului iar folosirea emoțiilor în conținut marketingul poate duce la un avantaj competitiv pe piața asigurărilor și la mărirea mărcii capitalurilor proprii.

Preview document

Marketingul digital și social media - componentele ecosistemului digital - Pagina 1
Marketingul digital și social media - componentele ecosistemului digital - Pagina 2

Conținut arhivă zip

  • Marketingul digital si social media - componentele ecosistemului digital.pdf

Alții au mai descărcat și

Influența inteligenței artificiale asupra marketingului prin conținut

Abstract In zilele noastre, internetul are un impact remarcabil asupra transformării informațiilor facandu-le mai accesibile și mai...

Social Media Marketing

1. Introducere . Social Media, astăzi, se numără printre "cele mai bune oportunități disponibile" pentru un brand pentru conectarea cu potențialii...

Comportamentul consumatorului referitor la cumpărăturile pe internet

Studierea comportamentului consumatorului acopera o arie foarte larga, având în vedere toate procesele care se desfasoara atunci când un individ...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Ai nevoie de altceva?