Marketingul Financiar

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 14 în total
Cuvinte : 3771
Mărime: 35.17KB (arhivat)
Publicat de: Mariana V.
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Marinescu Emanuel
UNIVERSITATEA “DANUBIUS” DIN GALAŢI FACULTATEA DE ŞTIINŢE ECONOMICE MASTERAT: MANAGEMENT FINANCIAR PUBLIC ŞI PRIVAT ANUL UNIVERSITAR 2011 – 2012 / II DISCIPLINA: MARKETING FINANCIAR

Cuprins

  1. CUPRINS
  2. CAPITOLUL I.MARKETINGUL FINANCIAR LA “ KOSAROM” S.A. BACĂU 3
  3. CAPITOLUL II. ACTIVITATEA DE PIAŢĂ A S.C.”KOSAROM” S.A. 3
  4. CAPITOLUL III. DIAGNOSTICUL FINANCIAR 5
  5. CAPITOLUL IV. ANALIZA PROFITABILITĂŢII 7
  6. 4.1. ECHILIBRUL FINANCIAR AL FIRMEI: 8
  7. CONCLUZII ŞI RECOMANDĂRI 13
  8. BIBLIOGRAFIE 14

Extras din referat

Cuvinte cheie: Valoarea adăugată, capacitatea de autofinanțare, mediul tulburent,

mediul stabil, mediul instabil,

Capitolul I.Marketingul financiar la “ Kosarom” S.A. Bacău

Societatea Comercială INDUSTRIALIZAREA CĂRNII KOSAROM S.A. Bacău s-a înfiinţat conform HG 1353 71990 prin desprinderea de fosta întreprindere de Industrializare a Cărnii Bacău la data de 27.12.1990. Sediul şi locul de desfăşurare a activităţii sunt în Judeţul Bacău, Str. Abator, Nr.65.

În anul 1992, conform HG 264, unitatea a fost privatizată prin programul pilot devenind societate pe acţiuni cu capital privat 100% românesc.

Unitatea s-a extins în mod continuu, prin cumpărarea complexului de creştere a porcilor în anul 1997, de la S.C. SUINPROD S.A. Roman.

În anul 2001, societatea a achiziţionat complexul de creştere şi abatorizare a puilor de carne de la S.C. AVI-TOP S.A. Bacău, având şi staţie de incubaţie.

În anul 2002, a fost achiziţionat un pachet de acţiuni de la S.C. AGRICOLA S.A. Bacău, unitatea având ca profil producţia vegetală şi producţia animală prin creşterea bovinelor şi ovinelor în fermele proprii.

S.C.Industrializarea cărnii (KOSAROM) S.A. şi-a crescut volumul producţiei şi al desfacerii în fiecare an, astfel că volumul acesteia a ajuns în prezent la 8500-9000 to/an carne în carcasă şi 4000-4500 to/an preparate din carne.

Creşterea volumului de producţie an de an, a condus la necesitatea unei distribuţii de înaltă clasă din partea societăţii, astfel încât produsele să ajungă în stare proaspătă şi în cel mai scurt timp la consumatori.

De-a lungul timpului, societatea a acordat o mare atenţie calităţii produselor sale.

Societatea Comercială KOSAROM S.A. a beneficiat de-a lungul timpului atât de modificări structurale, modernizări, dezvoltări ale capacităţilor existente cât şi de construirea altora noi.

Capitolul II. Activitatea de piaţă a S.C.”KOSAROM” S.A.

Preşedintele Grupului de Firme Kosarom îndrumă, conduce şi răspunde de activitatea comercială şi servicii, având următoarele atribuţii:

1. Urmăreşte şi răspunde de programul anual de aprovizionare cu materii prime, materiale, utilaje, piese de schimb, necesare desfăşurării în bune condiţii a acrivităţii productive şi de investiţii a societăţii comerciale, cât şi cele necesare lucrărilor de revizii şi reparaţii.

2. Analizează, îmbunătăţeşte şi corelează necesarul de aprovizionat cu celelalte secţiuni de programe ale societăţii.

3. Adaptează programul de aprovizionare funcţie de programul de fabricaţie, retehnologizări sau evoluţia stocurilor.

4. Selectează după criterii bine stabilite furnizorii de materii prime, materiale, utilaje, piese de schimb, combustibili etc.

5. Asigură în bune condiţii aprovizionarea, depozitarea şi conservarea materialelor şi materiilor prime de bază şi auxiliare necesare realizării programelor de fabricaţie.

6. Efectuează recepţia corespunzătoare şi eliberarea materiilor prime, materialelor, echipamentelor, pieselor de schimb, semifabricatelor din ţară etc.

7. Controlează primirea şi eliberarea materiilor prime, materialelor, etc. potrivit dispoziţiilor legale.

8. Urmăreşte asigurarea spaţiului în vederea depozitării produselor pe grupe şi sorto – tipo – dimensiuni, precum şi optimizarea fluxului de depozitare.

9. Răspunde de eliberarea la timp a materiilor prime şi materialelor în concordanţă cu nevoile de consum ale secţiilor.

10. Elaborează propuneri de norme de stoc pentru materii prime, materiale, combustibili şi piese de schimb; ia măsuri pentru preîntâmpinarea rupturilor de stoc, a stocurilor supranormative şi de valorificare operativă a celor disponibile.

11. Urmăreşte reducerea la minim a cheltuielilor necesare primirii, depozitării, eliberării materiilor prime, materialelor etc.

12. Urmăreşte extinderea utilizării în producţie a materialelor şi materiilor prime din ţară, înlocuirea celor din import sau deficitare, valorificarea deşeurilor şi refolosirea ambalajelor.

13. Aprobă transportul – după caz – cu mijloace proprii; urmăreşte şi răspunde de utilizarea corespunzătoare a mijloacelor din dotare şi ia măsuri pentru optimizarea transportului, asigurând această activitate cu mijloace tehnice şi personal.

Preview document

Marketingul Financiar - Pagina 1
Marketingul Financiar - Pagina 2
Marketingul Financiar - Pagina 3
Marketingul Financiar - Pagina 4
Marketingul Financiar - Pagina 5
Marketingul Financiar - Pagina 6
Marketingul Financiar - Pagina 7
Marketingul Financiar - Pagina 8
Marketingul Financiar - Pagina 9
Marketingul Financiar - Pagina 10
Marketingul Financiar - Pagina 11
Marketingul Financiar - Pagina 12
Marketingul Financiar - Pagina 13
Marketingul Financiar - Pagina 14
Marketingul Financiar - Pagina 15

Conținut arhivă zip

  • Marketingul Financiar.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Te-ar putea interesa și

Marketingul Serviciilor Financiar-Bancare

INTRODUCERE Această lucrare are la bază analiza marketingul serviciilor bancare Marketingul serviciilor, ca domeniu distinct al marketingului...

Analiza Mixului de Marketing BRD

INTRODUCERE Problematica studiată În prezenta lucrare intitulată „Mixul de marketing bancar la BRD Mediaş” s-a realizat Studiul de caz pentru...

Marketing financiar-bancar - analiza mixului de marketing la Banca Transilvania

Capitolul 1. 1. Mixul de marketing în domeniul bancar Importanta activitatii de marketing este demonstrata în conditiile în care, pe de-o parte...

Marketing Financiar-Bancar

In lumea moderna a unei concurente în fiecare domeniu de activitate, devine din ce în ce mai importanta diferentierea fata de competitori. Exista...

Mixul de Marketing în Sectorul financiar-bancar

Introducere Mixul de marketing se defineşte ca fiind un ansamblu de instrumente tactice de marketing, controlabile pe care firma le combină cu...

Mixul de Marketing Financiar-Bancar

INTRODUCERE Sectorul serviciilor este considerat a fi cea mai dinamică şi inovativă componentă a unei economii de piaţă funcţionale, devenind în...

Personalul - Element al Mix-ului de Marketing Financiar-Bancar

INTRODUCERE Civilizatia financiara a ultimelor doua decenii ne-a pus in fata unei avalanse crescande de servicii financiar bancare, servicii care...

Marketingul Serviciilor Financiar-Bancare - Mixul de Marketing în Sectorul Bancar

Capitolul 1. Marketingul Financiar Bancar .Delimitări Conceptuale Civilizaţia financiară a ultimelor doua decenii ne-a pus in fata unei avalanşe...

Ai nevoie de altceva?