Miniplan Promoțional Chupa Chups

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 8 în total
Cuvinte : 2047
Mărime: 19.69KB (arhivat)
Publicat de: Sabin Lazăr
Puncte necesare: 5
UNIVERSITATEA ALEXANDRU IOAN CUZA IAŞI FACULTATEA DE ECONOMIE ŞI ADMINISTRAREA AFACERILOR

Cuprins

  1. 1. Analiza preliminară a produsului 2
  2. 2. Stabilirea obiectivelor 5
  3. 3. Definirea strategiei promoţionale 6
  4. 4. Expunerea planului operaţional 6
  5. 5. Rentabilitatea campaniei 7
  6. 6. Bibliografie 7

Extras din referat

1. Analiza preliminară a produsului / brandului

Producătorul de dulciuri Perfetti van Melle, care deţine o fabrică de bomboane şi în România, la Cluj, a achiziţionat firma spaniolă producătoare de acadele, Chupa Chups, în iulie 2006. Brandurile deţinute de Perfetti van Melle România sunt Mentos, Alpenliebe, Golia şi Happydent, ponderea cea mai mare în cifra de afaceri fiind deţinută de bomboanele Alpenliebe.

Perfetti van Melle şi-a deschis porţile, sub această denumire, la 21 martie 2001, după fuziunea dintre Perfetti SpA şi Van Melle N.V., aceste două companii făcând afaceri împreună, în numeroase ţări, încă din 1971.

În 2003, Perfetti van Melle ocupă locul al treilea pe piaţa mondială de produse de cofetărie, după Cadbury şi Wrigley. În această perioadă, în Asia ocupă primul loc în majoritatea ţărilor, în timp ce, în Europa abia începe extinderea afacerii.

În 1962, numele brandului Chupa Chups a fost înregistrat, în cele din urmă. În 1964, compania îl adoptă definitiv, renunţând la denumirea Granja Asturias S.A.

1.1 Analiza conjuncturii de piaţă

Piaţa este formată din totalitatea relaţiilor care se stabilesc între vânzătorii şi cumpărătorii unei categorii de produse. Aria de cuprindere a pieţei este formată dintr-o anumită populaţie totală, care la rândul ei, este formată din consumatori şi nonconsumatori.

În cazul produsului prezentat, acadelele Chupa Chups, consumatorii fac parte din categoriile de vârstă: copii, adolescenţi, adulţi, vârstnici, deoarece dulciurile atrag pe toată lumea, indiferent de vârstă. Nonconsumatorii, pe de altă parte, sunt împărţiţi în nonconsumatori relativi şi nonconsumatori absoluţi.

Nonconsumatorii relativi sunt cei care ar putea avea nevoie de produs, dar nu îl cumpără şi nu îl utilizează încă, din diverse motive, fie nu au auzit de existenţa produsului. În cazul produsului nostru, putem afirma că există persoane care să nu fi auzit niciodată de existenţa lui, referindu-ne la numele brandului, şi nu la produs în sine, deoarece de acadele cu siguranţă a auzit toată lumea, nu însă şi de acadelele Chupa Chups. Aici s-ar putea încadra persoanele în vârstă. Totodată, mai sunt persoane care să nu îl utilizeze din motive precum: nu mănâncă dulciuri, nu le plac acadelele sau achiziţionează mai greu acadelele Chupa Chups, care, fiind un brand cunoscut, nu sunt distribuite în toate punctele de vânzare.

Nonconsumatorii absoluţi sunt cei care nu au nevoie de produs la modul absolut şi nu îl vor cumpăra şi utiliza niciodată. În această categorie putem include nou-născuţii, care nu pot consuma acadele, diabeticii – cărora nu le este indicat să consume dulciuri, sau alte persoane care nu consumă acadele din motive precum: alergii sau pur şi simplu nu agreează bomboanele „pe băţ”.

Piaţa este un conglomerat, fiind alcătuită din consumatori şi utilizatori diferiţi sub aspectul veniturilor, ocupaţiei, vârstei, sexului, rasei, etniei, nivelului de educaţie, religiei, gusturilor, tradiţiilor, al stilului de viaţă, al statutului social, al mediului de locuit, al atitudinii faţă de produs, al avantajelor căutate în consum şi al multor alte variabile individuale sau de grup. Clienţi diferiţi vor avea nevoi şi pretenţii diferite.

În marketing, piaţa nu poate fi cunoscută şi înţeleasă ca fiind o entiate globală şi nediferenţiată, ci dimpotrivă, ca una structurată pe diferite tipuri sau grupuri de clienţi, omogene sub aspectul caracteristicilor de consum şi utilizare. Aceste grupuri sau clase tipice de clienţi poartă denumirea de segmente de piaţă.

În cazul produsului nostru, acadelele Chupa Chups, consumatorii pot fi diferenţiaţi astfel:

-Copii cu vârsta cuprinsă între 3 – 13 ani, aflaţi în întreţinerea părinţilor, care consumă

acadele de toate aromele şi toate formele.

-Adolescenţi, 14 – 18 ani, care consumă acadele pentru a atrage atenţia celor din

jur, pentru a se simţi „la modă”sau pentru că restul colegilor consumă.

-Adulţi cu vârsta cuprinsă între 19 – 30 ani, care consumă dulciuri şi preferă

acadelele.

-Vârstnicii care consumă dulciuri la modul general, implicit acadele, căutând diferite

arome la acestea.

Preview document

Miniplan Promoțional Chupa Chups - Pagina 1
Miniplan Promoțional Chupa Chups - Pagina 2
Miniplan Promoțional Chupa Chups - Pagina 3
Miniplan Promoțional Chupa Chups - Pagina 4
Miniplan Promoțional Chupa Chups - Pagina 5
Miniplan Promoțional Chupa Chups - Pagina 6
Miniplan Promoțional Chupa Chups - Pagina 7
Miniplan Promoțional Chupa Chups - Pagina 8

Conținut arhivă zip

  • Miniplan Promotional Chupa Chups.doc

Ai nevoie de altceva?