Miniplan promoțional - Pate Sadu

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 8 în total
Cuvinte : 2188
Mărime: 96.33KB (arhivat)
Publicat de: Panagachie Szabo
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Mariciuc Dragoş

Extras din referat

1. Analiza preliminară a produsului / brandului

1.1. Analiza conjucturii de piaţă a produsului

Scandia România SA este o companie producătoare de pateu de ficat, şi conserve de carne din România.

Josef Theil – cetăţean german recunoscut în bresla producătorilor de mezeluri din Sibiu la vremea sa, pune bazele pe parcursul anului 1922, unei fabrici de preparate şi conserve din carne, amplasată pe strada Morilor, fosta Heidengasse, în oraşul de jos.

Este anul fondării unei societăţi care, peste decenii, va deveni producătorul numărul unu în domeniul producţiei de conserve de carne din România. O istorie de succes, fundamentată întotdeauna pe sintagma tradiţie şi calitate.

Odată cu schimbarea sistemului de guvernare în ţara noastră, in anul 1989, Scandia a fost părtaşa unei perioade de tranziţie,caracterizată prin multiple încercări de a aborda piaţa într-o manieră modernă orientată spre cerinţele în continuuă schimbare ale pieţei interne şi externe,fabrica exportând în exclusivitate în tări precum USA, Marea Britanie, Germania, fosta Uniune Sovietica şi Japonia. până în anul 1996, când datorită modificării legislaţiei, s-a impus trecerea la o reabordare a pieţei interne.

Conform statisticilor aproximativ 80%din piaţa conservelor si a pateurilor este deţinută de pateurile de ficat. Urmând firul temporar al apariţiei pe piaţă al mărcilor de pate de ficat putem observa că de-a lungul timpului pe piaţa românească s-au făcut cunoscute mai mult sau mai puţin mărci precum, Antrefrig Mandy Sibiu Bucegi, Ardealul, Hame, dar şi a mărcilor aparţinând marilor lanţuri de retaileri: Winnie (Cora), Clever (Billa), Aro (Metro) şi Marca no 1 (Carrefour).

Compania Scandia are o cotă valorică de peste 65% pe piaţa de pateu şi de aproximativ 60% pe segmentul conservelor din carne. Cel mai important produs al companiei este Pateul Sibiu.

Cel mai bine vândute produse (în anul 2008) din portofoliul Scandia Românǎ sunt Pate Bucegi, cu o producţie de 50 de tone pe zi, şi Pate Sibiu, cu o producţie de 25 de tone pe zi.

Compania importă peste 70% din materia primă necesară pentru derularea producţiei, datorită calităţii ridicate şi a preţului scăzut.

Acţionarul majoritar al Scandia este Elga Comerţ (care deţine 75% din pachetul de acţiuni), Spot Industrial - 15%, 5% din acţiuni aparţin lui Ioan Bozdog şi Sorin Bozdog, iar restul de 5% sunt în posesia altor persoane fizice.

În prezent, compania are peste 900 de angajaţi şi produce diferite sortimente de conserve precum pate de ficat (Pate Sibiu, Pate Bucegi, Pate Sadu), conserve de carne (Carne Sibiu, Carne Bucegi, sunca Augusta, sunca Paltinis etc.) si mâncăruri tradiţionale – Tradiţii (tocăniţa, ciolan cu fasole, ciorba de burta, sarmale, costiţa cu fasole, cârnăciori cu fasole, ciorbă de vacuţa, ciorbă de pui, ciorbă de fasole ). Scandia Română este, de asemenea, principalul producător român de mărci private pe piaţa conservelor de carne.

În anul 2008 cifra de afaceri a societăţii Scandia România a fost estimată ca fiind de circa 55milioane euro.

Gama de produse Sadu joacă un rol important în portofoliul Scandia. În schimb, nu are acelaşi buget de promovare precum Sibiu şi Bucegi, care rămân brandurile principale ale societăţii Scandia.

Consumatorii produselor din gama Sadu sunt acei oamenii care doresc să manânce sănătos,doresc ca mâncarea lor să fie preparată cat mai igienic,pun accentul pe tradiţie,pe natural,pe ingrediente cu o calitate superioară.Sau pot fi de asemenea persoanele care nu au pur şi simplu timp sa găteasca sau nu le place să facă acest lucru,Aşadar consumatorii produselor din gama Sadu pot fi în aceeaşi măsura tineri ,copiii,persoane în vârstă,persoane căsătorite sau celibatare,ce au un venit minim de peste 800 RON indifernt de mediul în care trăiesc şi activează.

Nonconsumatorii sunt împărţiţi în două categorii: nonconsumatorii relativi şi nonconsumatorii absoluţi.

Nonconsumatorii relativi sunt reprezentaţi de persoanele care nu-şi permit achiziţionarea produselor deoarece nu dispun de resursele financiare necesare precum şi cele care nu sunt convinse de calitatea produselor sau persoanele care cumpără ocazional produse sau cei ce prefera alte mărci.

Nonconsumatorii absoluţi sunt persoanele care nu consumă astfel de produse din anumite motive sau sunt persoanele care suferă de anumite boli şi nu pot mânca produse din carne,sau persoanele care sunt vegetariene.

Preview document

Miniplan promoțional - Pate Sadu - Pagina 1
Miniplan promoțional - Pate Sadu - Pagina 2
Miniplan promoțional - Pate Sadu - Pagina 3
Miniplan promoțional - Pate Sadu - Pagina 4
Miniplan promoțional - Pate Sadu - Pagina 5
Miniplan promoțional - Pate Sadu - Pagina 6
Miniplan promoțional - Pate Sadu - Pagina 7
Miniplan promoțional - Pate Sadu - Pagina 8

Conținut arhivă zip

  • Miniplan Promotional - Pate Sadu.doc

Alții au mai descărcat și

Strategii de produs - panificație

Panificația face parte din alimentația de zi cu zi a românului, fie că se consumă franzela simpla, feliata, pâine neagra, sau specialități din...

Strategii de Produs Cotnari

Rezumat introductiv Compania Cotnari este inima podgoriei Cotnari din anul 1948. Drumul vinului este lung, dar plin de recompense. Cotnari are...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Ai nevoie de altceva?