Mixul de marketing la JD

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 2328
Mărime: 16.59KB (arhivat)
Publicat de: Anca N.
Puncte necesare: 4
Facultatea de Stiinte Economice
Universitatea din Oradea, Oradea

Cuprins

  1. Prezentare studiu de caz . . ..pag 3
  2. Întrebări . pag 6
  3. Concluzii . .. .pag 8
  4. Bibliografie . .. .pag 9

Extras din referat

I. Prezentare studiu de caz

O afacere care își îndreaptă privirea spre piață analizează situațiile pentru a găsi nevoile și dorințele consumatorilor, astfel folosește rezultatele obținute pentru a evidenția dorințele consumatorilor prin produse și strategii de marketing.

JD reprezintă o parte din Sport Fashion PLC Grupul JD de companii, vânzător cu amănuntul care concepe elementele mixului de marketing în viziunea nevoilor consumatorilor, având scopul de a realiza o creștere de afaceri.

Mixul de marketing implică cei 4P: PRODUS, PREȚ, PLASARE, PROMOVARE.

JD are în prezent 335 de magazine, fiind un brand și lider de retailer de sporturi la modă și casual din Marea Britanie. S-a extins timp de 20 de ani prin creștere organică încurajând populația de a purta sport și în viața cotidiană. Ea și-a mărit baza de magazine JD prin achiziționarea First Sport and all: sport, precum și dobândirea Scotts.

Fashion Group JD a realizat și achiziții internaționale precum Chausport în Franța, Campion Sport în Irlanda precum și branduri ca de exemplu: Nicholas Deakins, Pepper Chilli, și mărci precum McKezie, Carbrini, acestea sunt exclusive doar în magazinele JD.

Având peste 500 de magazine în Marea Britanie, Irlanda și Franța, JD are o reputație de stocare a celor mai exclusive și elegante produse ca stil de viață.

Ca o organizație Bussines to consumer (B2C), JD realizează prin furnizarea a ceea ce îți doresc consumatorii depășirea competitorilor săi.

PRODUSUL

Acesta reprezintă un element fundamental în mixul de marketing cuprinzând factori cum ar fi: calitatea, servicii de proiectare, post-vânzare și branding.

JD se adresează consumatorilor care iubesc sportul și mai ales vestimentația sport de calitate avansată. Dintre produsele oferite pe piață sunt remarcate la nivel mondial “brandurile de putere” (Nike și Adidas).

Datorită echipei cu care colaborează JD și a marketerilor geniali a produselor lor sunt remarcate de restul concurenților punându-se accent pe simplitate, seriozitate și calitate. De exemplu adidas Forest Hills și adidas Training PT, aceste game de încălțăminte nu pot fi găsite la orice alt comerciant cu amănuntul.

Furnizorii cu care JD intră în contact tehnic trebuie să respecte anumite reguli stricte de care compania ține seamă pentru a fi sigură de rezultatele pozitive obținute la final.

PREȚUL

Acesta reprezintă al doilea element esențial în mixul de marketing.

Pentru conceperea prețului trebuie să se țină cont de o serie de factori: costul pentru al face, nivelul de profit necesar, prețurile concurenților și cât sunt dispuși să plătească consumatorul pentru produs.

Obținerea dreptului de preț este o parte esențială a strategiei de marketing a unei organizații. Prețul generează în mod direct venit și permite achitarea datoriilor.

Prețul trebuie perceput de către consumatori ca valoarea de bani în conformitate cu calitatea bunurilor și serviciilor.

Există strategii de stabilire de prețurilor:

- Pătrunderea pe piață - prin ancorarea unui produs nou la un preț mai mic, astfel câștigând cota de piață;

- Competitivitatea de stabilire a prețurilor - sunt utilizate pentru produse/mărci remarcate care sunt în cerere mare. Prețurile trebuie să fie în competiție cu cele ale concurenților, nici mai mari, dar nici mai mici de cât prețurile JD, evaluate astfel încât să existe o competiție pe piață;

- Stabilirea prețului strategic - poate fi utilizat în scopul de a crea o lumină puternică asupra unui brand sau produs exclusiv în ideea de a-l face să fie dorit pentru consumatori și să genereze o cerere ajungând la o valoare.

Prin reducerile obținute din achizițiile în vrac de formatori, înseamnă că costul pentru fiecare pereche este mai mică decât cea plătită de către comercianții cu amănuntul mai mic reiese faptul că JD rămâne competitivă pe piață.

Bibliografie

. Kotler, Ph. & Keller, L. - Managementul marketingului, Editura Teora, București, 2008

2. Kotler, Ph. - Principii de marketing, Editura Teora, București, 1998

3. http://www.creativeguerrillamarketing.com/guerrilla-marketing/what-is-ambient-advertising/

4. https://fanora.wordpress.com/context/marketing-mix/fanta/

Preview document

Mixul de marketing la JD - Pagina 1
Mixul de marketing la JD - Pagina 2
Mixul de marketing la JD - Pagina 3
Mixul de marketing la JD - Pagina 4
Mixul de marketing la JD - Pagina 5
Mixul de marketing la JD - Pagina 6
Mixul de marketing la JD - Pagina 7
Mixul de marketing la JD - Pagina 8
Mixul de marketing la JD - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Mixul de marketing la JD.doc

Te-ar putea interesa și

Strategia de marketing a firmei Bona Avis

ELABORAREA STRATEGIEI DE MARKETING. ASPECTE TEORETICE 1.1. Rolul strategiei de marketing pentru atingerea obiectivului Strategia de marketing are...

Promovarea pe piața a Magiunului de Topoloveni

Concurenţa este un mod de manifestare a economiei pe piaţă, în care pentru un bun omogen şi substitutele sale, existenţa unui singur producător...

Analiza Mixului de Marketing BRD

INTRODUCERE Problematica studiată În prezenta lucrare intitulată „Mixul de marketing bancar la BRD Mediaş” s-a realizat Studiul de caz pentru...

Mixul de Marketing la Mcdonald's

INTRODUCERE Ultimele decenii ale acestui secol a impus un nou concept, marketing, folosit cu o mare frecvenţă atât în teorie cât şi în practica...

Marketing financiar-bancar - analiza mixului de marketing la Banca Transilvania

Capitolul 1. 1. Mixul de marketing în domeniul bancar Importanta activitatii de marketing este demonstrata în conditiile în care, pe de-o parte...

Promovarea pastelor făinoase în cadrul societatii. Grupul Loulis - Romanian Flour Mills Loulis SA

INTRODUCERE Tema prezentată, “Promovarea produselor din cadrul Roumanian Flour Mills Loulis S.A.”, doreşte să evidenţieze produsele şi modalitatea...

Mixul de marketing

INTRODUCERE În condiţiile economiei contemporane, ale sporirii şi diversificării neîntrerupte a bunurilor şi serviciilor destinate satisfacerii...

Mixul de marketing la SC EUROSPORT DHS SA

CAPITOLUL I ABORDÃRI TEORETICE PRIVIND MIXUL DE MARKETING 1.1 No.iunea de mix marketing Apariția marketingului este strâns legată de existența...

Ai nevoie de altceva?