Modalități de promovare a serviciilor oferite de Asirom VIG

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 15 în total
Cuvinte : 3561
Mărime: 34.41KB (arhivat)
Publicat de: Mihnea Farkas
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Soim Horatiu
UNIVERSITATEA DE VEST „VASILE GOLDIS” ARAD FACULTATEA DE STIINTE ECONOMICE MASTERAT MARKETINGUL SI MANAGEMENTUL FIRMEI

Cuprins

  1. Introducere 3
  2. Prezentarea societatii Asirom VIG 4
  3. Analiza SWOT 5
  4. Strategia de marketing 7
  5. Declaratia de valoare 9
  6. Brandul 10
  7. Diagrama strategica 12
  8. Promovarea marketingului electronic 12
  9. Concluzii 14
  10. Bibliografie

Extras din referat

INTRODUCERE

In ultima perioada, marile piete pierd teren in favoarea dezvoltarii pietelor specializate, situate pe arii mai restranse care apar prin retele de distributie multiple: clientii cumpara prin intermediul cataloagelor, telefonului sau ofertelor TV; sau prin internet. Astfel, activitatea de promovare devine tot mai agresiva iar reducerile de pret erodeaza treptat fidelitatea clientilor fata de o anumita marca. Toate acestea la un loc conduc la o singura concluzie, aceea ca firmele trebuie sa-si revizuiasca conceptele fundamentale si chiar sa rastoarne premisele care au stat la baza succesului lor in afaceri.

Marketingul isi adapteazz conceptele, metodologia si sistemele pentru a raspunde cat mai bine nevoii de a adopta cele mai potrivite decizii in sfera afacerilor. Astfel, persoanele implicate in acest domeniu trebuie sa cunoasca conditiile favorabile abordarii unei piete mari, sa stie cand este momentul oportun lansarii de noi produse sau doar sa extinda gama celor existente, cum sa-si protejeze pozitia castigata pe o anumita piata, cat sa aloce din bugetul companiei pentru derularea activitatilor specifice marketingului.

Multe clipuri publicitare, cu efecte dezastruoase asupra vanzarilor, sunt rezultatul diversificarii activitatii firmelor in directia unor activitati pentru care sunt efectiv nepregatite.

Concluzia ce se poate desprinde este ca orice firma dispune de un „set” unic de resurse, dar si de un management propriu, elemente care nu asigura automat preluarea avantajului competitional pe o anumita piata sau succesul in confruntarea cu concurenta daca nu are loc o schimbarea majora de mentalitate in domeniul marketingului, adica trecerea de la efectuarea unei vanzari la castigarea unui client.

Clientii buni reprezinta un element-cheie, cand sunt bine serviti si tratati, ei devin o sursa de profit pe termen lung pentru firma. Firmele bune raspund cerintelor clientilor lor in timp ce, firmele cu adevarat mari, creeaza piete.

In aceste conditii prin analiza situatiei de pe piata a S.C. ASIGURAREA ROMANEASCA – ASIROM VIG S.A. a activitatii sale promoţionale putem afirma ca societatea este printre liderii de pe piata din Romania cu consecinte demne de luat in consideratie in ceea ce priveste dezvoltarea asigurarilor auto si asigurarilor non-auto.

PREZENTAREA SOCIETATII ASIROM VIG

S.C. Asigurarea Romaneasca – ASIROM VIENNA INSURANCE GROUP S.A. a fost infiintata incepand cu data de 1 ianuarie 1991, prin Hotararea de Guvern nr.1279/1990 si isi desfasoara activitatea de asigurare si reasigurare in baza Actului constituitiv, a Legii nr. 31/1990 - republicata, privind societatile comerciale, cu modificari si completari, a Legii nr. 136/1995 privind asigurarile si reasigurarile din Romania, cu modificari si completari, a Legii nr. 32/2000 privind societatile de asigurare si supravegherea asigurarilor, cu modificari si completari.

Societatea a fost autorizata de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor prin Decizia nr.16 din 07 noiembrie 2001. ASIROM este inregistrata in Registrul Asigurătorilor la numărul RA-023/2003. Adresa sediului social este Bulevardul Carol I nr. 31-33, Sector 2, cod 020912, Bucuresti, România.

ASIROM inseamna mai mult decat o companie de asigurari, ASIROM inseamna pentru clientii sai prietenul statornic si partenerul puternic care le ofera "pachete" de beneficii:

• Polite "croite" in functie de doleantele clientului;

• Retea teritoriala nationala puternica;

• Experienta si stabilitate;

• Putere financiara si know-how international al VIENNA INSURANCE GROUP.

Scopul societatii este desfasurarea activitatii de asigurare-reasigurare prin acceptarea de riscuri in schimbul platii unor prime de catre asigurati si, respectiv, reasigurati si prin plata despagubirilor sumelor asigurate in cazul producerii evenimentelor asigurate, in vederea compensarii daunelor si a realizarii de profituri; desfasurarea activitatii de intermediere si prestarii de servicii in domeniul asigurarilor, precum si a altor activitati conexe sau utile atingerii scopului societatii, in vederea realizarii de profituri.

Calitatea deosebita a produselor si serviciilor ASIROM a condus la acordarea de catre binecunoscutul organism de certificare Moody International a certificatului standardului calitatii ISO 9001.

Societatea ASIROM VIG reprezenta, pentru piata romaneasca de asigurari, piatra de temelie, punctul de referinta al celorlalte societati aparute ulterior.

Astfel, din perspectiva pozitiei sale de leader, ASIROM si-a asumat pe parcursul ultimilor ani o remarcabila misiune, dublata de o inalta responsabilitate: aceea de formator al pietei asigurarilor din Romania. In aceasta perioada a intensificarii concurentei pe piata asigurarilor prin aparitia a numeroase noi societati autohtone si multinationale, ASIROM a reusit, sa se plaseze, an de an, in topul societatilor de asigurare-reasigurare prin rezultatele obtinute.

Preview document

Modalități de promovare a serviciilor oferite de Asirom VIG - Pagina 1
Modalități de promovare a serviciilor oferite de Asirom VIG - Pagina 2
Modalități de promovare a serviciilor oferite de Asirom VIG - Pagina 3
Modalități de promovare a serviciilor oferite de Asirom VIG - Pagina 4
Modalități de promovare a serviciilor oferite de Asirom VIG - Pagina 5
Modalități de promovare a serviciilor oferite de Asirom VIG - Pagina 6
Modalități de promovare a serviciilor oferite de Asirom VIG - Pagina 7
Modalități de promovare a serviciilor oferite de Asirom VIG - Pagina 8
Modalități de promovare a serviciilor oferite de Asirom VIG - Pagina 9
Modalități de promovare a serviciilor oferite de Asirom VIG - Pagina 10
Modalități de promovare a serviciilor oferite de Asirom VIG - Pagina 11
Modalități de promovare a serviciilor oferite de Asirom VIG - Pagina 12
Modalități de promovare a serviciilor oferite de Asirom VIG - Pagina 13
Modalități de promovare a serviciilor oferite de Asirom VIG - Pagina 14
Modalități de promovare a serviciilor oferite de Asirom VIG - Pagina 15

Conținut arhivă zip

  • Modalitati de Promovare a Serviciilor Oferite de Asirom VIG.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?