Pâinea ecologică - Naturalia Group

Referat
8/10 (3 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 8 în total
Cuvinte : 1598
Mărime: 267.19KB (arhivat)
Puncte necesare: 8
Academia de Studii Economice din Bucuresti Facultatea de Economie Agroalimentara si a Mediului

Extras din referat

. Despre painea ecologica

Un prim avantaj al consumului de pâine ecologică rezultă din faptul că ingredientele folosite la producerea acesteia nu sunt contaminate cu chimicale. În agricultura bio, grâul este selecţionat din sămânţă netratată chimic, iar solul pe care se cultivă este îngrăşat doar natural.

După recoltare, grâul este păstrat în celule speciale: nu este permisă amestecarea lui cu cerealele convenţionale şi nu se admit tratamente chimice nici pe parcursul depozitării. De asemenea, măcinarea se face în echipamente de morărit cu folosinţă exclusivă pentru cereale ecologice, dotate cu mecanisme de măcinare din inox. Grâul se macină astfel încât să se obţină făină integrală mult mai bună, deoarece conservă mineralele, este bogată în aminoacizi, în fosfolipide şi în fibre.

Această pâine nu are aditivi alimentari (E-uri). De asemenea, are un aport nutritiv complex – minerale, fibre, aminoacizi şi vitamine – şi un raport ideal, echilibrat între elementele plastice – proteine, glucide şi lipide. Un alt atu este că senzaţia de saţietate se instalează fiziologic mult mai repede în cazul consumului de pâine integrală decât în cel al pâinii albe, astfel că se evită abuzul cantitativ. Plus că acest produs nu expune la riscul obezităţii şi ajută la reglarea tranzitului intestinal. Pâinea integrală ecologică este mai bine tolerată de bolnavii diabetici, deoarece are un conţinut mai redus în glucide, potrivit profesorului doctor Pavel Chirilă de la Naturalia, firmă ce produce şi comercializează acest produs.

Painea Integrala Ecologica are urmatoarele calitati care -pun în valoare în comparatie cu celelalte tipuri de paine : faina se obţine prin macinarea bobului de grau în întregime (de aceea se cheama integrala). Astfel painea integrala este cea mai bogata (în comparatie cu celelalte tipuri de paine) în minerale, fibre, aminoacizi, glucide, lipide, etc.

- Calitatea de ecologic certifica faptul ca graul este cultivat fara îngrasaminte chimice si fara insecticide, iar painea este obtinuta din aceasta faina ecologica, apa de izvor, drojdie si sare integrala - aceasta paine nu contine aditivi (afanatori sau alte E-uri).

- Calitatile dietetice si terapeutice ale painii integrale ecologice :

-Are cea mai mare bogatie (naturala) în vitamine, minerale, aminoacizi, fibre

-Stimuleaza tranzitul intestinal fiind cel mai bun remediu profilactic împotriva constipatiei

-Fiind lipsita de E-uri fereste organismul de efectele lor adverse.

II. Piata produselor ecologice in Romania

Desi alimentele ecologice sunt cu 20-40% mai scumpe decat cele traditionale, consumul acestora este in crestere si pe piata romaneasca. Cota de piata a produselor ecologice pe piata romaneasca va ajunge la circa 2 la suta, in urmatorii cinci ani, Romania inregistrand in prezent tendinte mai mari de dezvoltare in acest sector decat restul tarilor europene, a declarat Radu Panait, directorul general al companiei Natura Land. In prezent, produsele ecologice ocupa un procent de sub 1 la suta, romanii preferand deocamdata produsele traditionale datorita preturilor scazute in comparatie cu cele ale produselor ecologice. Produsele ecologice cultivate cu preponderenta sunt cerealele, plantele oleaginoase, fructele de padure, legumele si fructele, dar din 2006, Romania a mai produs si paine, ulei de floarea-soarelui, bauturi din soia, suc de mere, ceaiuri medicinale. In anul 2005, in Romania, suprafata totala, cultivata dupa modul de productie ecologic, a fost de 110.400 ha, ceea ce reprezinta

-crestere de circa 6 ori mai mare fata de suprafata cultivata in anul 2000. Conform estimarilor pentru anul 2006, suprafata cultivata, dupa modul de productie ecologic, va creste la 170.000 ha, a declarat Teodora Aldescu, consilier in MAPDR pe probleme de agricultura ecologica.

Crestere cu 54% a productiei totale de produse ecologice romanesti

Productiile totale insumeaza in anul 2005 -cantitate de 131.898 tone, ceea ce reprezinta -crestere cu 51,3% fata de productia inregistrata in anul 2004, iar productia totala estimata pentru anul 2006 este de aproximativ 203 mii tone, adica -crestere cu 54% fata de anul 2005.

In ceea ce priveste sectorul animalier, in anul 2005 s-a inregistrat -crestere a efectivelor de animale certificate ecologic, in special la ovine-caprine, respectiv de circa 13 ori mai mare fata de efectivele inregistrate in anul 2004. In sectorul "produse procesate", se constata cresterea produselor procesate din lapte (258% in anul 2005, fata de 2004), precum si dublarea productiei de miere ecologice, respectiv 610 tone in anul 2005.

Desi productia totala de produse ecologice este in crestere, comerciantii de acest tip de produse sunt inca nemultumiti de productia Romaniei.

Ei se vad nevoiti sa importe aceste produse, desi acest lucru implica costuri mai ridicate, in special din cauza taxelor vamale, conform declaratiei facute de Radu Panait.

Desi, momentan, nu se poate lauda cu cifre importante in balanta de exporturi, sectorul produselor ecologice poate cunoaste un reviriment important, cu atat mai mult cu cat Comisia Europeana a cerut Romaniei sa dezvolte agricultura ecologica, oferind chiar si fonduri in acest scop.

III. Societatea SC Naturalia Group S.A.

Inteprinderea SC Naturalia Group fost infiintata pa data de 01.10.2008 si comercializeaza paine ecologica. Inteprinderea are un capital propriu in valoare de 2 000 000 eur-plus capital imprumutat 1 000 000 eur-din credite pe termen lung.

Materia prima : Grau ecologic

Furnizorul de grau ecologic : SC.Grauecologic.SA

Productia

Pentru fabricarea unui paini de 400 gr, trebuie -cantitate de 300 gr faina. Reteta de paine este Grâu ecologic certificat nr. 92053 din 24.05.2004, emis de Autoritatea Naţională a Produselor Ecologice, apa de izvor , drojdie si sare.

Utilaje :

Un utilaj in valoare de 292.000 Eur-ce asigura -linii de productie de 200 000 paini lunar .

Productia:

Cu utilajul aflat in dotare putetm realiza lunar maxim 200.000 de paini pe luna. Capacitatea de productie pe intreaga durata de utilizare find de 1.800.000 buc.

Personalul :

Inteprinderea are 6 actionari si 13 angajati .

Pentru fiecare angajat sa platit 3.000 eur-la angajare , salariul lunar find de 1600 euro/luna. Timpul de munca pe saptamana este de 40 ore. Nu se lucreaza cu program prelungit.

Preview document

Pâinea ecologică - Naturalia Group - Pagina 1
Pâinea ecologică - Naturalia Group - Pagina 2
Pâinea ecologică - Naturalia Group - Pagina 3
Pâinea ecologică - Naturalia Group - Pagina 4
Pâinea ecologică - Naturalia Group - Pagina 5
Pâinea ecologică - Naturalia Group - Pagina 6
Pâinea ecologică - Naturalia Group - Pagina 7
Pâinea ecologică - Naturalia Group - Pagina 8

Conținut arhivă zip

  • Painea Ecologica - Naturalia Group.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza unei întreprinderi

Capitolul I Prezentarea generala a pietei de produse ecologice 1.1 Ce este un produs ecologic ? Produsele ecologice: produsele obtinute in...

Analiza economico-financiară la SC Georges SA

INTRODUCERE Înca de la inceputul secolului 20, cativa fermieri din Germania au inceput sa aplice principiile agriculturii ecologice. Prin miscarea...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Ai nevoie de altceva?