Cuprins
- Istoric / 2
- 1. Mediul intern / 5
- 1.1. Pricncipiile companiei Phillip Morris / 5
- 1.2. Misiunea si valorile / 5
- 1.3. Promovarea diversitatii / 6
- 1.4. Responsabilitatea sociala / 7
- 1.5. Exploatarea copiilor / 9
- 1.6. Probleme de mediu / 10
- 1.7. Reglementari agricole / 11
- 1.8. Tigari mai “sigure” / 11
- 1.9. Cercetare si dezvoltare / 12
- 1.10. Initiative comunitare / 13
- 1.11. Profilul companiei / 14
- 1.12. Performanta si putere financiara / 15
- 2. Analiza mediului extern / 17
- 2.1. Mediul demografic / 18
- 2.2. Mediul economic / 28
- 2.3. Mediul politico-legislativ / 30
- 2.4. Analiza modului de perceptie a mediului de afaceri / 45
- 2.5. Analiza motivelor de selectie a pietei Romaniei / 52
- 2.6. Reglementari privind tutunul / 58
- 2.7. Piata tigarilor din Romania – Concurenta / 64
- 2.8. Comportamentul consumatorilor / 73
- 3. Motivatia de lansare pe piata Romaniei / 75
- 4. Strategia de patrundere pe piata vizata / 76
- 4.1. Obiective / 77
- 4.2. Mixul de marketing / 76
- 5. Buget / 92
- 6. Evaluare si control / 93
- Bibliografie / 99
Extras din document
ISTORIC
Philip Morris International, parte a grupului de companii Altria, este una din cele mai mari companii de tutun din lume. În prezent detinem o cota de 14,5% din piata internationala a tigarilor si avem peste 60.000 de angajati în întreaga lume. Marcile noastre sunt produse în peste 50 de fabrici în lume si sunt vândute în peste 160 de tari.
Primii 100 de ani
Istoria a ceea ce este acum o companie globala poate fi urmarita pâna la primul magazin deschis de Philip Morris în 1847, pe Bond Street, în care vindea tutun si tigari gata confectionate.
Dupa moartea d-lui Morris, afacerea a fost preluata de sotia sa Margaret si de fratele sau Leopold. În 1881 compania a devenit societate pe actiuni, Leopold Morris asociindu-se cu Joseph Grunebaum pentru a înfiinta Philip Morris & Company and Grunebaum, Ltd. Acest parteneriat a fost dizolvat în 1885 si compania a devenit cunoscuta sub numele de Philip Morris & Co., Ltd.
Compania a iesit în final de sub controlul familiei fondatoare în 1894, când a fost preluata de William Curtis Thomson si familia sa. Sub conducerea lui Thomson, compania a fost desemnata tutungiu al Regelui Edward al VII-lea, iar în 1902, a fost înregistrata ca societate la New York, de catre Gustav Eckmeyer. Dreptul de proprietate revenea în cota de 50-50% companiei mama din Marea Britanie si, respectiv, partenerilor americani. Eckmeyer a fost unic reprezentant al Philip Morris în Statele Unite din 1872, importând si comercializând tigari fabricate în Anglia.
1919 a fost un an crucial pentru companie. Acest an a marcat introducerea siglei cu coroana Philip Morris, achizitionarea Companiei Philip Morris din Statele Unite de catre o noua firma detinuta de actionari americani, precum si înregistrarea ei în Virginia sub numele de Philip Morris & Co., Ltd., Inc. La sfârsitul decadei urmatoare, compania a început sa produca tigari în fabrica sa din Richmond, Virginia; în 1924 a fost introdus Marlboro, ce urma sa devina cea mai faimoasa marca a sa.
La jumatatea anilor 1950, compania devenise parte a culturii americane, curând dupa aceasta fiind lansata compania Philip Morris International, pentru a produce si comercializa produsele sale peste tot în lume.
Philip Morris International
Având o pozitie bine consolidata în Statele Unite, Philip Morris Incorporated a decis sa îsi promoveze produsele în toata lumea. În 1954 a înfiintat Philip Morris (Australia) Ltd, iar peste un an a urmat Philip Morris Overseas - o divizie internationala care, în 1961, avea sa devina Philip Morris International.
Astfel, terenul era deja pregatit pentru o expansiune internationala impresionanta a vânzarilor, prin intermediul contractelor de licenta si a numarului crescând de filiale detinute de companie în întreaga lume. În 1963, Swiss Fabriques de Tabac Réunies a devenit prima filiala producatoare de tigari din Europa si in curând aveau sa urmeze si altele.
Pâna în 1972 volumul de vânzari al firmei Philip Morris International a atins 113 miliarde de unitati; productia si vânzarile acopereau deja un numar mare de piete în întreaga lume. Firma a dezvoltat o marca de tigara americana pentru a fi distribuita în ceea ce era atunci Uniunea Sovietica, iar în 1977 a deschis calea spre piata din spatele Cortinei de Fier.
Înca de la înfiintare, Philip Morris International a depus eforturi pentru a se afirma în diferite tari si teritorii din întreaga lume, inclusiv în America Centrala si de Sud, respectiv Japonia. Între 1981 si 2004, volumul productiei a crescut de la 249 miliarde de tigari la 761 de miliarde crescand astfel in mod proportional si venitul operational al companiei.
Însa doar în 1990 pietele strict controlate din Europa de Est s-au deschis întreprinzatorilor, iar Philip Morris a achizitionat cote de proprietate determinante în numeroase fabrici din Lituania, Rusia si Polonia si a construit fabrici noi în orase precum Sankt Petersburg din Rusia si Almaty din Kazahstan.
Astazi produsele Philip Morris International reprezinta aproape 15% din piata mondiala de tutun. Mândrindu-se cu realizarile sale si muncind in continuare foarte mult compania isi mentine succesul comercial si continua sa se dezvolte in intreaga lume.
1847 – primul magazin deschis de Philip Morris, pe Bond Street, în care vindea tutun si tigari gata confectionate.
Preview document
Conținut arhivă zip
- Philpip Morris - Politici de Marketing.doc