Plan de Afaceri Conspecialist SRL - Firma de Sondaj si Cercetari de Piata

Imagine preview
(8/10 din 3 voturi)

Acest referat descrie Plan de Afaceri Conspecialist SRL - Firma de Sondaj si Cercetari de Piata.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 9 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Pop Marcel

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Marketing

Cuprins

1 Descrierea afacerii
1.1 Date de identificare
1.2 Conducerea firmei si personalul
1.3 Misiunea afacerii
1.4 Perspective de dezvoltare
2 Planul operational
2.1 Segmente de piata vizate
2.2 Obiectivele de marketing
2.3 Strategia de pret
2.4 Strategia de promovare si distributie
2.5 Previzionarea efectelor
3 Management, organizare, personal
3.1 Echipa manageriala
3.2 Organigrama
3.3 Personalul
3.4 Amplasamentul
4 Analiza financiara
4.1 Buget initial necesar inceperii activitatii
4.2 Prag de rentabilitate
5 Evaluarea riscurilor
5.1 Factori cu influenta negativa asupra afacerii si impactul lor asupra desfasurarii activitatii
5.2 Masuri preconizate in cazul schimbarii nefavorabile a mediului
5.3 Alternative in caz de esec

Extras din document

1. Descrierea afacerii

1.1 Date de identificare

Numele organizatiei: ConSpecialist SRL

Sediul firmei,pentru inceput va fi stabilit in locuinta din Zalau a unuia dintre fondatori, pentru a reduce costurile infiintarii. In aceasta locatie se va instala si o linie de fax, plus conexiune rapida la internet. De asemenea vom crea si un site ce va folosi si ca unealta de marketing, domeniul conspecialist.ro fiind deja rezervat.

Forma de organizare: societate cu raspundere limitata cu doi asociati

Obiectul de activitate: Activitati de studiere a pietei si de sondaj (cod CAEN 7413), activitati de consultanta pentru afaceri si management (cod CAEN 7414)

1.2 Conducerea firmei si personalul

Conducerea firmei este exercitata in egala masura de cele doua persoane care au si infiintat-o, respectiv Porumb Adela si Porumb Daniel. Cei doi fondatori sunt absolventi ai unei facultati cu profil economic, in timpul anilor de studii realizand, in colaborare cu diferite firme de profil, mai multe cercetari de piata, pe diferite domenii. Restul personalului este format din 5 angajati si acestia avand o oarecare pregatire in domeniu.

1.3 Misiunea afacerii

Misiunea organizatiei este de a ajuta firmele clujene aflate in impas in determinarea cauzelor care au dus la aceasta situatie si in eliminarea lor (a cauzelor) prin consultanta. Totodata incercam sa participam activ la dezvoltarea economica a firmelor care apeleaza la serviciile noastre, cautand sa-si perfectioneze diferite produse, oferte de servicii si sa creasca gradul de satisfactie al clientilor.

Actualmente pe piata din judetul Salaj exista putine firme care ofera astfel de servicii, ceea ce ar putea constitui un avantaj pentru perspectivele viitoare ale firmei.

In realizarea activitatii firmei se vor folosi atat datele primare aflate la dispozitie din diferite surse, cat si date culese de personalul angajat si apoi prelucrate de noi insine.

1.4 Perspective de dezvoltare

In prezent activitatea firmei se rezuma la o promovare puternica pe piata clujeana, cu scopul de a deveni cunoscuti si de a stabili relatii cu potentiali clienti

Situatia actuala existenta pe piata ofera mari perspective de dezvoltare pe viitor. Astfel, din cauza lipsei concurentei foarte mari, luam in considerare o posibila extindere a activitatii pe plan regional. Totodata trebuie luata in considerare si schimbarea comportamentului firmelor, care vor intelege necesitatea realizarii studiilor de piata pentru a putea ramane pe pietele pe care actioneaza si vor apela din ce in ce mai mult la servicii de tipul celor oferite de ConSpecialist SRL.

2. Planul operational

2.1 Segmente de piata vizate

Piata si clientii vizati pentru serviciul oferit de firma noastra, pot fi impartiti in urmatoarele grupe:

1. firme prestatoare de servicii care doresc sa realizeze imbunatatirea serviciilor oferite clientilor sau care pur si simplu se confrunta cu o probleme de cerere, de personal sau orice alt tip de problema care sa poata fi rezolvata prin intermediul unei cercetari de piata;

2. intreprinderi productive ce vor sa lanseze produse noi pe piata, vor sa le imbunatateasca pe cele deja existente;

3. institutii din administratia publica locala care vor sa-si imbunatateasca relatiile cu publicul, pentru a aduce mai multa satisfactie si siguranta cetatenilor;

4. persoane fizice care sunt dornice sa inceapa o afacere proprie si au nevoie de date primare sau de cercetari de piata pentru diferite domenii.

Cel putin pentru inceput, activitatea firmei se va limita la o piata mai restransa, aceea a orasului Zalau, insa speram ca pe viitor sa ne putem extinde pe plan regional.

2.2 Obiectivele de marketing

Pentru firmele sau persoanele care necesita astfel de servicii, ConSpecialist SRL doreste sa ofere o optiune competitiva si economica.

In situatia economica actuala, dominata de o concurenta acerba in aproape toate domeniile, elementele de noutate, cele ce tin seama exclusiv de necesitatile consumatorului sau cele ce beneficiaza de o promovare intensa pot face diferenta. De aceea, astfel de servicii de cercetare a pietei si consultanta devin obligatorii pentru toti agentii economici ce doresc sa fie competitivi pe o piata sau alta.

Fisiere in arhiva (1):

  • Plan de Afaceri Conspecialist SRL - Firma de Sondaj si Cercetari de Piata.doc

Alte informatii

Planul de afaceri a reprezentat 2 pct din nota finala,pe care le am si obtinut. Documentul a fost prezentat la Facultatea De Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor din Cluj Napoca