Plan de marketing internațional - Harley Davidson

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 7 în total
Cuvinte : 1513
Mărime: 13.56KB (arhivat)
Publicat de: Dorli Kovacs
Puncte necesare: 0
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Duhalm Simona
Universitatea “Vasile Alecsandri” Bacau Facultatea de Ştiinţe economice Marketing

Extras din referat

1.Prezentare generala

De ce este atât de deosebit un Harley-Davidson ? Există numeroase mituri despre această maşinărie puternică – mituri care sfidează orice explicaţie raţională. În Milwaukee, în anul 1903, Bill Harley şi Arthur Davidson au construit o motocicletă şi au denumit-o "Silent Frey Fellow" – “Amicul tăcut”. Cei doi tineri lucrau într-o căsuţă de lemn, pe al cărei perete lateral pictaseră cuvintele "Harley-Davidson Motor Co." Aşa s-a născut legenda.

În primul an au fost construite numai trei motoare. Producţia s-a extins apoi şi cei doi pionieri au construit opt motociclete în 1905 şi 50 în 1906.

În 1907, fondatorii au decis să îşi listeze compania în Registrul Companiilor, sub numele

de Harley Davidson Motor Company Incorporated. După numai doi ani, tânăra companie avea 35 de angajaţi, iar producţia anuală urcase până la 1 149 de motociclete.

Producatorul american de motociclete premium Harley-Davidson a intrat pe piaţa auto din Romania prin intermediul companiei Automotive Trading Services, dealer auto Citroen.

Lansarea oficiala a marcii a avut loc, la Salonul Internaţional de Automobile Bucuresti (SIAB), unde a fost prezentata întreaga gamă Harley-Davidson comercializată în România. Salonul auto s-a desfaşurat în perioada 5-14 octombrie 2007.

Harley-Davidson Bucharest a deschis în capitala în luna octombrie primul showroom care are o suprafaţă de vanzare de 200 de metri pătraţi şi include un service specializat şi un magazin de piese de schimb.

Odata cu lansarea unei a doua unitati in cursul anului 2008, reprezentanţii companiei estimeza un nivel de vanzari anual de 200 de unitati pentru a atinge pâna la finele lui 2012 vanzări totale de 1.000 de motociclete.

Automotive Trading Services, fostul importator oficial al mărcii Citroen, şi-a extins operaţiunile pe segmentul moto dupa ce constructorul francez a înfiinţat pe piata interna o subsidiara proprie. Divizia moto a ATS cuprinde în portofoliu şi marca sud-coreeană Hyosung, cu o gamă de scutere, motociclete şi ATV-uri.

Automotive Trading Services, importatorul motocicletelor Harley-Davidson în România, vrea să vânda anul acesta circa 50 de motociclete, adica o unitate la şapte zile, sub nivelul de 67 de unitati livrate in 2008.

Cota de piata Harley-Davidson în 2008 a fost de 13 procente, fiind pe locul 3 în piaţa la motociclete peste 650 cc. “Sperăm să ne menţinem cota de piaţa, sa fim între primii trei şi in 2009”, a precizat Marcel Chiva.

Cifra de afaceri a depasit un milion euro anul trecut. “Pentru 2009 speram sa ajungem la aceeasi cifra de afaceri din 2008 datorita faptului ca accesoriile cat si partea de accesorii vestimentare o sa creasca”, a spus Marcel Chiva.

2. Mediul de marketing

Firmele de succes au o viziune asupra activităţiilor orientată din exterior către interior. Ele inţeleg că, în mediul care operează, se ivesc noi şi noi ocazii favorabile şi ameninţări, de aici importanţa vitală pe care firmele o acordă urmăririi permanente şi adaptările continue la schimbările de mediu.

-Fortele competitive.

In Romania, piata moto este in plina expansiune. Vanzarile au crescut de la an la an, iar in scurt timp este asteptat un boom al acestui segment.

Harley Davidson, are o concurenta verticala in special, adica pe piata exista foarte multe produse substituibile, deci nu similare.

Compania si-a rezervat un segment propriu din piata, astfel incat produsele similare sunt putine. Harley Davidson, se adreseaza in special persoanelor cu venituri peste medie, care prefera design-ul retro celui modern si care isi doreste un motor puternic de peste 600 cc.

In aceasta clasa, in Romania, sunt putine firme care distribuie astfel de motociclete. Kawasaki este un concurent direct pentru Harley Davidson prin seria Vulcan si EN, motociclete de asemenea puternice si cu design retro. Un alt concurent de pe piata romaneasca este constructorul japonez Honda, prin seria Shadow.

-Fortele economice

Mediul economic este alcatuit din ansamblul elementelor ce compun viata economica, a spatilului in care actioneaza firma. In caracterizarea lui intra in discutie, structura pe ramuri a economiei, gradul de ocupare al fortei de munca, nivelul de dezvoltare pe ansamblu si pe fiecare ramura in parte, situatia financiar-valutara.

Romania este o tara cu o economie de piata, relativ tânără, cu un venit mediu-superior. Produsul intern brut al României este de 7,1%. Valoarea PIB în 2008 a fost de 503,959 miliarde lei (136,8 miliarde euro).

Preview document

Plan de marketing internațional - Harley Davidson - Pagina 1
Plan de marketing internațional - Harley Davidson - Pagina 2
Plan de marketing internațional - Harley Davidson - Pagina 3
Plan de marketing internațional - Harley Davidson - Pagina 4
Plan de marketing internațional - Harley Davidson - Pagina 5
Plan de marketing internațional - Harley Davidson - Pagina 6
Plan de marketing internațional - Harley Davidson - Pagina 7

Conținut arhivă zip

  • Plan de Marketing International - Harley Davidson.doc

Alții au mai descărcat și

Procesul decizional de cumpărare a unui aparat foto digital

CAPITOLUL I 1. Apariţia nevoii nesatisfăcute Conform piramidei lui Maslow, nevoia de a achiziţiona un aparat foto aparţine categoriei nevoilor...

Plan de Marketing

Integrarea in strategia de afaceri Planul de marketing este parte integranta din strategia de afaceri a GIPO. Acesta va fi consistent cu strategia...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Plan de Marketing pentru Iaurtul Danone

1. Prezentarea generala Scopul planului consta in pregatirea in vederea lansari unui nou produs Danon pe piata Oradiei si anume iaurtul cu prune...

Strategii și Politici de Marketing - Studiu de Caz SC Fares Trading SRL

I. Definirea conceptelor de strategie, politică şi tactică de marketing Strategia de marketing constituie linia generală, orientarea pentru...

Marketing

Introducere Racordarea economiei naţionale la cerinţele şi tendinţele economiei de piaţă, impune întreprinderilor din Republica Moldova o...

Marketing-ul în asigurări

Trăim zi de zi, procurându-ne bunuri şi servicii sau suntem angrenati în cadrul societăţilor, a organizaţiilor care furnizează aceste lucruri....

Ai nevoie de altceva?