Plan de Marketing - SC Krauss SRL

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 17 în total
Cuvinte : 3803
Mărime: 380.09KB (arhivat)
Publicat de: Paula Munteanu
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Simona Balasescu
A fost prezentat in cadrul Universitatii Transilvania din Brasov , Facultatea de Stiinte Economice , Specializarea Afaceri Internationale.

Cuprins

  1. 1 CUPRINS
  2. 2 PREZENTAREA ŞI ISTORICUL FIRMEI 3
  3. 3 ANALIZA MEDIULUI DE MARKETING 3
  4. 3.1 MACROMEDIUL DE MARKETING 3
  5. 3.2 MICROMEDIUL DE MARKETING 5
  6. 4 ANALIZA SWOT 5
  7. 5 OBIECTIVELE FIRMEI 7
  8. 6 POLITICA DE PRODUS 7
  9. 6.1 PRODUSELE SALE 7
  10. 6.2 MATRICEA BCG 8
  11. 6.3 CICLUL DE VIATA AL CELOR MAI NOI PRODUSE 10
  12. 7 POLITICA DE PRET 11
  13. 7.1 PRETUL 11
  14. 7.2 STRATEGII 11
  15. 7.3 PRETUL SI RENTABILITATEA 12
  16. 8 POLITICA DE DISTRIBUTIE 14
  17. 8.1 CANALELE DE DISTRIBUTIE 14
  18. 8.2 TIPURI DE DISTRIBUTIE 15
  19. 8.3 FUNCTIILE CANANLULUI DE DISTRIBUTIE 15
  20. 8.4 STRATEGII DE DISTRIBUTIE 16
  21. 9 POLITICA DE COMUNICARE AL FIRMELOR CU PIATA (DE PROMOVARE ) 16
  22. 9.1 RECLAMA 17
  23. 9.2 RELATIILE PUBLICE 18
  24. 9.3 PROMOVAREA VÂNZARILOR 19
  25. 10 CONCLUZII 20

Extras din referat

2 PREZENTAREA ŞI ISTORICUL FIRMEI

Suntem in Brasov din 2003, pentru ca am ales sa prezentam retetele noastre speciale celor care asteapta calitate si inteleg calitatea in tot ce inseamna bucuria de a trai si a savura viata. Combinatia intre coacerea traditionala, indemanarea lucrului manual cu cele mai moderne metode de productie, alaturi de secretul "cremos" al fiecarei prajituri, ofera specialitatilor noastre calitate de clasa I si gust de nota 10. Fapt de care suntem foarte mandri!

Daca va place sa traiti inca de dimineata, de la prima gura de cafea care va alunga amorteala si betia somnului, pana pe seara cand obositi , va lasati prada unui vin bun si a unei mese savuroase, pe noi ne veti alege pentru tot ce-i dulce in aceste momente.

Venim cu gusturi noi, va dezvatam de rutina acelorasi vesnice prajituri de pe piata romaneasca

Asadar Filozofia noastra- Credem in calitate pentru ca ne place sa traim!

3 ANALIZA MEDIULUI DE MARKETING

3.1 MACROMEDIUL DE MARKETING

Include elemente care influenteaza distinct activitatea unei organizatii, determinand pana la urma si competitivitatea pe piata a acestora.

În ceea ce priveste macromediul cofetăriei Krauss, aici intră în discuţie amplasarea în oras a punctului de vânzare, precum şi alti factori externi. Printre acestia, se numara mediul demografic, mediul natural, mediul economic si mediul socio-cultural.

Mediul demografic este o componenta care permite firmei o segmentare eficienta a pietelor-tinta. Cofetaria Krauss are ca tinta cucerirea tuturor categoriilor de varsta.

Mediul natural impune, in anumite situatii, elaborarea unor politici de adaptare, care conduc la eliminarea economiei de scara. Intr-o asemenea situatie, firma se poate confrunta cu sporirea costurilor si a consumurilor si implicit reducerea eficientei specifice. Cofetaria Krauss este amplasata in apropierea centrului istoric al orasului, ceea ce implica un cost ridicat al chiriei magazinului de prezentare. Cu toate acestea, fluxul continuu si bogat de turisti si clienti fideli care viziteaza si cumpara produsele cofetariei asigura acesteia profituri ce acopera cheltuielile cu inchirierea spatiului.

Mediul economic reprezinta cea mai importanta componenta a macromediului. Indicatorii specifici acestuia vizeaza stabilitatea cursului de schimb, puterea de cumparare a cursului si a rezidentilor, cuantificarea nivelului de trai si a calitatii vietii, prin folosirea corecta a indicatorilor microeconomici si macroeconomici reprezentativi.

Firma Krauss importa materii prime de la furnizori germani, ceea ce implica atentia sporita la nivelul cursului de schimb valutar. In alta ordine de idei, clientii cofetariei sunt, in special, persoane cu un venit familial mediu spre ridicat, ce apreciaza calitatea produselor si isi permit achizitionarea frecventa a acestora.

Mediul socio-cultural reprezinta cea mai complexa componenta a macromediului. Ea vizeaza, pe de o parte, studiul comportamentului consumatorului individual, iar pe de alta parte, a celui organizational.

In primul caz, este necesara cunoasterea, intelegerea corecta a asa-numitelor „dimensiuni comportamentale”: motivele de cumparare sau non-cumparare – in situatia firmei Krauss, clientii cumpara produsele pentru calitatea lor incontestabila, iar motive de necumparare ar fi preturile destul de ridicate si lipsa de informare despre existenta coferariei, preferintele de consum – varietatea prajiturilor, torturilor si specialitatilor face posibila satisfacerea celor mai pretentioase gusturi.

3.2 MICROMEDIUL DE MARKETING

Piata firmei Krauss se dezvolta in mod constant, prin oferirea de produse şi servicii atractive, cum sunt cele pentru evenimente speciale si sarbatori (un inel de logonda oferit, botezul copilului, un examen trecut cu bine, o promovare), precum şi comenzi speciale, personalizate, ale torturilor de nunta.

In cazul micromediului extern al firmei, aceasta se aprovizioneaza cu martipan si ciocolata de la furnizori internationali, din Germania, Austria.

Preview document

Plan de Marketing - SC Krauss SRL - Pagina 1
Plan de Marketing - SC Krauss SRL - Pagina 2
Plan de Marketing - SC Krauss SRL - Pagina 3
Plan de Marketing - SC Krauss SRL - Pagina 4
Plan de Marketing - SC Krauss SRL - Pagina 5
Plan de Marketing - SC Krauss SRL - Pagina 6
Plan de Marketing - SC Krauss SRL - Pagina 7
Plan de Marketing - SC Krauss SRL - Pagina 8
Plan de Marketing - SC Krauss SRL - Pagina 9
Plan de Marketing - SC Krauss SRL - Pagina 10
Plan de Marketing - SC Krauss SRL - Pagina 11
Plan de Marketing - SC Krauss SRL - Pagina 12
Plan de Marketing - SC Krauss SRL - Pagina 13
Plan de Marketing - SC Krauss SRL - Pagina 14
Plan de Marketing - SC Krauss SRL - Pagina 15
Plan de Marketing - SC Krauss SRL - Pagina 16
Plan de Marketing - SC Krauss SRL - Pagina 17
Plan de Marketing - SC Krauss SRL - Pagina 18
Plan de Marketing - SC Krauss SRL - Pagina 19

Conținut arhivă zip

  • Plan de Marketing - SC Krauss SRL.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?