Politică de responsabilitate socială - ASNTGN Transgaz SA

Referat
9/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 5 în total
Cuvinte : 1946
Mărime: 20.84KB (arhivat)
Publicat de: Tudorica Roșca
Puncte necesare: 6

Extras din referat

Politica de Responsabilitate Socială (CSR) a S.N.T.G.N. Transgaz S.A.

Societatea Naţională de Transport de Gaze Naturale Transgaz S.A. Mediaş este a doua cea mai mare companie din domeniul utilităţilor din ţara noastră, având ca acţionar majoritar statul român. Este listată la BVB şi are a treia cea mai mare capitalizare bursieră. Obiectul principal de activitate al Transgaz este deci transportul de gaze naturale, activitate prestată în regim de monopol natural şi care este un serviciu public de interes naţional.

Politica de CSR

Transgaz a fost listată la Bursa de Valori Bucureşti în anul 2008 (10% din capitalul social majorat), urmând ca doi ani mai târziu, compania să adopte principiile Codului de Guvernanţă Corporativă al BVB, introducând responsabilitatea socială corporativă în strategia sa de dezvoltare sub motto-ul „O companie responsabilă este o companie a viitorului!”. Încă de la început, Transgaz şi-a propus să se implice activ în viaţa comunităţii, transformând business-ul dintr-unul pur economic într-unul economico-social şi îmbunătăţind atât performanţele financiare cât şi performanţele sociale ale companiei, prin întărirea gradului de încredere pe termen lung al angajaţilor, acţionarilor, partenerilor, clienţilor și comunităţii, în potenţialul său economic și social.

Deşi nu există un cadru legal de reglementare a obligativităţii adoptării CSR de către societăţile comerciale, compania care face obiectul studiului meu de caz a adoptat o politică axată pe dobândirea unui capital social creat prin reputaţie şi încredere. În cele ce urmează vom observa că societatea este transparentă în ceea ce priveşte bugetul investit în comunitate şi se axează pe principiul că lipsa unei politici bune de CSR poate influenţa societatea din mai multe puncte de vedere, şi anume: poate periclita reputaţia societăţii construită cu greu, influenţează nefavorabil viziunea investitorilor şi a comunităţii; constrânge capacitatea firmei de a atrage şi de a motiva salariaţii, partenerii sau acţionarii; afectează productivitatea în condiţiile unui deficit de personal calificat datorat unei politici neorientate către antrenarea resurseleor umane.

Manifestându-şi interesul pentru programe de responsabilitate socială din domenii precum: sportul, educaţia, arta şi cultura, sănătatea, acţiuni umanitare, mediu şi dezvoltarea comunităţii, Transgaz a înţeles că abordarea strategică a CSR reprezintă cheia succesului în afaceri, întrucât companiile sunt evaluate tot mai mult în funcţie de contribuţia adusă de acestea la viaţa socială a comunităţii din care fac parte.

- Sportul. („sportul are puterea de a asigura armonia între corp şi minte!”)

Transgaz susţine toate activităţile sportive din Mun. Mediaş dar şi din localităţile învecinate, fiind chiar sponsorul principal al Clubului Sportiv Gaz Metan Mediaş.

- Educaţia. („Credem în potenţialul tinerei generaţii şi de aceea investim în educaţia acesteia!”)

În acest domeniu, compania investeşte timp şi resurse pentru a acorda sprijin financiar şi

social în formarea tinerei generaţii şi pentru a asigura materialele didactice din instituţiile de învăţământ. De asemenea, Transgaz încheie parteneriate în scopul formării profesionale a unei noii generaţii de gazişti, susţinând proiecte tehnice, simpozioane şi conferinţe pe teme din domeniul gazelor naturale.

- Artă şi cultură. („Cultura înseamnă dezvoltarea perfectă şi egală a omului în toate privinţele, iar noi suntem alături de cei ce vor acest lucru!”)

Transgaz susţine valorile consacrate ale artei şi culturii româneşti şi pe cea a tinerelor talente,

sprijinind fundaţiile cultural-artistice şi acordând suport financiar prin parteneriate la diferite evenimente culturale, organizarea de spectacole de teatru şi festivaluri de muzică, concursuri şi creaţii artistice pentru elevi şi studenţi;

- Acţiuni umanitare. (Tgz a fost, este și va fi întotdeauna alături de cei care au nevoie reală de ajutor!)

Compania se implică activ în rezolvarea problemelor cu care se întâmpina persoanele cu

dizabilităţi sprijinind chiar şi activităţi culturale, sportive, artistice pentru aceştia. De asemenea Transgaz susţine oamenii nevoiaşi, fără posibilităţi materiale, care necesită îngrijiri medicale sau care au suferit pagube materiale şi umane din cauza calamităţilor naturale.

- Sănătatea şi mediul. Cu toţii ne dorim o viaţă sănătoasă şi un mediu curat şi de aceea ne preocupă tot ceea ce este în jurul nostru

Transgaz susţine financiar Spitalul Municipal Mediaş acordând fonduri băneşti şi sprijină

proiecte de protecţie a mediului înconjurător, de amenajare a spaţiilor verzi şi de ecologizare.

- Dezvoltarea comunităţii.

Compania acordă ajutoare financiare pentru realizarea lucrărilor de construcţie sau reconstrucţie ale lăcaşurilor de cult, renovarea şcolilor şi restaurarea vestigiilor patrimoniului naţional.

Preview document

Politică de responsabilitate socială - ASNTGN Transgaz SA - Pagina 1
Politică de responsabilitate socială - ASNTGN Transgaz SA - Pagina 2
Politică de responsabilitate socială - ASNTGN Transgaz SA - Pagina 3
Politică de responsabilitate socială - ASNTGN Transgaz SA - Pagina 4
Politică de responsabilitate socială - ASNTGN Transgaz SA - Pagina 5

Conținut arhivă zip

  • Politica de Responsabilitate Sociala - ASNTGN Transgaz SA.docx

Alții au mai descărcat și

Responsabilitatea socială a companiilor

4.Tipurile de programe de CSR Programele de CSR pot fi impartite diferit conform mai multor tipologii. Din perspectiva unui comunicator, cea mai...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?