Previziunea Cererii de Servicii Turistice la Hotelul Hefaistos din Stațiunea Covăsita

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 51 în total
Cuvinte : 12078
Mărime: 219.51KB (arhivat)
Puncte necesare: 9
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Lector universitar doctor inginer DOMNICU BABUS
UNIVERSITATEA WALES - ROMÂNIA FACULTATEA DE ŞTIINŢE

Cuprins

  1. Introducere 4
  2. Cap. I. Turismul în judeţul Covasna 6
  3. 1.1. Dezvoltarea turismului in judeţul Covasna 6
  4. 1.2. Locul staţiunii Covasna în turismul judeţului 8
  5. 1.2.1. Cadrul natural ,. 8
  6. 1.2.2. Cadrul istoric 10
  7. 1.2.3. Aspecte demografice 11
  8. Cap. II. Prezentarea hotelului Hefaistos din staţiunea Covasna 13
  9. 2.1. Locul hotelului Hefaistos în cadrul staţiunii Covasna 13
  10. 2.2. Prezentarea hotelului Hefaistos 14
  11. Cap. III. Activitatea hotelieră si serviciile aferente 17
  12. 3.1. Rolul spatiilor hoteliere în dezvoltarea turismului 17
  13. 3.2. Prestaţiile hoteliere si felul acestora 19
  14. 3.3. Concurenta specifica activităţii hoteliere 22
  15. Cap. IV. Retrospective in evoluţia activităţii hotelului Hefaistos 24
  16. 4.1. Capacitatea de cazare 24
  17. 4.2. Numărul turiştilor 24
  18. 4.3. Zilele turistice 27
  19. 4.4. Sejurul mediu zilnic 29
  20. 4.5. Utilizarea capacităţii turistice 31
  21. 4.6. Eficienta activităţii desfăşurate 32
  22. Cap. V. Previziunea cererii serviciilor turistice 34
  23. 5.1. Metode de previziune, metode explorative 34
  24. 5.1.1.Metoda extrapolării 34
  25. 5.1.2. Metoda lanţurilor Markov 38
  26. 5.2. Previziunea cererii de servicii turistice 42
  27. 5.2.1. Previziunea nivelului cererii de servicii turistice 42
  28. 5.2.2. Previziunea structurii serviciilor turistice 44
  29. Cap. VI. Concluzii 47
  30. Bibliografie 50

Extras din referat

INTRODUCERE

Turismul, ca activitate economică, ce face parte din sectorul terţiar, inclus relativ recent (a fost considerat ca o simpla petrecere a timpului liber în secolele XVIII - XIX ) printre necesităţile de consum ale omului modern, cuantificat ca indicator al calităţii vieţii, a devenit un fenomen ce antrenează milioane de oameni în fiecare an, motivându-şi pe deplin importanţa ce îi este acordată.

Expansiunea turismului a beneficiat şi de reglementarea tarifelor mijloacelor de transport. Astfel, transportul aerian este astăzi accesibil şi claselor sociale care nu avuseseră acces până atunci şi a permis promovarea unor destinaţii îndepărtate pe care numai aventurierii le cunoşteau, în urmă cu câţiva zeci de ani.

Această „democratizare" a turismului, posibilă datorită apariţiei concediilor plătite şi creşterii nivelului de trai are efecte economice foarte importante asupra ofertei. A fost necesară construirea de noi structuri, cum ar fi lanţurile hoteliere, cluburile de vacanţă. Au apărut reţele de comercializare şi de comunicare la scară mondială, agenţii de turism cu numeroase sucursale naţionale şi internaţionale, sisteme de rezervări informatice (Amadeus, Galileo, Worldspan).

Infinitatea de interdependenţe din economia mondială , avansul tehnologic precum şi tehnica actuală de comunicare care, comprimând spaţiul şi timpul, apropie civilizaţiile şi popoarele, creează turismului o funcţie mult mai complexă, aceea de mijlocitor al accesului întregii omeniri la tezaurul de civilizaţie şi frumuseţe al umanităţii.

Prin conţinutul şi rolul său, privit ca fenomen caracteristic al civilizaţiei moderne, turismul constituie una din componentele majore ale vieţii economico-sociale ce polarizează interesul unui număr tot mai mare de ţari pentru exploatarea rezultatelor sale în beneficiul dezvoltării.

Din punct de vedere economic turismul se concretizează intr-o cerere specifică de bunuri şi servicii, cerere care stimulează activitatea dintr-o serie de sectoare conexe: industria, agricultura, transporturile, comerţul, etc .

Piaţa turistică este extrem de sensibilă la numeroşi factori exteriori. Crizele economice pot afecta atât cererea (prin reducerea veniturilor populaţiei şi implicit a sumelor alocate vacanţelor) cât şi nivelul şi calitatea ofertei. De asemenea, crizele politice şi militare pot reduce cererea pentru anumite destinaţii.

În condiţiile acestei fragilităţi extreme a pieţei produselor turistice, eforturile făcute de toţi cei implicaţi pot avea un rol important în atenuarea efectelor negative. Între ’’actorii’’ vieţii turistice se stabilesc relaţii de colaborare extrem de complexe.

De asemenea, culturile economice şi manageriale sunt extrem de diferite pe glob. În Europa se confruntă economia capitalistă avansată cu cea în dezvoltare din fostele ţări comuniste dar şi modelele economice anglo-saxone cu cele latine. Alţi poli ai culturii manageriale mondiale îi constituie economia liberală a Statelor Unite şi cea tradiţionalistă, din Japonia.

In acest context lucrarea de fată îşi propune să analizeze conţinutul şi calitatea serviciilor turistice la hotelul HEFAISTOS din staţiunea Covăsita

CAP I. TURISMUL ÎN JUDEŢUL COVASNA

1.1. Dezvoltarea turismului în judeţul Covasna

0 privire asupra hărţii tării noastre ne poate demonstra faptul că judeţul Covasna este situat în mijiocul tării, si că cea mai mare parte din suprafaţa lui este acoperită de păduri. Pe cuprinsul judeţului Covasna găsim numeroase ape curgătoare ca: Oltul, Râul Negru.Râul Baraolt, amintind numai cele mai mari si afluenţii lor, fiecare trecând prin văi pitoreşti, înzestrate cu daruri ale naturii, datatoare de sănătate si de numai întâlnite posibilităţi pentru refacerea organismului uman.

0 bună parte din aşezările care se găsesc pe malul râurilor din judeţul Covasna, prin poziţia geografica a lor, prin liniştea si aşezarea pitorească de care dispun, au fost si sunt folosite si astăzi ca staţiuni balneoclimalerice, datorită faptului că ele dispun si de factori terapeutici natural cu efecte tămăduite are, aoronizatie bogată, ape minerale, având o variată compoziţie chimică, conţinând in cantităţi mari tocmai substanţele cele mai active si mai necesare organismului, pentru regenerarea lui, pentru recâstigarea forţei fizice, mofete, sulfatoase si emanaţii de bioxid de carbon, mult apreciate.

Menţionăm că apele minerale din acest judeţ au fost îmbuteliate si transportate in decursul veacurilor la mari distante, reprezentând o sursă de venituri pentru localnicii de pe aceste meleaguri. Uncie localităţi din judeţul Covasna, ca: Vâlcele, Covasna, Malnas. Biborteni. Balvanyos. Bodoc si Sugas, au fost vizitate de mii si mii de turişti din tară si din străinătate, care au fost sursele naturale din aceste localităţi la fata loculuipentru însănătoşirea lor. Câştigând un renume bine meritat, aceste localităţi au fost vizitate de un număr foarte mare de bolnavi. Valoarea terapeutică a acestor staţiuni constă în poziţia pitoreasca a acestor localităţi, liniştea si climatui lor blând si favorabil, care contribuie la refacerea sanatatii, aeronizatia bogata - ionii negativi fiind foarte importanţi în asigurarea funcţionarii ape minerale cu toată gama acestora, emanaţiile cu gaze radioactive, in primul rând mofete cu C02 si sulfuroase, care exercită un efect complex, binefăcător asupra organismului, ajutând la refacerea lui. Staţiunea Covasna reprezintă singura un complex intreg balnear, posedând largi posibilităţi de tratament pentru un sir intreg de boli ce au un caracter de extindere în masă ca: bolile cardiovasculare, reumatice, ale tubului digestiv, bolile endocrine, ginecologice, bolile nervoase.

În ultimii ani, pentru studierea şi cunoaşterea efectelor factorilor terapeutici din localităţile judeţului Covasna s-au întreprins o. serie de acţiuni menite să fundamenteze un turism specific locului, care încearcă să valorifice spre folosul tuturor tot ce oferă inedit meleagurile covasnene.

Judeţul Covasna, judeţ cu vechi tradiţii balneare, dispune de un număr de 10 staţiuni balneo¬climaterice de interes naţional, judeţean si local. în ordinea importantei, acestea sunt: Covasna, Bâlvânyos, Malnas - Bai, Vâlcele, Sugas - Bai, Băile Fortyogo, Biborteni, Ozunca - Bai, Martunus si Hatuica.

Preview document

Previziunea Cererii de Servicii Turistice la Hotelul Hefaistos din Stațiunea Covăsita - Pagina 1
Previziunea Cererii de Servicii Turistice la Hotelul Hefaistos din Stațiunea Covăsita - Pagina 2
Previziunea Cererii de Servicii Turistice la Hotelul Hefaistos din Stațiunea Covăsita - Pagina 3
Previziunea Cererii de Servicii Turistice la Hotelul Hefaistos din Stațiunea Covăsita - Pagina 4
Previziunea Cererii de Servicii Turistice la Hotelul Hefaistos din Stațiunea Covăsita - Pagina 5
Previziunea Cererii de Servicii Turistice la Hotelul Hefaistos din Stațiunea Covăsita - Pagina 6
Previziunea Cererii de Servicii Turistice la Hotelul Hefaistos din Stațiunea Covăsita - Pagina 7
Previziunea Cererii de Servicii Turistice la Hotelul Hefaistos din Stațiunea Covăsita - Pagina 8
Previziunea Cererii de Servicii Turistice la Hotelul Hefaistos din Stațiunea Covăsita - Pagina 9
Previziunea Cererii de Servicii Turistice la Hotelul Hefaistos din Stațiunea Covăsita - Pagina 10
Previziunea Cererii de Servicii Turistice la Hotelul Hefaistos din Stațiunea Covăsita - Pagina 11
Previziunea Cererii de Servicii Turistice la Hotelul Hefaistos din Stațiunea Covăsita - Pagina 12
Previziunea Cererii de Servicii Turistice la Hotelul Hefaistos din Stațiunea Covăsita - Pagina 13
Previziunea Cererii de Servicii Turistice la Hotelul Hefaistos din Stațiunea Covăsita - Pagina 14
Previziunea Cererii de Servicii Turistice la Hotelul Hefaistos din Stațiunea Covăsita - Pagina 15
Previziunea Cererii de Servicii Turistice la Hotelul Hefaistos din Stațiunea Covăsita - Pagina 16
Previziunea Cererii de Servicii Turistice la Hotelul Hefaistos din Stațiunea Covăsita - Pagina 17
Previziunea Cererii de Servicii Turistice la Hotelul Hefaistos din Stațiunea Covăsita - Pagina 18
Previziunea Cererii de Servicii Turistice la Hotelul Hefaistos din Stațiunea Covăsita - Pagina 19
Previziunea Cererii de Servicii Turistice la Hotelul Hefaistos din Stațiunea Covăsita - Pagina 20
Previziunea Cererii de Servicii Turistice la Hotelul Hefaistos din Stațiunea Covăsita - Pagina 21
Previziunea Cererii de Servicii Turistice la Hotelul Hefaistos din Stațiunea Covăsita - Pagina 22
Previziunea Cererii de Servicii Turistice la Hotelul Hefaistos din Stațiunea Covăsita - Pagina 23
Previziunea Cererii de Servicii Turistice la Hotelul Hefaistos din Stațiunea Covăsita - Pagina 24
Previziunea Cererii de Servicii Turistice la Hotelul Hefaistos din Stațiunea Covăsita - Pagina 25
Previziunea Cererii de Servicii Turistice la Hotelul Hefaistos din Stațiunea Covăsita - Pagina 26
Previziunea Cererii de Servicii Turistice la Hotelul Hefaistos din Stațiunea Covăsita - Pagina 27
Previziunea Cererii de Servicii Turistice la Hotelul Hefaistos din Stațiunea Covăsita - Pagina 28
Previziunea Cererii de Servicii Turistice la Hotelul Hefaistos din Stațiunea Covăsita - Pagina 29
Previziunea Cererii de Servicii Turistice la Hotelul Hefaistos din Stațiunea Covăsita - Pagina 30
Previziunea Cererii de Servicii Turistice la Hotelul Hefaistos din Stațiunea Covăsita - Pagina 31
Previziunea Cererii de Servicii Turistice la Hotelul Hefaistos din Stațiunea Covăsita - Pagina 32
Previziunea Cererii de Servicii Turistice la Hotelul Hefaistos din Stațiunea Covăsita - Pagina 33
Previziunea Cererii de Servicii Turistice la Hotelul Hefaistos din Stațiunea Covăsita - Pagina 34
Previziunea Cererii de Servicii Turistice la Hotelul Hefaistos din Stațiunea Covăsita - Pagina 35
Previziunea Cererii de Servicii Turistice la Hotelul Hefaistos din Stațiunea Covăsita - Pagina 36
Previziunea Cererii de Servicii Turistice la Hotelul Hefaistos din Stațiunea Covăsita - Pagina 37
Previziunea Cererii de Servicii Turistice la Hotelul Hefaistos din Stațiunea Covăsita - Pagina 38
Previziunea Cererii de Servicii Turistice la Hotelul Hefaistos din Stațiunea Covăsita - Pagina 39
Previziunea Cererii de Servicii Turistice la Hotelul Hefaistos din Stațiunea Covăsita - Pagina 40
Previziunea Cererii de Servicii Turistice la Hotelul Hefaistos din Stațiunea Covăsita - Pagina 41
Previziunea Cererii de Servicii Turistice la Hotelul Hefaistos din Stațiunea Covăsita - Pagina 42
Previziunea Cererii de Servicii Turistice la Hotelul Hefaistos din Stațiunea Covăsita - Pagina 43
Previziunea Cererii de Servicii Turistice la Hotelul Hefaistos din Stațiunea Covăsita - Pagina 44
Previziunea Cererii de Servicii Turistice la Hotelul Hefaistos din Stațiunea Covăsita - Pagina 45
Previziunea Cererii de Servicii Turistice la Hotelul Hefaistos din Stațiunea Covăsita - Pagina 46
Previziunea Cererii de Servicii Turistice la Hotelul Hefaistos din Stațiunea Covăsita - Pagina 47
Previziunea Cererii de Servicii Turistice la Hotelul Hefaistos din Stațiunea Covăsita - Pagina 48
Previziunea Cererii de Servicii Turistice la Hotelul Hefaistos din Stațiunea Covăsita - Pagina 49
Previziunea Cererii de Servicii Turistice la Hotelul Hefaistos din Stațiunea Covăsita - Pagina 50
Previziunea Cererii de Servicii Turistice la Hotelul Hefaistos din Stațiunea Covăsita - Pagina 51

Conținut arhivă zip

  • Previziunea Cererii de Servicii Turistice la Hotelul Hefaistos din Statiunea Covasita.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?