Prezentare Magazin Springfield

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 2633
Mărime: 26.69MB (arhivat)
Publicat de: Simi Molnar
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Talmaciu

Cuprins

  1. I. Prezentarea generala a magazinului
  2. • Scurt istoric
  3. • Amplasarea si caracterizarea zonei de atractivitate
  4. • Identificarea si caracterizarea clientelei tinta
  5. • Diferentierea fata de concurenta
  6. • Analiza critica a politicii comerciale
  7. II. Organizarea spatiului a vanzarii
  8. • Prezentarea modului de vanzare
  9. • Modul de amenajare
  10. • Analiza fluxului clientilor
  11. • Caracteristicile asortimentului
  12. • Analiza calitativa a dispunerii liniilor de produse in magazin
  13. • Analiza modului de amplasare a marfurilor pe condole
  14. • Analiza publicitatii la locul de vanzare
  15. III. Sondaj de opinie
  16. IV. Concluzii si propuneri

Extras din referat

Capitolul 1

Scurt istoric

Springfield a fost fondat in Spania, anul 1988, cu scopul de a imbraca tinerii intr-un stil urban si cosmopolit, iar din 2006, a infiintat linia speciala pentru fete.

Lucrurile s-au schimbat incepand cu anul 2006, cand s-au gandit sa implementeze si articole pentru femei – “Ceea ce a fost un vis, a devenit realitate!”

Astazi Springfield lucreaza cu o echipa de peste 2.000 de persoane care se ocupa de proiectarea, fabricarea si vanzarea articolelor de imbracaminte, ceea ce a condus la o pozitie de lider in sectorul textil.

Springfield pune mare accent pe calitatea materialelor. De accea inainte de toate, se analizeaza in detaliu materiile prime si finisajele fiecarui articol. Este controlat intreg procesul de elaborare, inca de la proiectare pana la finalizare, deoarece principiul de baza este de a imbraca persoanele cu haine bine confectionate, usor de intretinut si cu o mare adaptabilitate la diferite stiluri atat la nivel individual cat si la nivel global; articolele sunt atat de tip casual, sofisticate cat si elegante.

Brandul s-a extins in peste 56 de tari. In Romania exista 5 magazine: 4 dintre acestea sunt situate in cele mai mari centre comerciale din capitala, respectiv Baneasa Shopping City, Mall Cotroceni, Mall Plaza si Vitan Mall, iar cel de-al 5-lea este situat in Iasi, in incinta Iulius Mall.

Amplasarea si caracterizarea zonei de atractivitate

Magazinul Springfield din Iulius Mall este situat la parter, langa intrarea principala, incepand cu 01.12.2008 . Faptul ca este amplasat la intrare, prezinta numeroase avantaje dar si dezavantaje.

In primii 2 ani se comercializau atat articole barbatesti cat si de dama, insa dupa aceasta perioada s-a constatat ca femeile din Romania nu sunt pregatite pentru o astfel de incercare( brandul avand elemente destul de sofisticate), ceea ce a indus la un magazin dedicat exclusiv barbatilor.

De asemenea locaţia din Tudor Vladimirescu este foarte strategic deoarece în această zonă sunt multe camine cu studenţi iar când aceştia au nevoie de o schimbare a garderopei sau diferite accesorii apeleaza la magazinul nostru care e la numai cateva minute distantă. Acest fapt atrage nu numai studenţii dar şi persoanele care locuiesc in zonă in proporţie de 60-75%. Cu privire la principiul de merchandising această zonă de atractivitate este una primara dat fiind faptul ca Iullius Mall este foarte aproape. Din zona secundară a ariei de atractivitate sunt cumparatori in proportie de 25% . Aceştia sunt de fapt locuitorii cartierelor Podu –Roş,Cantemir, Elena Doamna şi altele. Clienţii nu sunt atât de fideli precum cei din zonă primară. În ceea ce priveşte zona terţiară clienţii au un procent scăzut iar persoanele ce pot fi incluse aici sunt studenţii din Copou, locuitorii din cartierele Păcurari ,Dacia, Poitiers şi altele. Cu toate că pentru unii magazinul este departe, aceştia au acces la autobuze şi tramvaie care îi lasă pe cumpărători fix în faţa centrului commercial (tramvaiul autobuzul ) însă cu acele costuri de rigoare suportate de clienti pentru deplasare. Acesta poate fi considerat un obstacol. Totodată un alt obstacol ce intervine pentru Springfield poate fi considerat multitudinea de magazine a centrului comercial astfel că dacă o persoană merge cu gândul de a-şi cumpără un articol de imbracaminte sau incaltaminte poate fi influenţat de celelalte magazine care ofera aceleasi tipuri de produse cheltuind banii pe alte marci. Desigur că atractivitatea magazinului nu este data doar de varietatea mărfurilor ci şi de serviciile oferite care sunt de foarte bună calitate, ambianţă generală care oferă relaxare .

Identificarea si caracterizarea clientele tinta

Clientul ţintă poate fi caracterizat din mai multe puncte de vedere:dupăstilul lui de viaţă,după vârstă, sex, ocupaţie,după resurse, după abilitatea cucare acesta gestionează resursele .

Springfield se adreseaza tuturor persoanelor masculine, indiferent de varsta si conditie sociala. In primii 2 ani a avut un succes fulminant, insa datorita calitatii produselor, preturile au devenit din ce in ce mai “piperate”, acest fapt ducand la o selectie riguroasa a clientilor. Putem spune, chiar daca suna cam fortat ca mizeaza spre clientii cu venituri medii spre ridicate.

Clienţii care frecventează aceast magazin sunt în proporţie de 5% femei şi 95% bărbaţi. Mai sunt şi acei clienti de ,,week-end”, în care se încadrează de cele mai multe ori persoanele cu vârste cuprinse intre 25-40 de ani.

Diferentierea fata de concurenta

Springfield vine totusi pe piata cu ceva nou, care il propulseaza printre concurenti, marindu-i vanzarile de la an la an. Fata de celelalte branduri concurente, fara nici un dubiu, Springfield se poate remarca prin calitatea superioara a materialelor precum si prin modul de confectionare a produselor.

Acum, extinderea Springfield in tara este o necesitate impusa nu numai de cerere, ci si de concurenta. Una dintre reprezentante este cea din Iasi, din cadrul complexuluicomercial Iulius Mall.

Analiza critica a politicii comerciale

In proportie de 97%, clientii sunt foarte multumiti de calitatea produselor cat si de modul in care le sunt prezentate. Este implementata abordarea clientului, sugestiv de cele mai multe ori, lucru care ajuta atat la cresterea vanzarilor cat si la o legatura stransa intre client – magazin, brand.

Capitolul 2

Prezentarea modului de vanzare

In magazinul nostru clientul isi poate alege produsul in mod individual fara sa fie privat de posibilitatea de a se misca liber in magazin si de a vizualiza si analiza produsul dupa bunul sau plac. Imbracamintea este asezata atat pe umerase cat si pe manechine pentru o imagine cat mai favorabila clientului.

Preview document

Prezentare Magazin Springfield - Pagina 1
Prezentare Magazin Springfield - Pagina 2
Prezentare Magazin Springfield - Pagina 3
Prezentare Magazin Springfield - Pagina 4
Prezentare Magazin Springfield - Pagina 5
Prezentare Magazin Springfield - Pagina 6
Prezentare Magazin Springfield - Pagina 7
Prezentare Magazin Springfield - Pagina 8
Prezentare Magazin Springfield - Pagina 9
Prezentare Magazin Springfield - Pagina 10
Prezentare Magazin Springfield - Pagina 11
Prezentare Magazin Springfield - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Prezentare Magazin Springfield.docx

Alții au mai descărcat și

Brief de agenție - Levi's

Capitolul I Brief de agenţie 1.1 Compania Levi Strauss 1.1.1 Scurt istoric Levi Strauss & Co a fost fondată în anul 1853 de către Levi Strauss,...

Prezentare Magazin Specializat Meli Melo

Capitolul 1. Prezentarea generală a magazinului 1.1 Scurt istoric Meli Melo este de fapt o afacere împarţită în 3 firme. Prima este GamaBell...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Te-ar putea interesa și

Brief de agenție - Levi's

Capitolul I Brief de agenţie 1.1 Compania Levi Strauss 1.1.1 Scurt istoric Levi Strauss & Co a fost fondată în anul 1853 de către Levi Strauss,...

Ai nevoie de altceva?