Program de marketing pentru lansarea gamei Dracula pe piața Angliei

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 2958
Mărime: 137.02KB (arhivat)
Publicat de: Dan Oroș
Puncte necesare: 5
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Zaharia Razvan

Cuprins

  1. Introducere 1
  2. Analiza pietei 1
  3. Prezentarea firmei: 1
  4. Concurentii 2
  5. Descrierea segmentului de piata 2
  6. Piata 4
  7. Descrierea produsului 5
  8. Prezentarea programului de marketing 7
  9. Strategia de marketing utilizata: 8
  10. Continutul activitatilor de marketing 10

Extras din referat

Introducere

Principalii jucatori de pe piata romaneasca de profil, au ramas, ca si in anii trecuti, Murfatlar, cu o cota de piata de 30%, Cotnari, cu 18,7%, Jidvei, cu peste 17%, si Vincon, cu 10%. Murfatlar a avut o cifra de afaceri 36 milioane de euro in 2006, obiectivul pentru acest an fiind de 42 milioane euro. Compania intentioneaza sa achizitioneze anul acesta o noua linie de imbuteliere, urmarindu-se astfel o crestere a productiei cu 100.000 de sticle pe zi, pe langa cea de 150.000 de sticle. Murfatlar Romania exploateaza aproximativ 3000 de hectare, compania investind in ultimii ani peste 10 milioane euro. In 2006 productia companiei a fost de aproximativ 16 milioane litri de vin, potrivit lui Daniel Negrescu.

Un alt jucator mportant de pe piata, Grupul Halewood Romania, cel mai mare exportator de vin imbuteliat din tara, estimeaza pentru 2007 o cifra de afaceri de 12,5 milioane euro, in crestere cu circa 13% fata de anul trecut. “Firma are un plan de investitii de aproape doua milioane euro pentru 2007, in principal pentru cresterea suprafetelor de vita-de-vie administrate si modernizarea tehnologica a cramei de la Tohani”, a precizat reprezentanta companiei Cramele Halewood, vorbint despre intentiile companiei pentru acest an.

Am ales acest produs deoarece este strans legat de istoria Romaniei si de unul din personajele care fac cunoscuta tara noastra la nivel mondial.Pornind de la acest fapt, consideram ca produsul se va bucura de notorietate in randul consumatorilor europeni. Deoarece piata vinurilor in Anglia este in plina crestere,iar preferintele consumatorilor se indreapta catre vinurile rosi si –sortimenete specific gamei noastre- am decis sa patrundem pe acesta piata intrucat consideram ca produsul nostrum se adapteaza nevoilor acestei tari.

Analiza pietei

Prezentarea firmei:

S.C. SPEED S.R.L. a fost înfiinţată în 1994, cu sediul în Huşi, Vaslui, Romania, principalul obiect de activitate fiind producerea şi comercializarea de vinuri. Pe parcursul a peste 14 ani de activitate societatea noastră a comercializat pe piata internă şi la export peste 200 de milioane de litri de vinuri imbuteliate cât şi vrac, din soiuri albe şi rosii.

Societatea dispune de 3 fabrici de vinificaţie, capacităţi de depozitare şi mijloace de transport, cât şi un colectiv de 200 de specialişti. Aici se produc 20 sortimente de vinuri, din care 8 rosii şi 12 albe, vinuri care au obţinut numeroase medalii şi premii la concursurile de specialitate din ţară şi străinatate.

Din anul 2002 societatea a intrat într-un amplu proces de modernizare importandu-se utilaje performante din Italia şi Germania, pentru vinificatie cât şi îmbutelierea vinurilor.

Vinuri Huşi mai dispune de 1700 HA de vie care le administrează şi din care se produc vinuri de origine controlată cât şi vinuri superioare, iar in fiecare an se arendează încă 1000 de HA de la persoane particulare.

Mai dispunem de o fabrică pentru producerea distilatelor din vin dotată cu utilaje franceze. În fiecare an firma este situată printre primele locuri din judet cât şi din ţară în acest domeniu de activitate.

Concurentii

In prezent, pe piata externa a vinurilor activeaza mai multi concurenti directi, printre acestia in Anglia ii avem pe : Adgestone (Insula Wight) Barkham Manor (East Sussex) Biddenden (Kent) Breaky Bottom (East Sussex) Carr Taylor (East Sussex) Lamberhurst (Kent) Nurbourne Manor (West Sussex) Pilton Manor (Somerset) Tenterden (Kent) Thames Valley (Berkshire) Three Choirs (Gloucestershire) Wootton (Somerset).

Descrierea segmentului de piata

Piata este formata din cumparatori care difera intre ei in privinta dorintelor lor, a puterii de cumparare, a localizarii geografice, a comportamentului si a practicilor de cumparare.

In vederea alegerii acelui segment de piata pe care firma sa-l poata deservi cel mai bine, s-a tinut cont de caracteristiciile geografice, demografice si psihografice ale consumatorilor, cat si de posibilile reactii ale acestora fata de avantajele oferite de produs, ori de posibilitatile de utilizare a acestuia (caracteristicile de comportament).

Segmentul de piata identificat in urma analizei acestor variabile este reprezentat de o anumita categorie avand urmatoarele caracteristici:

- locuitori ai Angliei ;

- persoane din mediul urban ;

- varsta > 18 de ani ;

- venit anual > 10000Є ;

- nivel ;

- nivel de educatie- studii medii superioare ;

- persoane cu un mod de viata sanatos care apreciaza calitatea unui vin bun ;

Preview document

Program de marketing pentru lansarea gamei Dracula pe piața Angliei - Pagina 1
Program de marketing pentru lansarea gamei Dracula pe piața Angliei - Pagina 2
Program de marketing pentru lansarea gamei Dracula pe piața Angliei - Pagina 3
Program de marketing pentru lansarea gamei Dracula pe piața Angliei - Pagina 4
Program de marketing pentru lansarea gamei Dracula pe piața Angliei - Pagina 5
Program de marketing pentru lansarea gamei Dracula pe piața Angliei - Pagina 6
Program de marketing pentru lansarea gamei Dracula pe piața Angliei - Pagina 7
Program de marketing pentru lansarea gamei Dracula pe piața Angliei - Pagina 8
Program de marketing pentru lansarea gamei Dracula pe piața Angliei - Pagina 9
Program de marketing pentru lansarea gamei Dracula pe piața Angliei - Pagina 10
Program de marketing pentru lansarea gamei Dracula pe piața Angliei - Pagina 11
Program de marketing pentru lansarea gamei Dracula pe piața Angliei - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Program de Marketing pentru Lansarea Gamei Dracula pe Piata Angliei.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?