Proiect logistică - Arctic SA Găești

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 2 fișiere: doc
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 2615
Mărime: 28.34KB (arhivat)
Puncte necesare: 7
ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE Facultatea de Comert

Extras din referat

Denumire : SC Arctic SA

Forma juridica: societate pe actiuni

Sediu social: Gaesti , strada 13 decembrie,numarul 210,Dambovita

CUI: , registrul Comertului

Numar de personal in 2007 : cca 1900 de angajati

Cifra de afaceri in 2007 :111 milioane de euro (in scadere cu 42 % fata de 2006)

Obiectul de activitate:

SC Arctic SA produce si comercializeaza aparate frigorifice de uz casnic si comercial si asigura service-ului pentru produsele aflate in garantie si post garantie, prin propria retea de reprezentante, avand 44 de centre in toata tara.

Scurt istoric

Compania ARCTIC a fost înfiinţată în 1968 - 1970 sub licenţă Thompson Houston din Franţa,şi încă de la acea dată este lider pe piaţa românească de aparate frigorifice datorită produselor sale care oferă un raport calitate – preţ foarte avantajos.

De-a lungul timpului, ARCTIC a reuşit să ţină pasul cu modernizare tehnologiei pe plan mondial, implementând în România produse frigorifice de calitate, atât de necesare satisfacerii cerinţelor din ce în ce mai exigente ale pieţei.

De la aparatele frigorifice de uz casnic şi comercial la climatizarea locuinţelor şi birourilor, ARCTIC răspunde tuturor nevoilor din domeniul “frigului” prin noutăţile prin care răspunde în mod sistematic. Toate aceste atuuri, au făcut din ARCTIC un lider pe piaţă în faţa căruia nici cei mai exigenţi clienţi de pe piaţa românească să nu ramână “reci”.

II. Identificarea activitatilor logistice la SC Arctic SA

Un produs nu-si poate indeplini rolul, ratiunea sa de a fi, decat in momentul in care intra in consumul final, satisfacand nevoia consumatorului care l-a cumparat. Dar, drumul de la producator pana la consumator, in conditiile contemporane nu este in general, nici simplu, nici scurt si nici ieftin. Din acest motiv legatura dintre productie si consum s-a infaptuit prin intermediul circulatiei marfurilor.

In economia de piata, accentuarea diversificarii productiei a consumului si a relatiilor de piata, confera distributiei produselor un rol tot mai important.

Astfel, distributia, care include totalitatea activitatilor ce au loc in timp si spatiu, de la terminarea produsului pana la intrarea lui in consumul final, detine rolul de intermediar intre productie si consum, asigurand finalizarea activitatii oricarui producator si obtinerea de catre consumator a bunului care-i satisface necesitatea.

Prin vanzarea produsului, se recupereaza cheltuielile efectuate de producator si distribuitori si se obtine profitul – scopul final al activitatii oricarui intreprinzator – care trebuie sa le asigure o eficienta economica acceptabila, motivatoare, pentru reluarea activitatii pe o scara mai mare.

Astfel, distributiei ii revine rolul hotarator in asigurarea cursivitatii proceselor economice, intrucat ea finalizeaza activitatea unui producator, incheind ciclul de productie si asigurand resursele banesti pentru reluarea activitatii economice.

Distributia fizica (logistica)

In acceptiunea traditionala, distributia fizica in sens restrans, reprezinta transportarea efectiva a produselor de la furnizor la utilizator. In acceptiunea de marketing, logistica de marketing este distributia fizica in sens larg ce vizeaza planificarea, implementarea si controlul fluxului fizic de la locul producerii pana la cel al consumului sau utilizarii finale.

Obiectivele distributiei fizice sunt :

- asigurarea serviciilor conform necesitatilor clientilor cu promptitudine, corectitudine si convenienta (cat mai convenabil);

Preview document

Proiect logistică - Arctic SA Găești - Pagina 1
Proiect logistică - Arctic SA Găești - Pagina 2
Proiect logistică - Arctic SA Găești - Pagina 3
Proiect logistică - Arctic SA Găești - Pagina 4
Proiect logistică - Arctic SA Găești - Pagina 5
Proiect logistică - Arctic SA Găești - Pagina 6
Proiect logistică - Arctic SA Găești - Pagina 7
Proiect logistică - Arctic SA Găești - Pagina 8
Proiect logistică - Arctic SA Găești - Pagina 9
Proiect logistică - Arctic SA Găești - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Analiza sistemului logistic la SC Arctic SA.doc
  • prima pagina.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Te-ar putea interesa și

Analiza Firmei Arctic

I. Partea nefinanciara 1. Sinteza S.C. Arctic S.A reprezintă una dintre cele mai importante întreprinderi producătoare de aparate frigorifice din...

Ai nevoie de altceva?