Proiect Marketing Produs - After Shave Nivea

Referat
5/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 5 în total
Cuvinte : 1215
Mărime: 30.59KB (arhivat)
Publicat de: Leordean Badea
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Ghinita Alina
In acest proiect este vb despre tehnica de promovare pro causa, pentru produsul after shave. Anul 2, facultatea FEAA.

Extras din referat

1.ANALIZA PIEŢEI

1.1IDENTIFICAREA PIEŢEI

Pe piaţa din Romania principalele companii producătoare de produse cosmetice destinate bărbaţilor sunt GILETTE, COLGATE-PALMOLIVE si NIVEA. De departe GILETTE deţine supremaţia în ceea ce priveşte notorietatea, în primul rând pentru că ofera o gama de produse destinata numai bărbaţilor. Este un brand puternic cu o notorietate foarte mare în rândul bărbaţilor şi nu numai, fapt ce îi aduce constant clieţi.

Marcile de after shave destinate unui segment de piata aparte, datorita preturilor ridicate, cuprind nume precum Acqua di Parma, Brut, Crabtree & Evelyn si Old Spice. Multi design-eri de moda si-au folosit numele in promovarea after-shave-ului: Hugo Boss, Comme des Garçons, Tommy Hilfiger, Mark Jacobs, Calvin Klein, Lacoste, Jil Sander, si Vera Wang.

NIVEA şi-a diversificat gama de produse în anii 90 şi are în gama sa produse destinate îngrijirii masculine.

1.2DETALII DESPRE BRAND

Povestea NIVEA începe cu descoperirea revoluţionară a Eucerit-ului, primul emulsificator apă în ulei. Acesta a făcut posibilă crearea pentru prima dată a unei emulsii stabile de acest tip. În 1911 proprietarul Beiersdorf, Oskar Troplowitz, în strânsă colaborare cu chimistul Isaac Lifschütz şi dermatologul Paul Unna, a iniţiat dezvoltarea unei creme pentru piele bazată pe această emulsie. În luna decembrie a acelui an a intrat pe piaţă prima cremă hidratantă pentru îngrijirea pielii din lume. Tropolowitz i-a dat numele de NIVEA după cuvântul latin « nivius » care înseamnă « albă ca zăpada ». In decursul anilor brandul NIVEA a rezistat pe piata adaptandu-se continuu la nevoile şi cerintele cumparatorilor de produse cosmetice.

În prezent compania NIVEA este una din principalele firme producătoare de cosmetice din lume, produsele sale fiind distribuite pe toate continentele.

Anii ´90 au fost plini de succes pentru NIVEA, pentru faptul ca pe lângă garantarea în continuare a unei calităţi a produselor individuale, NIVEA şi-a extins gama de produse în noi domenii cosmetice cum sunt produsele de make-up (machiaj) şi styling (coafarea părului) şi a făcut inovaţii considerabile în produsele de îngrijire a pielii: crema de faţă anti-rid cu coenzima Q10, spre exemplu. NIVEA şi-a extins liniile de producţie pentru a oferi o gamă de produse cosmetice completă, atât pentru îngrijirea întregii familii cât şi pentru cea individuală.

Gama de produse oferită de nivea este diversă şi cuprinde produse pentru:

-îngrijirea tenului, îngrijirea corpului, îngrijirea părului, îngrijirea mâinilor, îngrijirea zonei intime, îngrijire masculină (NIVEA for men), îngrijirea bebeluşilor, îngrijirea buzelor, protecţie solară, deodorante, produse pentru duş şi baie.

Gama destinată bărbaţilor este diversă şi cuprinde produse pentru îngrijirea tenului, pentru curăţarea tenului, produse pentru bărbierit şi after shave (balsam hidratant, balsam ten sensibil, balsam revigorant, loţiune revigorantă).

2.OBIECTIVE

NIVEA se bucură de notorietate şi popularitate în rândul femeilor, este un lucru cert şi acest fapt îi permite să îşi propună noi ţinte şi să îşi lărgească gama de produse, menţinându-şi atenţia în continuare pe segmentul de piaţă feminin. De aceea NIVEA şi-a extins Gama de produse, orientându-se catre bărbaţi cu o nouă gamă NIVEA for men. Astfel îşi propune noi obiective, pe care va încerca să le atingă cu ajutorul strategiei pro cauza, sponsorizînd o cauză socială. Obiective propuse:

Pe termen lung:

-Creşterea procentuală a notorietăţii produsului after sahve NIVEA for men

-Creşterea popularităţii produsului after sahve NIVEA for men

-Câştigarea de capital de imagine pentru firma NIVEA

Pe termen scurt:

-Creşterea vânzărilor produsului after shave nivea for men

-Creşterea clienţilor

3.STRATEGIE

Programele de promovare PRO CAUZA, sunt un as în mâna fiecărui brand. Sponsorizarea unei cauze nobile creşte numărul de cumpărători al produsului care participă la această campanie.

Preview document

Proiect Marketing Produs - After Shave Nivea - Pagina 1
Proiect Marketing Produs - After Shave Nivea - Pagina 2
Proiect Marketing Produs - After Shave Nivea - Pagina 3
Proiect Marketing Produs - After Shave Nivea - Pagina 4
Proiect Marketing Produs - After Shave Nivea - Pagina 5

Conținut arhivă zip

  • Proiect Marketing Produs - After Shave Nivea .doc

Alții au mai descărcat și

Fundamentarea strategiei de piață a SC Tabco Campofrio SA Tulcea

CAPITOLUL 1 STRATEGIA DE PIATA ÎN ACTIVITATEA DE MARKETING. 1.1. ETAPE ÎN EVOLUTIA CONCEPTULUI DE STRATEGIE DE PIATA. Grecii din perioada antica...

Comunicarea în Marketing

Comunicarea de marketing este un concept nou, care a evoluat mai ales in ultimile doua decenii ale secolului al XX-lea. Componenta de baza a...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Stategii de Marketing

Particularitati ale politicilor si strategiilor de marketing în promovarea produselor turistice românesti Pe piata mondiala concurenta firmelor a...

Te-ar putea interesa și

After Shave Nivea

REZUMAT INTRODUCTIV Prin acest proiect am incercat sa facem o scurta prezentare a produsului after shave balsam Nivea si a tuturor elementelor de...

Ai nevoie de altceva?