Promovarea, Element al Mixului de Marketing

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 3833
Mărime: 29.49KB (arhivat)
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Nistor Voicu, Radomir Lacramioara
ACEST REFERAT A FOST PREZENTAT IN CADRUL FACULTATII DE STIINTE ECONOMICE SI GESTIUNEA AFACERILOR OBTINAND

Extras din referat

ABSTRACT :

Comunicatiile reprezinta un element de baza al mixului de marketing pentru mentinerea pe termen lung al consumatorilor.Tot timpul vor exista divergente cand este vorba despre satisfacerea dorintelor consumatorilor , de aceea este necesara comunicarea cu acestia astfel problemele vor fi evitate iar satisfacerea acestora va atinge cote maxime. Datorita comunicari cu consumatorii se dezvolta un sistem de relatii intre acestia indeplinindu-le asteptarile iar prin aceasta deschizand calea depasirii lor.Trebuie remarcat faptul ca pentru a indeplini asteptarile consumatorilor e nevoie de respectarea promisiunilor facute ,promisiuni ce reflecta calitatea reala a serviciului si nu o imagine idealizata a lui.In aceasta situatie ,de o importanta deosebita pentru institutiile finaciare este stabilirea unei comunicari adecvate in functie de obiectivele institutiei pentru a satisface clientii actuali si potentiali .In acest referat voi prezenta obiectivele si factorii promovarii si de asemenea formele promovarii din punct de vedere teoretic prin trecerea în revista a literaturii de specialitate si din punct de vedere practic prin exemplificarea acestor forme pe intelesul tuturor.

CUVINTE CHEIE:

Promovare , publicitate , marketing direct ,relatii publice , promovarea vanzarilor

De-a lungul timpului , datorita dezvoltarii tehnologiei si datorita inovatiei , oamenii au devenit tot mai interesati de produsele si serviciile bancare ,de ofertele promotionale ,chiar daca majoritatea populatiei considera necesare serviciile si produsele bancare doar un segment redus al populatiei este interesat in achizitionarea lor si totul datorita lipsei de motivare.Desi consumatorii se implica in cumpararea unui serviciu sau produs bancar acestia nu-l pot testa , nu-i pot evalua beneficiile serviciilor ,intervenind credibilitatea scazuta in acel serviciu.

De asemenea , multe persone sunt prost informate din surse necontrolate cum ar fii rudele , prietenii sau alte surse carora le acorda o credibilitatea mai mare in defavoarea institutiilor financiar bancare , fiind mai dificil de promovat serviciile in astfel de conditii.Este foarte important de remarcat faptul ca opinia consumatorului se formeaza si dezvolta atunci cand intra in contact direct cu personalul bancii.

,,In marketing promovarea , privita ca cea de-a patra componenta a mixului de marketing , trebuie inteleasa ca tot ceea ce firma poate pune in miscare pentru a-si atinge obiectivele strategice de piata ,sugerand deci ansamblul actiunilor de impulsionare a patrunderii produselor si serviciilor pe piata si in consum ,de stimularea vanzarilor”

Dupa parerea mea promovarea este cel mai frecvent element al marketingului criticat si o data cu ea si publicitatea.Prin promovare trebuie sa se stimuleze si sustina vanzarile prin satisfacerea cerintelor reale ale cumparatorilor iar absenta actiunilor de comunicare genereaza grave dificultati in realizarea vanzarii , deoarce lipseste un sistem modern de informare , consumatorului ii este destul de greu sa afle ce produse si servicii sunt oferite pe piata , de unde sa le procure si cum ,in ce masura corespund exigentelor si preferintelor sale.

As putea spune ca este nevoie de un sistem care sa asigure comunicarea permanenta intre producator si consummator care sa informeze permanent despre activitatea , produsele si serviciile oferite , doar ca exista un dezavantaj , modul de receptionare a populatiei care difera de la persoana la persoana.

Am avut si un motiv anume pentru care mi-am ales aceasta tema ,deoarece cuvantul promovare doar pronuntandu-l te trimite la diferite interpretari ,fiind un efort depus de o interprindere pentru a-si vinde produsele ,promovarea produselor a devenit o cerinta majora ,un factor indispensabil noua , care urmareste depasirea unui nivel al vanzarilor prin captarea atentiei si atragerea cumparatorilor la punctele de vanzare , folosindu-se de niste calitati cum ar fii persuasiunea ,increderea ,multa informatie.

In cele ce urmeaza ma voi axa mai mult pe prezentarea formelor promovarii (publicitatea ,promovarea vanzarilor ,relatiile publice , utilizarea marcilor , participarile la manifestari cu caracter expositional ,sponsorizarea si mecenatul ,vanzarea personala sau marketingul direct) , prin trecerea în revistă a literaturii de specialitate a acestora.

Voi incepe cu publicitatea care dupa parerea autoarei Paula Mitran reprezinta” cea mai importanta si cea mai vizibila componenta a politicii promotionale , putand fi definita ca fiind orice actiune destinata prezentarii indirect (nepersonale)a unui mesaj in legatura cu un produs , serviciu , sau firma de catre un sustinator(platitor identificat)” .In viziunea autorului Ciprian Adam “publicitatea reprezinta orice forma de comunicare non-verbala privind idei , produse , servicii platita de un sponsor care poate fi identificat.”

Publicitatea are diferite trasaturi printre care enumar importanta instrumentelor strategice si

tactile, fiind un mijloc de comunicatii de masa care contribuie la stimularea cererii si nu in

ultimul rand la educarea consumatorilor , formarea gusturilor , preferintelor acestora.

Pentru o comunicare cat mai eficienta si o comunicare care se adreseaza unui anumit public tinta , intr-o anumita perioada de timp trebuie sa se respecte cateva obiective dintre care amintesc: publicitatea de informare care transmite informatii clientilor mai ales cand se lanseaza un nou produs pe piata ; publicitatea persuasiva adresata produselor situate bine pe piata unde concurenta este foarte puternica ; publicitatea de reamintire ,aceasta publicitatea e indicata cand produsele au ajuns in faza de maturitate. Publicitatea se diferentiaza prin diferite mijloace si tehnici , punand in evidenta publicitatea de masa care este axata pe evidentierea marcii ; publicitatea institutionala care reflecta o atitudine de atasament ;publicitatea de natura factoriala care pune accent pe reliefarea caracteristicilor produsului si nu in ultimul rand publicitatea de natura emotionala .

Mesajele publicitare se pot trasmite prin mai multe cai pe care as vrea sa le pun in valoare aratand avantajele si dezavantajele lor.

Mesajele trasmise prin presa , daca sunt trasmise corect au un randament ridicat , este principalul mijloc de transmitere a mesajelor publicitare.Ca si avantaj as putea spune ca dau dovada de flexibilitate,prestigiul unui ziar/revista, aria vasta de difuzare , posibilitatea de a stapani si dirija expunerea anunturilor.Au dezavantajul ca timpul de viata este scurt de aproximativ 24 de ore.

Mesajele transmise prin radio , au avantajul ca pot fi selective au costuri moderate, o anumita flexibilitate si mobilitate , iar ca dezavantaj este lipsa elementului vizual si perceptia redusa.

Mesajele transmise prin televizor , asigura o combinatie intre sunet ,imagine si miscare , avand ca avataj flexibilitatea , posibilitatea de difuzare la o ora maxima , impresia de contact cu destinatarul mesajului iar ca dezavantaj costurile ridicate.

Mesaje transmise prin tiparituri dau dovada de eficienta iar aici intra afisele , cataloagele , prospectele , pliantele ,agendele , calendarele.

Publicitatea exterioara este utilizata in scopuri publicitare ale afiselor ,panourilor , utilizeaza diferite efecte luminoase indicatoare de informare elemente de arhitectura ,baloane cu heliu , anunturi pe vehicule etc. Avantajul acesteia este comunicarea unor idei simple prin crearea unei ambiante specific bancii.

Preview document

Promovarea, Element al Mixului de Marketing - Pagina 1
Promovarea, Element al Mixului de Marketing - Pagina 2
Promovarea, Element al Mixului de Marketing - Pagina 3
Promovarea, Element al Mixului de Marketing - Pagina 4
Promovarea, Element al Mixului de Marketing - Pagina 5
Promovarea, Element al Mixului de Marketing - Pagina 6
Promovarea, Element al Mixului de Marketing - Pagina 7
Promovarea, Element al Mixului de Marketing - Pagina 8

Conținut arhivă zip

  • Promovarea, Element al Mixului de Marketing.doc

Alții au mai descărcat și

Forța de Vânzare și Politica de Comunicare - Factori Cheie în Asigurarea unei Vânzări Inteligente

Introducere În condiţiile actuale ale dinamismului economico – social, prezenţa cu succes a unei firme pe piaţă este din ce în ce mai dificilă....

Comunicația de marketing în servicii

INTRODUCERE Trăim într-o lume, în care unul din cele mai prețioase capitaluri de care pot dispune organizațiile, întreprinderile și chiar...

Tehnici promoționale - Banca Transilvania - Master Card Forte

1. Piata - volumul tranzactiilor pe piata cardurilor bancare: La 30 iunie 2005, MasterCard Europe a înregistrat pe piata locala 490 de mii de...

Analiză comparativă a tehnicilor promoționale utilizate de BRD-Group Societe Generale și BancPost

Studiul analizei comparative il constituie bancile BRD si BANCPOST, ambele banci fiind foarte importante pe piata romaneasca prin ofertele si...

Carduri bancare

In anul 1990, Banca Română pentru Dezvoltare se constituie ca bancă comercială, sub formă de societate pe acţiuni, şi preia activele şi pasivele...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Te-ar putea interesa și

Tehnici Promoționale

CAPITOLUL I Promovarea produselor hoteliere prin elementele mixului de marketing 1.1 Mixul de marketing- generalităţi Prin conceptul de...

Mixul de marketing în administrația publică

CAPITOLUL I MARKETINGUL PUBLIC - ASPECTE TEORETICE 1.1 Ce vor și ce primesc cetățenii de la instituțiile publice Orice societate are nevoie de...

Plan de Afaceri - Ben John Technic

I.PARTEA NEFINANCIARA 1.SINTEZA 1.1.ISTORICUL FIRMEI SC BEN-JON TECHNIC, cu sediul in Comanesti-Bacau este o firma cu capital mixt...

Promovarea în Domeniul Hotelier

Argument personal Motivaţie Decizia de a aborda această temă are ca punct de plecare importanţa pe care o exercită promovarea în cadrul...

Caracteristicile Marketingului Serviciilor în Domeniul Telefoniei Mobile

Surse de informare 1. Apariţia şi dezvoltarea serviciului de telefonie mobilă Evoluţia Marketingului în cadrul acestui serviciu. Telefonia...

Personalul - Element al Mix-ului de Marketing Financiar-Bancar

INTRODUCERE Civilizatia financiara a ultimelor doua decenii ne-a pus in fata unei avalanse crescande de servicii financiar bancare, servicii care...

Promovarea - Element al Mixului de Marketing Financiar Bancar

1. Conceptul de promovare in sectorul bancar Promovarea vanzarilor reprezinta un aspect al marketingului care confera de regula temporar, o...

Promovarea - Element al Mixului de Marketing Bancar

Abstract Promovarea serviciilor financiar- bancare, ca şi componentă a mixului de marketing, nu se poate individualiza de celelalte elemente ale...

Ai nevoie de altceva?