Promovarea identității companiei Vodafone prin design și estetică

Referat
10/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 13 în total
Cuvinte : 3704
Mărime: 213.88KB (arhivat)
Publicat de: Alin Niță
Puncte necesare: 7

Cuprins

  1. Introducere 3
  2. 1. Evaluarea designului şi esteticii produselor companiei Vodafone 3
  3. 1.1. Scurta prezentare a companiei 3
  4. 1.2. Descrierea ofertei produselor companiei 5
  5. 1.3. Evolutia designului de produs in raport cu evolutia pietei 6
  6. 1.4. Identificarea principalelor caracteristici ale designului şi esteticii telefonului Vodafone Smart 4 7
  7. 2. Promovarea ofertei companiei Vodafone prin design şi estetica 8
  8. 2.1. Promovarea companiei prin eticheta si ambalaj 8
  9. 2.2. Promovarea companiei prin design ambiental 10
  10. 2.3. Promovarea companiei prin forme vizuale comunicante 11
  11. Concluzii 12

Extras din referat

Cu aproape 400 milioane de clienti raspanditi in peste 70 tari, Vodafone este una dintre cele mai mari companii de telecomunicatii, unul dintre liderii globali din aceasta ramura si unul dintre cele mai recunoscute branduri de pe intreg mapamondul. Compania de origine britanica nu este numai cea mai mare corporatie din Marea Britanie, dar este si a treia cea mai mare companie generatoare de cash flow din lume, fiind devansata numai de catre Microsoft si GE. Vodafone conduce de asemenea si lupta de a standardiza standardele de telefonie globale inainte de un nou bum tehnologic in industrie, in care vocea, video, datele mobile, muzica, jocurile, internetul, modalitatile de plata si alte servicii se asteapta sa mfie din ce in ce mai usor de utilizat in mana utilizatorului.

In anii 2000, Vodafone a realizat un success notabil care s-a datorat in mare parte strategiei agresive de achizitie prin care AirTouch Communication a fost cumparat in 1999, iar Mannesmann a fost adaugat portofoliului in 2000 cea mai mare achizitie din lume de la momentul respectiv.

Compania se concentreaza in prezent pe pietele europene si pe cele din Japonia, unde este al treilea jucator pe piata de telecomunicatii.

1.Evaluarea designului şi esteticii produselor companiei Vodafone

1.1.Scurta prezentare a companiei

Vodafone a fost un concept dezvoltat impreuna de catre Racal Electronics LTD., o firma prospera de elecronice din Marea Britanie si Milicom, o companie de telecomunicatii din Statele Unite ale Americii. Incepandu-si dezvoltarea ca o companie mixta la inceputul anilor 1980, Vodafone a primit licenta pentru a dezvolta reteaua celulara in Marea Britanie si a trecut in patronajul companiei Racal in ianuarie 1985. Succesul noii subsidiare a fost extraordinar. Corporatiile au recunoscut imediat avantajele telecomunicatiilor mobile, iar oamenii au fost la fel de rapizi in a identifica potentialul noii tehnologii. Alimentata de cererea de business si de cultura populatiei din clasa de mijloc cu servicii bine platite, cererea de telefoane mobile a avut o ascensiune brusca.

La inceputul anilor 1990 a fost introdus un sistem digital care sa permita apelul international intre anumite tari participante care s-a numit Global Systems for Mobile Communications (GSM). Vodafone a fost prima companie care a folosit acest sistem si a introdus in 1990 EuroDigital, un sistem care permitea clientilor sa comunice intre Europa si Scandinavia. In 1994, compania a achizitionat 10% din actiunile Globalstar, un consortiu international creat pentru a dezvolta o retea bazata pe satelit care permitea telecomunicatii mobile oriunde in lume, exceptand pana in 1998 cercul polar.

Incepand cu 1994, Vodafone a fost oficial una dintre cele mai mari retele de telefonie, cu mai mult de 1 milion de abonati. Acest lucru combinat cu profilul international intr-o continua crestere al companiei, au facut ca Vodafone sa fie sis a ramana un lider mondial in industria telecomunicatiilor mobile. Ziarul “Mail on Sunday” spunea increzator in 1993: “SUntem in mijlocul unei explozii in comunicare. Pana in 2000 cei mai multi dintre noi vom avea in buzunar un telefon mobil.”

Un an important in istoria Vodafone l-a reprezentat anul 1997. Asa cum am spus, la inceputurile ei compania a fost creata ca avand o forma mixta. Pana in acest existau sase furnizori (Vodac, Talkland, Vodacom, Vodacall, Astec si People’s Phone) care functionau sub acceasi umbrela. In 1997 cei sase furnizori au fuzionat in ceea ce astazi numim brandul Vodafone.

Graficul de mai jos prezinta evolutia Vodafone pe piata de telefonie mobile in principalele piete din 2011 pana in 2016. Asa cum se observa, Vodafone este o companie de success care domina in multe piete din intreaga lume si este clasata in topul listei celor mai valorease branduri de telecomunicatii si, trecand de industria din care face parte, este una dintre cele mai valoroase companii in general. In 2013 Vodafone a fost declarata cea mai valoroasa companie din Marea Britanie, valorand mai bine de 39.7 milioane de dolari. Anual compania are o cifra de afaceri de mai mult de 40milioane lire sterline. In ultima perioada profitul companiei a fost usor mai scazut, dar compania ramane de ceva ani in randul companiilor multi-milionare.

1.2.Descrierea ofertei produselor companiei

Vodafone ofera o gama larga si variata de produse ce se adreseaza atat clientilor persone fizice si firmelor mici si mijlocii, cat si corporatiilor.

Produsele pe care compania le are in oferta se pot grupa in cateva categorii: servicii de voce mobila, servicii de voce fixa, servicii de internet, solutii integrate si telefoane si tablete.

In categoria voce mobile oferta include numeroase abonamente care pot cumula traffic de internet mobil si minute si sms-uri, toate acestea atat in tara cat si in afara ei. Impreuna cu un abonament mobil, clientul poate sa opteze pentru diferite telefoane sau smarphone-uri. Aceste abonamente de voce mobila au variante care sa se plieze pe nevoile utilizatorilor individuali, dar si pentru acei clienti care trebuie sa asigure o comunicare facila intre mai multi oameni. Astfel ca exista oferte de abonamente individuale, pentru familie sau pentru firme. Compania se gandeste chiar mai departe de nevoile comune pe care le-ar putea avea clientii sai si le ofera posibilitatea de a-si crea propriul abonament mobil indiferent de nevoile specifice. Astfel, chiar si personele cu dizabilitati pot opta pentru un abonament specific pentru cazul dizabilitatilor vizuale sau pentru dizabilitatile de vorbire si/sau auditive.

Bibliografie

R. Pamfilie, R, Procopie. Design si estetica in business, Editura ASE , 2013

https://attitudedesign.co.uk/2006/vodafone-new-brand-review

https://www.behance.net/gallery/4123063/Vodafone-Global-Brand-Identity

http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=6507&idPhone2=5464&idPhone3=3955

https://lbbonline.com/news/the-brand-unions-visual-identity-for-vodafone/

http://www.referenceforbusiness.com/history2/98/Vodafone-Group-Plc.html

https://www.statista.com/statistics/218813/vodafone-mobile-revenue-market-share-since-2010-by-country/

http://www.the-partners.com/vodafone

https://www.ukessays.com/essays/marketing/vodafones-product-portfolio.php

Preview document

Promovarea identității companiei Vodafone prin design și estetică - Pagina 1
Promovarea identității companiei Vodafone prin design și estetică - Pagina 2
Promovarea identității companiei Vodafone prin design și estetică - Pagina 3
Promovarea identității companiei Vodafone prin design și estetică - Pagina 4
Promovarea identității companiei Vodafone prin design și estetică - Pagina 5
Promovarea identității companiei Vodafone prin design și estetică - Pagina 6
Promovarea identității companiei Vodafone prin design și estetică - Pagina 7
Promovarea identității companiei Vodafone prin design și estetică - Pagina 8
Promovarea identității companiei Vodafone prin design și estetică - Pagina 9
Promovarea identității companiei Vodafone prin design și estetică - Pagina 10
Promovarea identității companiei Vodafone prin design și estetică - Pagina 11
Promovarea identității companiei Vodafone prin design și estetică - Pagina 12
Promovarea identității companiei Vodafone prin design și estetică - Pagina 13

Conținut arhivă zip

  • Promovarea identitatii companiei Vodafone prin design si estetica.docx

Alții au mai descărcat și

Managementul relațiilor cu clienții - Vodafone România

CAPITOLUL 1: ANALIZA DIAGNOSTIC A ACTIVITĂŢII DESFĂŞURATE DE S.C. VODAFONE ROMÂNIA S.A. - 1.1.PREZENTAREA COMPANIEI 1.1..1. DATE DE IDENTIFICARE...

Vodafone România

I. PREZENTAREA FIRMEI ISTORIC La 1 iunie 2005, România a devenit parte a celei mai mari comunitati mobile din lume, dupa achizitionarea Connex de...

Plan de Marketing Vodafone

DESCRIEREA COMPANIEI VODAFONE ROMÂNIA Vodafone este unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicatii din lume, atingand in septembrie 2011 un...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Ai nevoie de altceva?