Promovarea și dezvoltarea unui nou produs de alimentație publică - Cotnari

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 1969
Mărime: 253.06KB (arhivat)
Publicat de: Zamfir Ignat
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Moraru Radu

Cuprins

  1. CUPRINS
  2. 1.PREZENTARE GENERALĂ 3
  3. 2.ANALIZA 4
  4. 2.1 MACROMEDIUL 4
  5. 2.2 MICROMEDIUL 4
  6. 2.3 MEDIUL INTERN 4
  7. 2.4 MATRICEA SWOT 5
  8. 3.OBIECTIVE 5
  9. 4.STRATEGIA DE MARKETING 6
  10. 4.1 STRATEGIA DE PRET 6
  11. 1.2 STRATEGIA DE PROMOVARE 6
  12. 5. PROGRAM OPERAȚIONAL 6
  13. 6. BUGETUL 8
  14. 7. IMPLEMENTARE.MONITORIZARE 8
  15. 8.EVALUARE 8
  16. BIBLIOGRAFIE 9

Extras din referat

1. Prezentare generală

„Puţin, ca tot ce este bun,

Si bun, ca tot ce este rar

Acesta-i vinul de Cotnar...”

Podgoria Cotnari face parte din Regiunea viticolă a Podişului Moldovei, fiind situată în cea mai mare parte a sa pe Coasta Cotnari – Hârlău. Reputatul academician roman Valeriu D. Cotea o apreciaza ca fiind „una dintre cele mai renumite regiuni viticole din ţara noastră”.

Compania COTNARI este principalul producător din zonă din anul 1948. Având permanent grijă de peste 1100 hectare plantate cu viţă de vie, specialiştii de la Cotnari lucrează în permanenţă în laboratoare şi în vii pentru obţinerea unor noi soiuri de viţă de vie si a unor noi sortimente de vinuri.

Tradiţia se împleteşte cu promovarea celor mai avansate sisteme. Recent, compania a promovat investiţii substanţiale împreuna cu firme de renume din Italia, Germania, Suedia. Aceste investiţii au crescut capacitatea staţiei de îmbuteliere, au modernizat instalaţiile de racire, de depozitare a vinului la învechit etc.

Cotnari deţine printre altele şi o bogată vinotecă, ce oferă vinuri de colecţie ce provin direct din rezerva producatorului.

De-a lungul timpului, atât Grasa de Cotnari, cât şi celelalte vinuri de Cotnari au obţinut un mare număr de distincţii la concursurile internaţionale şi naţionale de vinuri la care au fost prezente.

Vinurile produse şi distribuite de Cotnari S.A. sunt de o calitate deosebită, împăcând până şi cei mai pretenţioşi consumatori prin gama largă de sortimente:

Gama selecţie: Frâncuşa (sec), Chateau Cotnari (sec), Blanc Cotnari (demisec), Grasa de Cotnari (dulce), Tămâioasa Românească (dulce);Cătălin Moroșanu (dulce)

Gama clasic: Dealul Cătălina (demisec), Feteasca Albă (demidulce), Frâncuşa (sec), Grasa de Cotnari (demidulce), Grasa de Cotnari (dulce), Tămâioasa Românească (dulce);

Vin de spirit: Casa de piatră (demisec), 2XL (demisec), Vin selecţionat (demidulce).

2. Analiza (macromediu, micromediu, intern, SWOT)

2.1 Macromediul

Factori ai mediului socio-cultural care ar putea influenţa piaţa vinurilor sunt: împărţirea populaţiei pe sexe, din punct de vedere al nivelului de trai si educaţiei, precum şi respectarea tradiţiei în cadrul comunităţii.

Din punct de vedere economic, un factor de actualitate îl constituie recesiunea, care ar trebui să frâneze consumul acestor bunuri, dar, în mod paradoxal, la nivelul României s-a remarcat o creştere a consumului de bunuri de lux. Taxele practicate de guvern pentru vinuri sunt ridicate, mărind astfel preţul bunurilor.

Mediul natural-tehnologic şi cel politic-legislativ sunt de asemenea importante în desfăşurarea activităţii firmei în cauză.

„O întreagă tehnologie urmărește maturarea și învechirea vinurilor, căci vinul autentic de Cotnari nu se utilizează în anul în care a fost produs, ci după doi, patru sau chiar zece ani, când înregistrează adevărata personalitate”. (Alecu Al. Floares)

În ultimii ani, compania a promovat investiții substanțiale împreună cu firme renumite sin Italia, Germania, Suedia. Aceste investiții au crescut capacitatea stației de îmbuteliere, au modernizat instalațiile de răcire, de eliminare a sărurilor tartrice, de limpezire centrifugă a mustului, de depozitare a vinului la învechit etc.

2.2 Micromediul

O relaţie bună cu clienţii reprezintă un punct forte în orice afacere. De aceea, este necesară o segmentare atentă a pieţei, aceasta poate fi împărţită pe categorii de consumatori, în diferite segmente de piaţă, în funcţie de anumite criterii, cum ar fi: vârsta, sexul, localizarea în spaţiu, ocupaţia sau locul de muncă, venitul, activităţile de petrecere a timpului liber etc.

Preview document

Promovarea și dezvoltarea unui nou produs de alimentație publică - Cotnari - Pagina 1
Promovarea și dezvoltarea unui nou produs de alimentație publică - Cotnari - Pagina 2
Promovarea și dezvoltarea unui nou produs de alimentație publică - Cotnari - Pagina 3
Promovarea și dezvoltarea unui nou produs de alimentație publică - Cotnari - Pagina 4
Promovarea și dezvoltarea unui nou produs de alimentație publică - Cotnari - Pagina 5
Promovarea și dezvoltarea unui nou produs de alimentație publică - Cotnari - Pagina 6
Promovarea și dezvoltarea unui nou produs de alimentație publică - Cotnari - Pagina 7
Promovarea și dezvoltarea unui nou produs de alimentație publică - Cotnari - Pagina 8
Promovarea și dezvoltarea unui nou produs de alimentație publică - Cotnari - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Promovarea si Dezvoltarea unui Nou Produs de Alimentatie Publica - Cotnari.doc

Alții au mai descărcat și

Plan de Marketing pentru Lansarea Produsului Turistic - Vrancea - Patria Vinurilor

Ţinut prin excelenţă tradiţional viticol, renumit pentru podgorii de viţă nobilă, dar şi pentru parfumul special al vinurilor fine, judeţul Vrancea...

Program de Marketing Netmedia

CAP.1 – PREZENTAREA SOCIETĂŢII. 1.1 Date de identificare a societăţii. NETMEDIA România S.R.L. Romania este companie Poloneza-Romana cu capital...

Analiza mixului de marketing în cadrul companiei transnaționale Ikea

1. Scurta prezentare a companiei transnationale Pentru a putea vorbi de afacerea IKEA trebuie mai intai sa studiem modul in care acesta a luat...

Analiza Mediului de Marketing - SC Vinarte SRL

I.1 Inceperea activitatii Vinarte a fost fondata de Fabio Albiseti, un producator italian din Chianti-Toscana, cu scopul de a produce si...

Piața produsului - halate de baie

Facem parte din departamentul de marketing al firmei S.C Don Giovanni S.R.L Firma noastră decide să lanseze în România un nou produs . Este vorba...

Tehnici Inovatoare de Promovare în Cadrul Turoperatorului First Choice Holidays

Capitolul 1 - Analiza bunelor practici de marketing implementate în cadrul firmei turistice internaţionale 1.1 Prezentarea firmei turistice...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Ai nevoie de altceva?