Promovarea unui Produs - SC Simbyo SA

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 3016
Mărime: 20.27KB (arhivat)
Puncte necesare: 6

Extras din referat

Industria de producere a grundurilor, vopselelor si diluantilor a constituit unul dintre domeniile performante de activitate din Romania in ultimii ani, atragand un volum apreciabil de investitii si reusind sa atinga un nivel tehnologic foarte apropiat de companiile din Comunitatea Europeana. Industria romaneasca de pana in 1990 a fost formata din mari producatori ce acopereau 50-60% din piata. Companiile rezultate prin privatizarea acestor unitati acopera in prezent un procent scazut, restul fiind ocupat de unitati de productie private deschise dupa 1990 si importatori.

Prezentul proiect analizeaza obiectivele firmei S.C. SIMBYO S.R.l. de producere grunduri, vopsele si diluanti privind lansarea unui nou produs, vopseaua BESTE, pe piata romaneasca.

Sortimentul productiei firmei noastre este format din:

- Vopsele acrilice si alchidice;

- Grunduri si diluanti;

- Vopsele auto, nitrocelulozice, epoxidice, clorcauciuc.

Lansarea noului produs, vopseaua de interior GOLD, este rodul unei munci sustinute a departamentului de cercetare-dezvoltare in colaborare cu departamentul de marketing. Conducerea firmei a dat credit echipei special constituite pentru producerea si lansarea acestui produs, alocand fonduri importante.

Noul tip de vopsea este un produs revolutionar, capabil sa surclaseze marcile concurente si sa ocupe locul intai in cerintele consumatorilor. Calitatile sale speciale: pelicula umple foarte bine porii, este lucioasa, permeabila la vaporii de apa.

foarte rezistenta la uzura si spalare, ii asigura o pozitionare de top pe piata de specialitate.

Un prim obiectiv urmarit este acela de a gasi un echilibru intre ceea ce ne propunem noi si ceea ce cauta consumatorul. Pentru aceasta va fi nevoie de o cercetare riguroasa a pietii. Vrem sa oferim consumatorilor bunuri de cea mai buna valoare posibila, sa ne atragem cat mai multi clienti.

Ne propunem ca in primul an de producere a noului sortiment de vopsea sa ne creem o clientela stabila, sa ocupam un loc intre primele trei firme in ceea ce priveste cota de piata si sa realizam o cifra de afaceri lunara de cca 60.000 RON si un profit brut de 15.000 RON pe luna.

Identificarea pietei

In Romania, cererea de vopsele a crescut odata cu dezvoltarea domeniului constructiilor de locuinte si industriale.

Vopselele sunt produse care se adreseaza consumatorilor casnici si industriali. Tendinta manifestata in ultima perioada este cea a orientarii firmelor producatoare sau importatoare catre consumatorii casnici, acestia reprezentand un segment de piata cu un potential de consum in continua crestere, desi aici concurenta este deosebit de puternica. Un avantaj al abordarii cu mai multa atentie al acestui segment de piata este cel al recuperarii sigure si mult mai rapide a creantelor decat in segmentul consumatorilor industriali.

In zona Dobrogei piata este reprezentata de firmele de constructii , motiv pentru care credem ca impunerea pe aceasta piata este o solutie, urmand ca dupa ce obiectivele de a atrage cat mai multi clienti si de a satisface pe deplin nevoile consumatorilor nostri vor fi satisfacute, vom incerca sa ne extindem si in celelalte zone ale tarii.

Caracterizarea pietei

Piata produselor chimice: vopsele, chituri, grunduri, diluanti se caracterizeaza prin concentrare, stabilitate si concurenta intensa. Piata vopselelor a inceput sa se structureze, treptat. In prezent, exista cativa mari producatori interni, atat straini, cat si fostele fabrici de stat, dar si importatori.

Majoritatea consumatorilor 62% prefera sa cumpere vopsele cu nume de marca impus pe piata, in timp ce restul consumatorilor, 38% prefera alte marci .

Piata vopselelor nu este fragmentata si are niste marci majore care sa polarizeze vanzarile. Din punct de vedere al cererii, in cazul vopselelor este important atat pretul cat si calitatea si ambalajul. In continuare, totusi piata va pune din ce in ce mai mult accent pe calitate, fiind dispusa in timp, chiar sa plateasca mai mult pentru a obtine un produs superior din punct de vedere al durabilitatii, al imaginii, al stralucirii. La randul lor, producatorii vor incerca sa ofere produse mai sofisticate care sa aduca un plus privind caracteristicile celorlalte categorii de vopsele (vopsele epoxidice, poliuretanice si alchidice pentru pardoseli; vopsea speciala pentru protectia si impermeabilizarea suprafetelor din beton la bazine de inot si piscine; vopsele epoxidice cu rezistenta la temperaturi de 150 grade Celsius, grunduri si vopsele epoxidice cu rezistenta la substante chimice corozive).

Preview document

Promovarea unui Produs - SC Simbyo SA - Pagina 1
Promovarea unui Produs - SC Simbyo SA - Pagina 2
Promovarea unui Produs - SC Simbyo SA - Pagina 3
Promovarea unui Produs - SC Simbyo SA - Pagina 4
Promovarea unui Produs - SC Simbyo SA - Pagina 5
Promovarea unui Produs - SC Simbyo SA - Pagina 6
Promovarea unui Produs - SC Simbyo SA - Pagina 7
Promovarea unui Produs - SC Simbyo SA - Pagina 8
Promovarea unui Produs - SC Simbyo SA - Pagina 9
Promovarea unui Produs - SC Simbyo SA - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Promovarea unui Produs - SC Simbyo SA.DOC

Ai nevoie de altceva?