Recenzie - Sisteme Expert de Marketing, de Gheorghe Orzan

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 5 în total
Cuvinte : 865
Mărime: 8.91KB (arhivat)
Publicat de: Erica Sabău
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Raluca Ignat
ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCUREŞTI FACULTATEA ECONOMIE AGROALIMENTARĂ ŞI A MEDIULUI

Extras din referat

Cartea ’’Sisteme expert de marketing’’, scrisă de Gheorghe Orzan a apărut în anul 2007 la Bucureşti, autorul a mai scris ’’ Cybermarketing’’, ’’ Sisteme informatice de marketing’’, ’’ Tendinţe majore în dezvoltarea unui sistem informaţional de marketing’’.

Cartea are un număr de 142 de pagini , lucrarea este structurată în 7 capitole, grupate logic în 3 părţi. În prefaţă autorul face o scurtă intoducere în continutul propriu zis al lucrării şi aduce mulţumirii persoanelor care l au sprijit în redactarea ei.

Lucrarea domnului Orzan este uşor de citit , textul fiind completat de tabele, grafice şi scheme pentru o mai bună întelegere

Partea întăi introduce cititorul în problematica sistemelor inteligente de asigurare a deciziilor de marketing, a semnificaţiei şi specificităţii procesării cunoştinţelor, a categoriilor de sisteme inteligente, a sistemelor informatice cu baza de cunoştinţă, a implicaţiilor pentru activitatea de marketing.

Partea a doua tratează metodologia proiectării sistemelor expert, modelele de achiziţie a cunoştinţelor

Partea a treia cuprinde două studii de caz si modelele de sisteme exper de marketing utilizând generatoarele VP EXPERT şi EXSYS Developer, medii de dezvoltare deosebit de performante.

Capitolul întai se intitulează ’’Fundamentele sistemelor informatice inteligente’’ şi este structurat la rândul lui pe 3 subcapitole. Aici se vorbeste după cum şi titlul ne sugerează , despre termenii care se folosesc în domeniul Marketing precum şin în conceperea acestor sisteme expert.

Autorul dă definiţii termenilor informaţie, date, cunoştinţe. Interesantă mi s+a pătut structura creierului făcută de Russel Ackoff îm anul 1957 pe 5 clase date(ansamblu de simboluri), informaţii( date prelucrate), cunoştinţe(ansabluri de informaţii) ,înţelegere( diferenţa dintre înţelegere şi cunoştere este diferenţa dintre a învăţa şi a memora), întelepciune. O altă idee dezvoltată de Orzan este evoluţia ,analiza, preyentarea sistemelor informatice inteligente însoţite de exemple. Acest capitol cuprinde baza teoretică pentru problema abordata de domnul profesor Orzan, aceea a sistemelor expert.

Astel capitolul al doilea cu titlul ’’Componente fundamentale ale sistemului expert’’ ne familiarizează cu noţiunile folosite în elaborarea unui astfel de sistem.

Capitolul debutează cu o definiţie a sistemelor expert ca fiind un sistem de programare bazat pe tehnicile inteligenţei artificiale care înglobeaza cunoştinţele experţilor umani dintr+un anumit domeniu bine definit şi apoi le folosesc pentru dezvoltarea problemelor dificile din acest domeniu, urmată de caracteristicile , funcţiile , structura sistemelor. Sistemele expert au apărut la început în domeniul tehnic şi medical, astazi se asista la patrunderea sa în domeniul economic. Am remarcat definirea concentului de sistem expert a lui Frenzel L(1971), ca fiind programe intelingente ce utilizează cunoşterea pentru soluţionarea unor probleme foarte dificile.Ultimul subcapitol cuprinde prezentarea propriu zisă a limbajului folosit în redarea datelor culese dintr un anumit domeniu, precum şi reguli pentru buna funcţionare a programelor utilizate.

Titlu capitolului al treilea ’’Prezentarea sistemelor expert de markenting’’ este mai mult decat sugestiv privind problema abordată. Difersificarea informaticii a făcut ca aceste instrumente să ia forma unor sisteme de diagnoză, analiză şi asistare a deciziilor în marketing. Recent a fost creată o variantă îmbunataţită XSELL, folosită în domeniul activităţilor comerciale ce permit clientului să îşi definească clar cerinţele Exemplu de sisteme de marketing PROMOTER , MARKENTING EDGE , DETECTOR.

Preview document

Recenzie - Sisteme Expert de Marketing, de Gheorghe Orzan - Pagina 1
Recenzie - Sisteme Expert de Marketing, de Gheorghe Orzan - Pagina 2
Recenzie - Sisteme Expert de Marketing, de Gheorghe Orzan - Pagina 3
Recenzie - Sisteme Expert de Marketing, de Gheorghe Orzan - Pagina 4
Recenzie - Sisteme Expert de Marketing, de Gheorghe Orzan - Pagina 5

Conținut arhivă zip

  • Recenzie - Sisteme Expert de Marketing, de Gheorghe Orzan.doc

Ai nevoie de altceva?