Relatii Publice - Jocurile Olimpice din Calgary

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Relatii Publice - Jocurile Olimpice din Calgary.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 6 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Moise Daniel

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domenii: Marketing, Educatie Fizica

Extras din document

1. Descrierea evenimentului, programul evenimentului si istoria acestuia

Jocurile Olimpice de Iarna reprezinta cea mai importanta competitie sportiva de pe Glob, alaturi de Jocurile Olimpice de Vara. Fiecare Olimpiada este tinuta o data la 4 ani, intr-o tara aleasa in prealabil de Comitetul Olimpic International, in functie de considerente precum capacitatea tarii respective de a sustine Olimpiada din punct de vedere economic, politic si social sau istoria tarii cu privire la Jocurile Olimpice( daca a mai gazduit Olimpiada de Iarna sau de Vara, de cate ori, impactul pe care l-a avut respectiva editie asupra sportivilor, dar si a publicului etc).

Olimpiada de Iarna include 15 sporturi: ski alpin, biathlon, ski fond, curling, patinaj artistic, ski freestyle, hochei pe gheata, sanie, combinata nordica, patinaj viteza short track, skeleton, sarituri cu schiurile, snowboarding si patinaj viteza.

Primele Jocuri Olimpice au fost gazduite in 1924 la Chamonix, in Franta. Evenimentul a fost tinut la fiecare 4 ani pana in 1936, cand au fost intrerupte, pe fondul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Au fost reluate in 1948 si continuate pana in 1992, cand Comitetul Olimpic International a decis separarea Olimpiadei de Iarna de cea de Vara prin organizarea lor tot odata la 4 ani, dar alternand specificul Olimpiadei la fiecare 2 ani.

Jocurile Olimpice de Iarna au fost organizate pana acum pe 3 continente, dar niciodata in emisfera sudica. SUA au gazduit Olimpiada de 4 ori, Franta de 3 ori. Austria, Canada, Italia, Japonia, Norvegia si Elvetia au fost de cate 2 ori gazdele Olimpiadei Albe. In 2014 Rusia va gazdui pentru prima data Jocurile Olimpice, in statiunea Soci.

Jocurile Olimpice de Iarna din 1988 au fost tinute in Calgary, Canada. Au fost adaugate noutati in ceea ce priveste sariturile cu skiurile si patinajul viteza, in timp ce viitoare sporturi, precum curlingul, patinajul viteza short track si ski freestyle si-au facut aparitia ca sporturi demonstrative.

Ca orice Olimpiada, si Jocurile din Calgary au debutat cu o ceremonie de deschidere, in cadrul careia a fost aprins simbolul Jocurilor Olimpice- torta olimpica, urmata de competitiile propriu-zise si terminandu-se cu ceremonia de inchidere.

2. Perioada desfasurarii evenimentului

Evenimentul s-a desfasurat in perioada 13 februarie-28 februarie, fiind prima Olimpiada de Iarna care a durat 16 zile.

3. Locul desfasurarii evenimentului

Calgary este cel mai mare oras din Provincia Alberta, Canada. Este localizat in sudul provinciei, in regiunea Grassland din Alberta. Orasul este un loc propice sporturilor de iarna si ecoturismului, beneficiind de numeroase statiuni montane in zona metropolitana. Activitatea economica este centrata pe industria petroliera, dar si pe agricultura si turism. Din punct de vedere cultural, Calgary este un oras modern, dar care pastreaza totusi elemente din cultura traditionala, precum barurile western sau hockeyul, fiind si centrul muzicii country din Canada.

Majoritatea competitiilor sportive ale Jocurilor Olimpice de Iarna din 1988 s-au desfasurat in Calgary, existand insa si exceptii. Probele de ski alpin au avut loc in Kananaski si biathlonul s-a tinut in Canmore.

4. Estimarea audientei directe si indirecte

Audienta directa este compusa din numarul sportivilor participanti, stafful acestora, organizatori, jurnalisti dar si spectatorii prezenti in sala. 1423 de sportivi din 57 de tari au participat la Olimpiada Alba din Calgary, din care 1122 de barbati si 301 femei.

Fisiere in arhiva (1):

  • Relatii Publice - Jocurile Olimpice din Calgary.doc