Serviciile de curierat pe exemplul firmei SC Cargus Internațional SRL

Referat
9/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 2519
Mărime: 44.01KB (arhivat)
Publicat de: Facultate P.
Puncte necesare: 6

Cuprins

  1. 1. Mediul extern
  2. 1.1 Influenţe macroeconomice (factori globali, factori naţionali, factori regionali)
  3. 1.2 Cicluri de viaţă ale pieţei (structura ciclului de viaţă, profitabilitatea în cadrul ciclului de viaţă, criterii de cumpărare)
  4. 1.3 Strategie (influenţe microeconomice, strategia ciclului de viaţă al pieţei, analiză pe baza matricei BCG, analiza pe baza Matricei Ansoff)
  5. 2. Interacţiunea cu piaţa
  6. 2.1.Mixul de marketing (produs, preţ, plasare, promovare, evidenţe fizice, personal, participare)
  7. 2.2. Vânzarea
  8. 2.3 Servirea clienţilor
  9. 2.4 Analiza concurenţei
  10. 3. In interiorul firmei
  11. 3.1 Sisteme de management a prestării
  12. 3.2 Sisteme de management a resurselor
  13. 3.3 Sisteme de management a conducerii (obiective, structura, motivare, însufleţire, împuternicire, innovare).

Extras din referat

CARGUS a luat fiinţă în 1991 ca primă companie românească de curierat intern. În cei 20 de ani de activitate, și-a dezvoltat cea mai extinsă reţea de curierat din Romania, deţinând mai mult de 90 de birouri și centre de expediere pe întreg teritoriul ţării. Cu o flotă de peste 700 de vehicule și mai mult de 1000 angajaţi şi colaboratori, Cargus oferă o gama extinsă de servicii de curierat, transport şi logistică. Cargus pune la dispoziţia clienţilor săi soluţii dedicate în funcţie de nevoile lor.

1. Mediul extern

1.1 Influenţe macroeconomice

Chiar dacă firma are o poziţie solidă pe piaţă, este bine ca aceasta să ştie cât de cât spre ce conduc marile tendinţe din activitatea economică. Astfel, evoluţiile economice pot influenţa pozitiv sau negativ serviciile de curierat.

Dacă activitatea anumitor companii cu care firma colaborează se va diminua, multe dintre acestea vor alege să trimită mai puţine plicuri şi colete către colaboratori, clienţi şi parteneri, căutând să reducă astfel cheltuielile.

Influenţe din zona fiscală( creşterea taxelor şi impozitelor) şi legislativă ( o nouă lege a poştei) , ar putea de asemenea să afecteze serviciile de curierat ale firmei Cargus. De exemplu deprecierea monedei naţionale sau creşterea preţului pentru utilităţi sau combustibil, va influenta negativ clienţii, aceştia arătându-se reticenţi în a accepta creşteri de tarife pe acest considerent.

O altă ameninţare,în special în regiunea de vest a ţării, o reprezintă infrastructura, care influenţează în sens negativ costurile de transport/km.

1.2 Cicluri de viaţă ale pieţei

Serviciile de curierat ale firmei Cargus s-au lansat pe piaţă în anul 1991 fiind prima companie de acest gen din România. În 1993, aria de acoperire a ajuns de aproape 100%, acest lucru s-a datorat creşterii cereri pe piaţă şi a dezvoltării infrastructurii. În anul 1998 firma şi-a înnoit parcul auto şi numărul de centre de curierat din ţară. Începând cu anul 2000 şi până în prezent serviciile firmei se dezvoltă tot mai mult prin: reorganizarea fluxului informaţional, acest lucru permiţând scăderea timpului de tranzit al expedierilor, oferirea de servicii integrate de logistică şi transport, dezvoltarea de noi programe cum ar fi: serviciul Express, Matinal şi Express Partener.

În prezent piaţa serviciilor de curierat ale firmei Cargus se caracterizează simplu în două cuvinte: stabilă şi matură, comparativ cu anii anteriori. În acest an, se preconizează de asemenea posibilă o uşoară creştere a pieţei, acest lucru datorându-se inovaţiei şi calităţii ireproşabile a serviciilor oferite.

1.3 Strategie

Cargus este prima companie din România pe care Abris o achiziționează inclusiv prestigioasa bază de clienţi, resurse umane, infrastructură şi toate operațiunile interne de curierat efectuate de aceasta Structurile DHL Express Romania și Cargus International nu vor fi afectate. DHL se va axa pe serviciile sale de curierat internațional, în timp ce Cargus se va concentra pe curieratul intern.

Pentru a pune în valoare competențele specifice ale ambelor companii și pentru a asigura o continuă calitate pentru clienții care folosesc atât servicii de curierat interne, cât și internaționale, cele două părți au intrat într-un parteneriat strategic în cadrul căruia Cargus va oferi companiei DHL Express International servicii prin rețeaua sa.

Firma Cargus a declarat că va continua să asigure clienţilor săi servicii de înaltă calitate așa cum au fost şi până acum obişnuiţi şi vor colabora îndeaproape cu firma DHL şi Arbis pentru a asigura un proces de tranziţie fluent. Pe termen lung firma îşi propune să se concentreze de asemenea tot pe serviciu de curierat intern punând un accent mai mare pe serviciul de curierat Cargus Web Exxpres, astfel asigurându-se că vor rămâne una dintre firmele preferate pe piaţa din România.

Matricea produs-piaţă a lui Igor Ansoff este un instrument care ajută organizaţia în alegerea strategiei optime de dezvoltare folosind resursele existente pentru a-şi mări cota de piaţă.

- Penetrarea pieţei – intensificarea promovării serviciului Cargus Web Exxpres pe piaţă din Bucureşti.

- Dezvoltarea pieţei – extinderea promovării serviciului Cargus Web Express şi în celelalte oraşe ale ţării.

- Dezvoltarea produsului– prin oferirea de suport tehnic şi consultanţă gratuită din partea echipei E-Commerce Cargus şi posibilitatea de utilizarea a serviciului şi de clienţii care nu deţin un contract încheiat cu firma.

- Diversificarea – prin dezvoltarea pe viitor şi a altor servicii de curierat.

Preview document

Serviciile de curierat pe exemplul firmei SC Cargus Internațional SRL - Pagina 1
Serviciile de curierat pe exemplul firmei SC Cargus Internațional SRL - Pagina 2
Serviciile de curierat pe exemplul firmei SC Cargus Internațional SRL - Pagina 3
Serviciile de curierat pe exemplul firmei SC Cargus Internațional SRL - Pagina 4
Serviciile de curierat pe exemplul firmei SC Cargus Internațional SRL - Pagina 5
Serviciile de curierat pe exemplul firmei SC Cargus Internațional SRL - Pagina 6
Serviciile de curierat pe exemplul firmei SC Cargus Internațional SRL - Pagina 7
Serviciile de curierat pe exemplul firmei SC Cargus Internațional SRL - Pagina 8
Serviciile de curierat pe exemplul firmei SC Cargus Internațional SRL - Pagina 9
Serviciile de curierat pe exemplul firmei SC Cargus Internațional SRL - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Serviciile de Curierat pe Exemplul Firmei SC Cargus International SRL.docx

Alții au mai descărcat și

Analiza SWOT - Toyota

1. INTRODUCERE In economia moderna, firmele reprezinta „forta motrica” a progresului, a dezvoltarii, sunt cele ce asigura necesarul de...

Studiu de Caz la SC Arctic SA

INTRODUCERE Organizarea activităţii de marketing oferă companiei un instrument util şi eficient pentru îndeplinirea scopurilor şi obiectivelor...

Comportamentul consumatorului

Introducere Proiectul are ca subiect central consumatorul, element important căruia orice întreprindere acordă o importanţă sporită. Am urmărit...

Factorii situaționali ce influențează comportamentul consumatorilor

Introducere: „doua treimi din ce vedem se afla in spatele ochiului”. Punerea în evidență a dimensiunilor comportamentului consumatorului ne...

Influența mediului de marketing asupra SC Vel Pitar SA

Argument Recesiune sau nu, produsele de panificaţie nu ies din meniul zilnic. Deşi meniul românilor variază de la o zi la alta, există totuşi o...

Calitatea serviciilor ca măsură a satisfacerii clienților SC Mov SRL

CAPITOLUL 1 1. PARTICULARITĂŢI ALE CALITĂŢII IN SERVICII 1.1 Principalele caracteristici ale serviciilor Serviciile prezintă patru...

Determinarea calității serviciilor prin metoda SERVQUAL

CAPITOLUL I: Aspecte teoretice metoda Servqual SERVQUAL a fost prima metodă elaborată şi aplicată la evaluarea calităţii serviciilor şi a făcut...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Te-ar putea interesa și

Proiectarea unei Firme de Curierat

Capitolul I 1.Tipuri de societati comerciale Tipuri de societati comerciale care functioneaza in Romania Persoanele juridice îsi pot desfăsura...

Ai nevoie de altceva?