Stabilirea Sistemului de Indicatori pentru Cosmote România

Referat
7/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 2024
Mărime: 28.71KB (arhivat)
Puncte necesare: 0
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Lector univ. dr. Bogdan-Alexandru Halic
ŞCOALA NAŢIONALĂ DE STUDII POLITICE ŞI ADMINISTRATIVE FACULTATEA DE COMUNICARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Cuprins

  1. 1.Denumirea organizaţiei. Logo. Slogan pag 3
  2. 2.Scurt istoric Cosmote România pag 3
  3. 3.Descrierea organizaţiei pag 4
  4. 4.Indicatorii si subindicatorii selectaţi pentru Analiza Imaginii Organizatiei Cosmote Romania pag 4-8

Extras din referat

Denumire organizaţie : COSMOTE ROMÂNIA

Logo:

Slogan Cosmote Romania: „Alaturi de tine.”

Scurt Istoric.

În luna Decembrie a anului 2005 Cosmote România, membră a grupului Cosmote, s-a lansat pe piaţa româneasca cu scopul de a face telefonia mobila accesibilă tuturor românilor, anuntând pentru acest obiectiv investiţii de 450 milioane de euro pentru următorii trei ani.

Grupul COSMOTE a anunţat în anul 2006 achiziţionarea Germanos SA, mişcare strategică care va creste prezenţa comercială a companiei în România şi în regiunea sud-estul Europei. Prin această achiziţie, compania a continuat dezvoltarea reţelei sale nationale de distribuţie, care, în momentul de fată, este formată din peste 850 de magazine COSMOTE, Germanos, Internity, Romtelecom si numeroşi dealeri independenţi.

COSMOTE România raportează pentru anul 2007 venituri totale de 155,6 milioane de Euro si o bază de utilizatori de 3,6 milioane. Cota de piată a COSMOTE creşte la nivelul de 16%.

Grupul COSMOTE se bucură de cea mai extinsa prezenţă în tările din sud-estul Europei, unde înregistrează un număr total de peste 15.5 milioane utilizatori. Grupul COSMOTE desfăşoară operaţiuni de succes în cinci tari din Sud Estul Europei – Grecia, România, Bulgaria, Albania şi FYROM – prin companiile locale COSMOTE Grecia, COSMOTE România, GLOBUL, AMC si COSMOFON.

Grupul COSMOTE a raportat performanţe financiare remarcabile în anul 2007, veniturile sale depasind 3 miliarde de Euro, iar veniturile nete atingand 361.5 milioane euro. Pentru al doilea an la rând, BusinessWeek a plasat COSMOTE în topul celor mai performante companii din industria IT&C.

Descrierea organizatiei

Grupul Cosmote este prezent în cinci ţări din sud-estul Europei, unde înregistrează un număr total de peste 16,4 milioane de utilizatori. Cosmote este deţinut integral de OTE, cel mai mare operator telecom din Grecia, în al cărui acţionariat a intrat, recent, Deutsche Telekom, cu o partucipaţie de 20%.

Compania este subdisiara din România a Cosmote Group, care este controlat de OTE Group.Cosmote este prezent in Albania, Iugoslavia, Bulgaria si România

Principala activitate a companiei este oferirea unei game complete de servicii de telecomunicaţii mobileŞ servicii preplătite şi cu abonament, apeluri internaţionale si roaming, o varietate de servicii precum: Mesagerie Vocală, Serviciul Mesaje Scrise, Redirecţionarea Apelurilor, Teleconferinţă, Restricţionarea Apelurilor, Notificarea Apelurilor Pierdute, Info Cost, Agenda Cosmote cât si comunicaţii mobile de date: i-mode, Wireless Internet şi Serviciul de Fax si Date.

Grupul Cosmote se plasează pe locul 28 în topul celor mai performante companii din industria mondiala IT&C, conform listei Industria Tehnologiei 100, realizată de revista Business Week pentru anul 2008. Fiind inclusă în acest top pentru al treilea an consecutiv, COSMOTE se claseaza şi pe locul 7 în lume în ceea ce priveşte rata de recuperare a capitalului.

Din dorinţa de a oferi clienţilor săi servicii de telefonie mobilă de calitate, COSMOTE investeşte continuu în modernizarea si extinderea reţelei sale de acoperire, având 98% acoperire a populaţiei si 87% acoperire geografică în România.

SISTEMUL DE INDICATORI ŞI SUBINDICATORI

EFICACITATEA ORGANIZAŢIEI

Concepţie modernă de organizare

În prezent, compania a dezvoltat o reţea ce are o capacitate considerabilă şi o arhitectură avantajoasă, utilizând o reţea mixtă ce operează în ambele benzi de frecvenţe 900 şi 1800 MHz.

Preview document

Stabilirea Sistemului de Indicatori pentru Cosmote România - Pagina 1
Stabilirea Sistemului de Indicatori pentru Cosmote România - Pagina 2
Stabilirea Sistemului de Indicatori pentru Cosmote România - Pagina 3
Stabilirea Sistemului de Indicatori pentru Cosmote România - Pagina 4
Stabilirea Sistemului de Indicatori pentru Cosmote România - Pagina 5
Stabilirea Sistemului de Indicatori pentru Cosmote România - Pagina 6
Stabilirea Sistemului de Indicatori pentru Cosmote România - Pagina 7
Stabilirea Sistemului de Indicatori pentru Cosmote România - Pagina 8
Stabilirea Sistemului de Indicatori pentru Cosmote România - Pagina 9
Stabilirea Sistemului de Indicatori pentru Cosmote România - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Stabilirea Sistemului de Indicatori pentru Cosmote Romania.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza mixului de marleting la Orange România

INTRODUCERE Mixul de marketing poate fi definit ca un instrument de realizare a politicii de marketing a firmei, care constă dintr-o combinaţie...

Practică marketing la Romtelecom

CAPITOLUL I. 1.PREZENTAREA FIRMEI SC ROMTELECOM SA "Cheltuieşte-ţi banii cu cap!" 1.1.Scurt istoric 1930: se înființează SART ("Societatea...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Ai nevoie de altceva?