Studiu de Caz - Moda

Imagine preview
(8/10 din 2 voturi)

Acest referat descrie Studiu de Caz - Moda.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 3 fisiere doc de 39 de pagini (in total).

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Marketing

Extras din document

Locul verdelui

Aer liber, natura …. Verdele este la moda. Sanatate, simplitate, puritate, sunt „natura” în contrast cu masina infernala a civilizatiei moderne, cu urbanizarea si stressul. Dupa prioritatea data industriei si tehnicii, se apeleaza la natura si etica. Tendintele sociologice puternice înlocuiesc produsele adevarate pe avant – scena modei. Spiritul natural vine sa contrabalanseze acest „gri” cu toata seria de concepte pozitive, bunastare, libertate si sport. În acest curent de fond, doua universe coabiteaza: natura salbatica sau îmblânzita, planeta de pastrat cu o reîntoarcere la începuturi, la lucrurile adevarate.

De altfel ziarul Marketing – Mix a facut sa apara în 1990 un articol intitulat: „Eco – marketing, lantul verdelui”, articol care analizeaza tendintele de consum ale Frantei. Dupa un studiu de Lois Harris, mentinerea puterii de cumparare si protectia mediului constituie cele doua preocupari principale ale consumatorilor francezi. „Combinarea factorilor politici si economici dovedeste ca Francezii se pun la verde”. De altfel, luarea în considerare a mediului este în masura sa treaca la stadiul de macro – ecologie (responsabilitatea mediului incumba statului, colectivitatilor lo0cale si expertilor, omul suporta), la stadiul de micro – ecologie (consumatorul ca si întreprinderea sunt direct implicate, omul e actor).

Piata sportului:

Tinta vizata o constituie prin transa de oameni de 25 – 45 ani cu venituri ridicate (61% din cadrele superioare practica un sport, spre deosebire de 23% din lucratorii specializatii), copiii si adolescenti reprezinta o piata în plina expansiune si o redutabila forta de vânzare. Aceasta piata orientata de moda si de „look”.

Simultan se asista la o sportivitate progresiva a societatii franceze. Agrementul si sportul ocupa un loc crescând în economia de consum: mereu mai multe sporturi. Toate activitatile sportive sunt pe cale sa cunoasca aceiasi evolutie. Sportului de performanta, efortului tehnic, francezii îi prefera activitatile de destindere si agrement. Aerobica, saltul cu elesticul, escalada fara echipament, chiar si joggingul cunosc un succes moderat. Dimpotriva, sporturile mai apropiate de natura, cerând mai putin efort, precum excursiile pe munte, mersul pe jos, VVT (ciclismul pe orice fel de teren), sunt în plina expansiune.

Dupa studiul Sofres/GammVert, reiese ca un francez din doi regreta ca nu a practicat suficient de mult distractia în aer liber. Agrementul „verde” pe care francezii îl prefera cu prioritate este sportul individual precum calaritul si VVT.

Fisiere in arhiva (3):

  • Studiu de Caz - Moda
    • adidas.doc
    • ISTORIC.doc
    • Moda.doc