Studiu de caz pentru disciplina studiul mărfurilor și asigurarea calității - Acadele

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 6 în total
Cuvinte : 1779
Mărime: 700.60KB (arhivat)
Puncte necesare: 7

Extras din referat

CERINTELE PIETEI

Produsul ales pentru acest studiu de caz sunt acadelele. Acadeaua, mai bine zis acadelele, reprezintă un simbol drag al copilăriei mai peste tot în lume. Colorata in mii si mii de modele, unele chiar cu portrete din desene animate, acadelele sunt iubite de oamenii de toate varstele, dar mai ales de copii.

Aceste bomboane dulci tari erau uneori puse pe capătul creioanelor și mancate și erau populare în jurul perioadei Războiului Civil American. Se știe că George Smith, un producător de bomboane căruia îi plăcea să mănânce caramele de ciocolată, a atașat o bomboană tare la un băț și s-a referit la această creație ca un lolipop (numit după un cal de curse favorit pe nume Lolly Pop) .

Aromele folosite la prepararea acadelelor vizează, în primul rând, aria fructelor, locale și mai ales exotice; arome noi, neobișnuite se adaugă constant în sortimentul de acadele. Tradițional cu consistență solidă până la dură și cu tușeu lipicios, dar și multe variante cu tușeu moale ori consistență gumoasă (foarte potrivită pentru copii în faza ieșirii și, mai târziu, a schimbării dinților), acadelele au cunoscut dezvoltări și în alte direcții - cu consistență onctuoasă, vâscoasă ori aproape fluidă sau, dimpotrivă, crocantă (tip „krantz“) acoperind astfel o gamă largă de gusturi din cele mai neconvenționale.

Care sunt consumatorii produsului analizat?

Consumatorii produsului analizat sunt oamenii de toate varstele, in special copiii. Parintii achizitioneaza acadele pentru copii din diferite motive: fie sa le faca o bucurie, fie sa le indeplineasca dorinta, fie sa ii rasplateasca pentru o fapta buna etc. Acadelele sunt consumate de oameni datorita nevoii resimtita de corpul uman de a consuma ceva dulce, iar multi dintre oameni chiar trecuti de 30 de ani prefera sa manance acadele ca si o mica gustare dulce.

Care sunt nevoile de consum ale acestora?

Consumul de acadele a fost asociat cu o longevitate mai mare într-un studiu strain. Bărbații care s-au răsfățat cu bomboanele dulci, au trăit aproape un an mai mult, până la 95 de ani, decât cei ce s-au abtinut. Tot un studiu strain a constatat ca aroma preferata de majoritatea consumatorilor de acadele este cea de capsuni, apoi cea cu aroma de Cola.

In general nevoia oamenilor de peste 25 de ani de a consuma acadele este de a retrai copilaria intr-o bomboana vesel colorata; alti oameni consuma acadelele din simplul fapt ca prefera acest produs ca o gustare dulce. In cazul copiilor, acestia consuma acadelele pentru distractie datorita formei si culorilor variate si pentru a se bucura de o gustare dulce.

Preview document

Studiu de caz pentru disciplina studiul mărfurilor și asigurarea calității - Acadele - Pagina 1
Studiu de caz pentru disciplina studiul mărfurilor și asigurarea calității - Acadele - Pagina 2
Studiu de caz pentru disciplina studiul mărfurilor și asigurarea calității - Acadele - Pagina 3
Studiu de caz pentru disciplina studiul mărfurilor și asigurarea calității - Acadele - Pagina 4
Studiu de caz pentru disciplina studiul mărfurilor și asigurarea calității - Acadele - Pagina 5
Studiu de caz pentru disciplina studiul mărfurilor și asigurarea calității - Acadele - Pagina 6

Conținut arhivă zip

  • Studiu de caz pentru disciplina studiul marfurilor si asigurarea calitatii - Acadele.docx

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?