Studiu de Caz - SC Centaur Construct SA

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 2 fișiere: doc
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 1941
Mărime: 14.22KB (arhivat)
Puncte necesare: 5

Extras din referat

I. Notiuni generale

Marketingul este o modalitate de actiune practica utilizand instrumente specifice de investigare in scopul fundamentarii deciziei si necesita o urmarire a ingustarii pietelor, tendintei de globalizare a vietii economice si cresterii concurentei.

Din totdeauna marketingul a urmarit satisfacerea propriilor interese prin atingerea obiectivelor pe termen lung, a cerintelorconsumatorilor si partenerilor si a intereselor societatii (prosperitatea generala pe termen lung), dar principalul obiectiv al activitatii de marketing este satisfacerea clientilor.

Satisfacerea clientilor presupune starea pshica obtinuta in situatia in care clientul percepe o valoare superiuoara pentru banii platiti.

Mediul de marketing reprezinta o componenta a mediului ambient care influenteaza capacitatea firmei de a promova si sustine schimburi eficiente pe pietele pe care actioneaza.

Firma poate fi definite ca un grup de persoane constituit pe baza unor criterii economice, sociale,tehnice si tehnologice care deruleaza procese de munca pentru obtinerea de bunuri economice sau prestarea de servicii in anumite conditii de eficienta.

Pentru a realiza o analiza de marketing am ales firma S.C. Centaur Construct S.R.L. din strada Fantanica , nr.30 , corp B, sector 2, Bucuresti. Domeniul de activitate al acestei firme este construirea de immobile, constructii civile precum si amenajari interioare si realizarea mobilei.

II. Componentele mediului de marketing

a). Micromediul firmei

Mediul intern al intreprinderii este constituit din agentii economici cu care intreprinderea intra de obicei in relatii directe, influentele fiind puternice si reciproce, reprezentand in fapt un ansamblu de conditii ,activitatii si relatii specifice.

Mediul intern al intreprinderi S.C. Centaur Mediul intern al intreprinderii este constituit din agenti economici cu care intreprinderea intra de obicei Construct S.R.L. in ceea ce priveste marketingul este reprezentat de un compartiment de marketing format din 2 persoane care au in vedere aprovizionarea firmei cu produse de calitate.

b). Micromediul extern

Este reprezentat de agentii exteriori ai organizatiei cu care aceasta interactioneaza in mod direct influentandu-se reciproc: furnizorii de forta de munca, prestatorii externi de servicii, furnizorii de materii prime, clientii si concurentii firmei.

Furnizorii sunt cei care asigura intreprinderii resursele necesare desfasurarii normelor activitatii economice, dar si concurentilor. Sunt reprezentati prin diverse firme de afaceri sau persoane particulare, care pe baza relatiilor de vanzare-cumparare pun la dispozitie materii prime si materiale, combustibil, energia, apa, echipamentul ethnic, forta de munca sau execută o larga gama de servicii, deosebită însemnatate având serviciile bancare.

Furnizorii de forta de munca ai acestei intreprinderii sunt : S.C. Peoples-Works S.A., S.C. ALOFEM S.A. care recruteaza persoane care vor sa munceasca si ii instruieste in diverse domenii.

Atunci cand apeleaza la aceste firme, S.C. Centaur Construct S.R.L. cauta oameni sp[ecializati in constructii ( proiectanti, zidari, tamplari, fierari)dar si in amenajari interioare ( electricieni,instalator sanitar, faianteri, zugravi, instalator fochist).

Pentru recrutarea personalului, firma tine cont de anumite conditii: diploma de bacalaureat, diploma in domeniu, experienta minim 2 ani, varsta maxim 50 de ani, iar daca acestia indeplinesc toate cele cerute vor fi supusi unui test practic.

Preview document

Studiu de Caz - SC Centaur Construct SA - Pagina 1
Studiu de Caz - SC Centaur Construct SA - Pagina 2
Studiu de Caz - SC Centaur Construct SA - Pagina 3
Studiu de Caz - SC Centaur Construct SA - Pagina 4
Studiu de Caz - SC Centaur Construct SA - Pagina 5
Studiu de Caz - SC Centaur Construct SA - Pagina 6
Studiu de Caz - SC Centaur Construct SA - Pagina 7
Studiu de Caz - SC Centaur Construct SA - Pagina 8
Studiu de Caz - SC Centaur Construct SA - Pagina 9
Studiu de Caz - SC Centaur Construct SA - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • BIBLIOGRAFIE.doc
  • mk.doc

Alții au mai descărcat și

Proiect la distribuție și logistică - SC CDA2 SRL

Societatea comerciala CDA2 îsi desfasoara activitatea în cadrul pietei materialelor de constructii, fiind unul dintre actorii pietei distributiei...

Arabesque - promovarea unui produs pe o piață externă

Arabesque este o societate cu raspundere limitata care a luat fiinta in 1994, avand capital integral romanesc, de 14.005.000 lei. Sediul social al...

Analiza de piața a firmei SC Macon SA

Situaţia internă a firmei După 1990 piaţa materialelor de construcţii a scăzut brusc o dată cu trecerea la economia de piaţă precum şi datorită...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Ai nevoie de altceva?