Tehnici promoționale - aplicații

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 11 în total
Cuvinte : 2772
Mărime: 85.18KB (arhivat)
Publicat de: Alis Moldoveanu
Puncte necesare: 6

Extras din referat

Aplicația 1: precizați un produs pe care l-ați cumpărat doar pentru că era la promoție: un produs luat la impuls sau pe care l-ați dorit.

Produsul pe care l-am procurat la promoție a fost o maletă de la magazinul “Iuvas”. Promoția constă în 40 % reducere la toate maiourile și maletele de la această firmă (costul inițial 120 lei, costul la promoție - 72 lei).

Aplicația 2: precizați două produse pe care le-ați cumpărat în cantități mari doar pentru că erau la promoție. Care a fost promoția, ați consumat sau depozitat produsele.

Am cumpărat 4 sticle de suc Frutti Fresh la 2 l. Prețul înainte de promoție pentru o sticlă era de 22 lei, iar în perioada promoției doar la 55 lei, 4 sticle de 2 l. O parte din produs l-am consumat o parte am depozitat-o.

Un alt produs pe care l-am procurat doar pentru că era la promoție era setul de 10 perechi de ciorapi de mătase. Prețul inițial al unei perechi de ciorapi era de 5 lei, iar la promoție întregul set costa 33 lei. Ciorapii i-am depozitat, deoarece i-am achiziționat în perioada rece a anului

Aplicația 3: orice promoție trebuie comunicată, propuneți cel puțin 2 produse a căror promoție este ptrivită pentru fiecare dintre următoarele opțiuni:

1. Inscripționarea pe o etichetă suplimentară atașată ambalajului:

Ciocolata Korona pe eticheta căreia este înscripționat cadoul pe care îl poate cîștiga consumatorul în urma procurării acestui produs. Exemplu: o călătorie în Paris, un telefon Samsung Galaxz Note 3 Neo.

Etichetă atașată la sticla de 2 l de CocaCola pe care este înscripționat cadoul pe care îl poate găsi consumatorul sub capac.

2. Pliant sau fluturaș atașat produsului:

Fluturaș atașat la coniacul Kvint la 0,5 l cu o vechime de 5 ani. Pe fluturaș este reprezentată reducerea de preț și informația referitoare la produs.

Tigaia Tefal cu fluturașul atașat de toartă cu informația despre cadourile care le poate căștiga clientul în urma procurării acestui produs.

Fluturaș atașat urșilor de pluș în perioada sărbătorilor : 14 februarie și Dragobete cu mici informații despre tombola la care pot participa clienții în urma achiziționării acestora.

3. Pliant sau fluturaș separat de produs;

Pliant separat la detergentul Dero 2 în 1 manual la 900 gr., la reducerede 40 %. Pliantul este oferit de reprezentanții magazinului Fidesco.

Pliant oferit pe stradă de către angajații magazinului Orange. Pliantul prezintă oferta la telefonul mobil Sansung Galaxz S4, care poate fi procurat în rate, fără avans în rețeaua de magazine Orange.

4. Mesaje publicitare ATL;

La TV: Publicitate la chipsurile Lays. În urma achiziționării acestora poți cîștiga un bilet la un meci de fotbal la campionatul României.

La radio: La magazinul Lidl are loc promoția la lamîie, kilogramul poate fi achiziționat la 50% reducere.

În revistă: În revista „Cosmopolitan” rimelul de la l’Oreal Paris, Telescopic, poate fi achiziționat la doar 20 lei (Ron) la prezentarea revistei în rețeaua de magazine l’Oreal Paris.

5. Spectacole și evenimente sponsorizate;

Berea Heineken sposorizează Liga Campionilor;

Sonz Plastation sponsorizează Liga Campionilor;

Ciocolata Snickers sponsorizează festivalul trucurilor și săriturilor cu bicicleta, skateboard.

6. Afișaj la locul vînzării:

Afisaj la magazinul Furchet a cafelei Jacobs care poate procurat la 30 lei, pachetul de 200gr.;

La intrarea în magazinul Cleopatra este afișată promoția la rujul Nubba. La procurarea acestui produs primești în cadou creion pentru buze de la același brand.

7. Comunicare directă sau cu ajutorul promotorilor:

Promotori mascați în hamburgherul de la McDonald’s care poate fi cumpărat în perioada 1.06 - 1.07 la doar 5 lei(Ron);

Promotori la degustația noului cașcaval President în perioada 10.04- 15.04.

8. Tipărituri plasate în cutia poștală:

Tipăritură cu informația despre noua mașină Ford Mondeo care poate fi procurată în lising la magazinul DAAC Hermes, oferind un avans de 20%;

Tipăritura la promoția televizorului Samsung ue40h5510 la rețeaua de magazine Maximum. Televizorul poate fi achiziționat la super preț: 1500lei (Ron).

Preview document

Tehnici promoționale - aplicații - Pagina 1
Tehnici promoționale - aplicații - Pagina 2
Tehnici promoționale - aplicații - Pagina 3
Tehnici promoționale - aplicații - Pagina 4
Tehnici promoționale - aplicații - Pagina 5
Tehnici promoționale - aplicații - Pagina 6
Tehnici promoționale - aplicații - Pagina 7
Tehnici promoționale - aplicații - Pagina 8
Tehnici promoționale - aplicații - Pagina 9
Tehnici promoționale - aplicații - Pagina 10
Tehnici promoționale - aplicații - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Tehnici promotionale - aplicatii.docx

Te-ar putea interesa și

General și Particular în Aplicarea Marketingului Financiar Bancar

CAP.1 REFLEXIA IMAGINII UNEI BANCI DIN PUNCT DE VEDERE AL IMPACTULUI ASUPRA POPULATIEI 1.1.Importanta efectuarii unui studiu in randul populatiei...

Merchandising - Clasic and Modern

I. Prezentare generală a magazinului 1. Istoric si formă de organizare În anul 2006 a apărut pe piata ieseană un magazin nou, fiind...

Tehnici promoționale - Wembley Dry Gin

1. Analiza preliminară a produsului/brandului 1.1 Analiza conjuncturii de piaţă a produsului Pe o piaţa cu un consum ridicat de băuturi alcoolice...

Import - Export

CAPITOLUL I În ce consta si pe ce se bazeaza politica consacrata comertului exterior Tranzactiile comerciale si de cooperare economica...

Studiul privind satisfacția clienților SC Rădăcini Motor SRL Arad

Conceptul de Marketing Ultimele decenii ale acestui secol au impus un nou concept – MARKETING – ce se vehiculează cu mare frecvenţă atât în teorie...

Relația dintre Logistică și Marketing

Conţinutul şi importanţa marketing-ului pentru activitatea unei organizaţii În prezent, logistica este un domeniu de studiu distinct, iar la...

Politică de promovare

Mixul promotional al serviciilor financiar-bancare se particularizeaza prin utilizarea cu precadere a tehnicilor marketingului direct si a fortelor...

Miniplan promoțional - Berea Ursus

1.Introducere Berea este o băutură care nu necesită nici o prezentare, nu există persoană care să nu cunoască această băutură sau cel puţin o...

Ai nevoie de altceva?