Tehnici Promotionale - Kosarom

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Tehnici Promotionale - Kosarom.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 8 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Nistor Cristian

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domenii: Marketing, Merceologie, Alte Domenii

Cuprins

1. Analiza preliminara a brandului
2. Stabilirea obiectivelor
3. Definirea strategiei promotionale
4. Expunerea planului operational
5. Concluzii

Extras din document

Analiza preliminara a brandului

Prima firmă din industria alimentară din România privatizată în anul 1992 prin Programul Pilot de Privatizare al Guvernului, coroborat cu organismele Europene. Kosarom produce in prezent aproximativ 80 de sortimente de preparate din carne, materia prima fiind asigurata in cea mai mare parte din productia proprie. Firma face parte, alaturi de societatile Agricola Tirgu Frumos, Suinprod Roman si Avi Top Iasi, din grupul de firme Kosarom, unul dintre cei mai importanti producatori de preparate din carne( pui si porc) din Romania.

Brand: Kosarom

a. Analiza pietii produsului

Grupul tinta vizateste reprezentat de persoanele cu o varsta cuprinsa intre 5 – 70 de ani, cu un venit de peste 3 000 RON.

Segmentarea consumatorilor este realizata in functie de comportamentul de cumparare, cat de loiali sau neloiali sunt fata de produsele Kosarom:

- clienti loiali

- clienti loiali concurentei

- clienti oscilanti( in functie de situatia in care vor folosi sau nu produsul, in functie de pret, etc.)

- clienti economici( tin cont doar de pret, ei cauta doar reducerile)

- non-utilizatorii( ex. vegetarienii)

b. Analiza concurentilor

Cele 15 marci care pot fi considerate ca reprezinta ambasadorii Iasului sunt: Polirom, Iulius Mall, Kosarom, Conex, Irina Schrotter, Nichi Cristina Nichita, Grapefruit, Cotnari, Bucium, Antibiotice, Perdele Pascani, Ulei Unirea, Ravioli, Promilch lactate, tirgurile Camex.

Printre concurenta se numara: Aldis ( concurenti directi), firmele cu produse din carne de vita (concurenti indirecti), firmele cu produse de post( concurenti de solutie).

c. Analiza de comunicare actuala a brandului

In prezent tot sampling-ul este folosit.

Kosarom este unul dintre liderii producerii si procesarii carnii din Romania, cunoscut si apreciat pentru calitatea produselor sale la nivel national (100% romanesc – marca inregistrata). In domeniul productiei, procesarii si comercializarii carnii, Kosarom asigura prin cele 5 divizii gama completa de activitati de la producerea furajelor, pana la cresterea animalelor si valorificarea materiei prime proprii ( Agricola Targu Frumos – cereale; Avi-Top – pui; Suinprod roman - porci).

d. Analiza anterioara a activitatii

Strategia de comunicare a noii identitati vizuale a grupului de firme Kosarom ( Iasi 2005) a cuprins mai multe etape si a fost sustinuta printr-o serie de activitati de sampling, cu cadouri personalizate si distributie de materiale personalizate in toate locatiile de referinta pentru Kosarom si consumatorii produselor companiei.

Sampling-ul (esantionul gratuit): clientilor le este oferita, fara vreun risc financiar, o mostra din acel produs marca Kosarom. Aceasta tehnica a fost folosita deoarece produsele Kosarom nu pot fi descrise pe scurt doar printr-un mesaj publicitar, fiind necesara si efectuarea unei demonstratii care sa dovedeasca valoarea si calitatea acelui produs.

Schimbarea imaginii Kosarom a fost sustinuta prin mai multe actiuni de marketing, solutiile de comunicare cuprinzand o campanie de informare, lansarea propriu-zisa a noii etichete si o campanie de sustinere.

Noua imagine a fost promovata de agentia de BTL Net Marketing.

Analiza SWOT:

Puncte tari Puncte slabe

- lider pe piata Romaniei la produse din carne de porc si pui;

- gama variata de produse. - nu are acces pe piata internationala.

Oportunitati Amenintari

- cresterea numarului de clienti;

- simpatia clientilor pentru produse de buna calitate. - concurenta pe piata Romaniei la produsele din carne.

Stabilirea obiectivelor

a. Obiective promotionale directe

Scopul campaniei promotionale, adica obiectivul care trebuie indeplinit, il constituie cresterea numarului de consumatori din piata tinta cu 20% in perioada de dupa Paste ( 21 aprilie – 21 mai).

b. Obiective promotionale adiacente

Incurajarea folosirii produsului intr-un anumit mod si atragerea cumparatorilor marcilor concurente.

In scopul cresterii notorietatii marcii Kosarom, agentia de BTL Net Marketing si-a propus sa atraga atentia consumatorilor asupra noii imagini vizuale a produselor Kosarom intr-un mod mai putin obisnuit pentru aceasta categorie de produse: agentia Net Marketing a promovat noua identitate vizuala si noua eticheta Kosarom prin intermediul unei caravane care a mers in 27 dintre marile orasele ale tarii; o masina a fost brandata cu imagini reprezentative a produselor Kosarom si a noii etichete; comunicarea asigurata prin intermediul acestei caravane a fost intregita si prin difuzarea unui spot radio special creat pentru acest eveniment.

Fisiere in arhiva (1):

  • Tehnici Promotionale - Kosarom.doc