Tehnici promoționale - marca Burn

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 7 în total
Cuvinte : 1503
Mărime: 6.67MB (arhivat)
Publicat de: Leonid Vereș
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Adrian Monoranu

Extras din referat

1. Brandul BURN

Este băutura energizantă produsă de Coca-Cola, ambalajul sau fiind fabricat in Cehia, prezentă pe piata locala din anul 2002, fiind lansata anterior in Noua Zeelanda, Austria si Anglia, Romania a fost a patra tara pe lista Coca-Cola.

Decizia de a se comercializa pe piata noastră a fost luata in urma unor studii care au demonstrat nevoia unui astfel de produs de nisă. Burn se afla in topul băuturilor energizante din Romania si beneficiază de strategii specifice de marketing: diverse acţiuni desfaşurate pe litoral sau in , sponsorizarea unor evenimente.

Burn iti dă porţia de energie de care ai nevoie când vrei sa petreci o noapte albă, când ai treabă târziu şi nu-ţi mai poţi ţine ochii deschişi, dar si când stai cu amicii la un pahar de vorbă. Pentru ca te revitalizează intr-o combinaţie plăcută şi răcoritoare, poti conta pe burn oriunde si oricând, atunci când oboseala nu-ţi dă pace, intotdeauna alături de cei care trăiesc la maximum fiecare moment al unei vieţi hiperactive.

2. Analiza pieţei

Marca Burn este o marca produs pentru că pune la dispoziţia clientului o singură variantă de băutură energizantă Burn Energy Drink.

Elementele de identificare caracteristice mărcii Burn sunt:

- Denumirea mărcii: “burn” semnifică flacara vieţii care arde chiar şi in intunericul noptii cu ajutorul energizantului.

- Emblema - o flacără pe un fundal negru care simbolizeaza energia, puterea focului si atractivitatea acestuia in intuneric.

- Logo-ul: “burn” este scris cu litere mici, ingrosate, de culoare alba, pe un fundal negru.

Personalitatea mărcii este trasată atât de elementele sale de indentificare cât şi de tehnicile promoţionale care sunt utilizate in evidenţierea mărcii. Elementele de identificare subliniaza energia si vitalitatea ca efecte ale băuturii energizante, iar tehnicile promoţtionale utilizate definesc segmentele ţintă pe care marca si le propune sa le atingă (tineri independenţi, din mediul urban cu venituri medii si mari, cu un ritm de viaţă alert), stabilind astfel caracteristicile principale ale personalităţii: independenţă si dinamism.

Puncte tari :

- Credibilitate-compania Coca Cola, care îşi promovează băutura energizantă Burn, Coca Cola Company are campanii comunicaţionale puternice pentru fiecare marcă din portofoliul său. Astfel, campaniile Burn reuşesc sa atragă prin agresivitate, dinamism, energie.

- Putere- Puterea de care se bucură compania pe plan mondial se materializează in campaniile sale atât prin recompense materiale, cât si psihologice.

- Atractivitate-organizează diverse promoţii, cu premii, iar imaginea Burn conferă recompense de ordin afectiv.

- Recunoaştere-firma este cunoscută şi apreciată în multe ţări, se află în topul băuturilor energizante din Romania.

Puncte slabe :

- Preţurile- nu sunt accesibile persoanelor cu venituri modeste, uneori prea scumpe pentru segmentul de vârstă adresat, tinerii intre 18 si 30 de ani.

- Disponibilitate-produsele (inclusive cele la promoţie) nu se găsesc in toate magazinele.

- Consum-Nu se consumă pe tot parcursul anului.

Oportunităţi :

- datorită colaborării cu diferite V.I.P-uri, vanzarile pot inregistra o creştere semnificativă.

- atragerea de noi clienţi, in special oscilanţi, prin promoţii attractive.

Ameninţări :

- campaniile de publicitate ale firmelor concurente.

- adversari puternici şi renumiţi Red Bull (Red Bull Austria), Pepsi X (Pepsi Cola), Power Horse şi Red Force (Spitz Austria), cu bugete asemănătoare.

Rivali pe segmentul premium:

Red Bull

Acest brand a fost conceput si lansat pe piaţa austriacă in anul 1987, iar in Romania a inceput sa se comercializeze zece ani mai târziu. De tot atâta timp este liderul pieţei de profil, deşi, intre timp, concurenţa s-a intensificat. Red Bull România comercializează produsele Red Bull si Red Bull Sugar Free varianta fără zahăr a energizantului, ambele din segmentul premium.

Preview document

Tehnici promoționale - marca Burn - Pagina 1
Tehnici promoționale - marca Burn - Pagina 2
Tehnici promoționale - marca Burn - Pagina 3
Tehnici promoționale - marca Burn - Pagina 4
Tehnici promoționale - marca Burn - Pagina 5
Tehnici promoționale - marca Burn - Pagina 6
Tehnici promoționale - marca Burn - Pagina 7

Conținut arhivă zip

  • Tehnici Promotionale - Marca Burn.doc

Alții au mai descărcat și

Analiză comparativă a publicității pentru mărcile Red Bull și Burn

I. Elemente definitorii ale pietei de bauturi energizante 1. Caracterizarea principala 1.1 Dimensiunile pietei Piata bauturilor energizante pe...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Te-ar putea interesa și

Analiză comparativă a publicității pentru mărcile Red Bull și Burn

I. Elemente definitorii ale pietei de bauturi energizante 1. Caracterizarea principala 1.1 Dimensiunile pietei Piata bauturilor energizante pe...

Analiza pieței băuturilor energizante din România

Piata bauturilor energizante, produse derivate din bauturile tonice ale Asiei de Sud-Est - este relativ tanara, in Romania, comparativ cu alte tari...

Politica Promoțională a Companiei coca-cola pe Piața Românească

CAPITOLUL I PRINCIPALELE COORDONATE ALE ACTIVITĂȚII COMPANIEI COCA-COLA HBC ROMÂNIA 1.1 Prezentarea întreprinderii Băutura răcoritoare Coca-Cola...

Tehnici promoționale - Burn

Conform declaraţiilor marelui gigant american Coca-Cola,România este una dintre primele ţări în care a pătruns cu băutura energizantă BURN,în anul...

Analiza Comparativă a Comunicării de Marketing pentru Mărcile Red Bull și Burn

I. Analiza comunicării de marketing pentru mărcile Red Bull şi Burn A. Demersurile comunicaţionale ale mărcii Red Bull în perioada 2009-2010 i....

Ai nevoie de altceva?