Tehnici promoționale - Pepito

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 8 în total
Cuvinte : 1079
Mărime: 427.98KB (arhivat)
Publicat de: Constantin Crăciun
Puncte necesare: 5
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Adrian Monoraru
Prezentat in cadrul Feaa.

Extras din referat

Müller, este o companie germană cu o experienţă de 110 ani în domeniul lactatelor, prezentă în 11 ţări din Europa, printre care Italia, Ungaria, Slovenia, Israel, Cehia, Lituania, Grecia, Belgia.Müller este al doilea producător de lactate din Europa, alegând să se lanseze pe piaţa românească în anul 2008.

Brandul german Müller, a fost lansat pe piaţa românească prin intermediul agenţiei Graffiti BBDO (prima agenţie de publicitate din România), care a lucrat o perioadă de 9 luni la întregul mecanism de promovare al produsele Müller, campania de promovare a dat startul prin spotul TV “Fantasy” edicat iaurturilor cu fructe. Prin “Fantasy”, aceştia au creat o poveste plină de culoare şi gust în care se îmbină armonios simţurile vizuale cu cele gustative. În prezent firma Müller deţine patru depozite în România: Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timişoara.

În următorii doi ani Müller îşi propune să investească într-un proiect greenfield sau vor achiziţiona un producător local de lactate, ţintind segmentul de iaurturi premium, simple şi cu fructe prin brandurile Bianco, Müller Mix si Froop. Strategia de marketing a marcii Müller mizează pe comunicarea în magazine.

Capitolul 2

Analiza pieţei

Piaţa iaurturilor - estimată la circa 100 milioane euro in 2006 - a avut în ultimele 12 luni o dinamică accentuată, atat ca volum şi valoare a vânzărilor, cât şi ca dezvoltare sortimentală. Potrivit studiului "FMCG Market Overview 2006", realizat de MEMRB, valoarea vânzărilor de iaurt în 2006 a crescut cu 37,8% faţă de 2005.

Din luna august 2008, Müller - totalizând în 2007 o cifră de afaceri de 2,3 miliarde euro - a intrat şi pe piaţa românească, vizând până la sfârşitul anului 2009 o poziţie în Top 3 a celor mai importanţi jucători în domeniul lactatelor, bazându-se în mod special pe iaurturi. Printre planurile celor de la Müller se număra diversificarea ofertei de produse şi construirea în România în aproximativ 2 ani o fabrică şi o reţea proprie de distribuţie. Müller va împarţi piaţă de produse lactate din România cu jucători precum: Danone, La Dorna, Friesland, Hochland şi Albalact.

Analiza cererii si distribuţiei

Potrivit oficialului Müller, piaţa de iaurturi din Romania a înregistrat în 2008 o creştere în valoare de 30% şi 11% în volum, faţă de 2007, trend care se va menţine şi anul acesta, în ciuda actualului context economic. Totodată, consumul per capital a ajuns în 2008 la 3,93 kilograme, în comparaţie cu 3,5 kilograme în 2007.

Preview document

Tehnici promoționale - Pepito - Pagina 1
Tehnici promoționale - Pepito - Pagina 2
Tehnici promoționale - Pepito - Pagina 3
Tehnici promoționale - Pepito - Pagina 4
Tehnici promoționale - Pepito - Pagina 5
Tehnici promoționale - Pepito - Pagina 6
Tehnici promoționale - Pepito - Pagina 7

Conținut arhivă zip

  • Tehnici Promotionale - Pepito.doc

Alții au mai descărcat și

Campanie de promovare - agenția de turism Transilvania Tour

Campanie de promovare: Transilvania Tour. „2 plus 2 (Platesc DOI si merg PATRU)” 1.Descrierea agentiei: Transilvania Tour este o societate...

Campanie de promovare - Maramureș

1.DEFINIREA PROBLEMEI Maramuresul este o regiune geografică şi etno-culturală a Romaniei renumita datorita importantei sale turistice. Cultura...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Ai nevoie de altceva?