Usp-ul Produsului Kreon

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 8 în total
Cuvinte : 1606
Mărime: 897.94KB (arhivat)
Publicat de: Vlaicu Iacob
Puncte necesare: 0

Extras din referat

USP-ul produsului farmaceutic Kreon

Solvay Pharmaceuticals este un concern de companii din domeniul farmaceutic, parte a Solvay Group, alături de companii din alte 2 sectoare de activitate: chimice şi plastice. Având cercetarea ştiinţifică în prim-planul activităţilor sale, compania are ca obiectiv principal satisfacerea unor nevoi medicale speciale, atent selecţionate în urmatoarele domenii: cardiologie, neuro-psihiatrie, gastroenterologie, ginecologie şi imunologie. De peste 50 de ani, Solvay Pharmaceuticals a contribuit la îmbunătăţirea calităţii vieţii multor oameni de pretutindeni.

Odata cu achiziţia în 2005 a companiei frantuzeşti de farmaceutice Laboratiores Fournier Pharma, experienţa companiei în domeniul cardiovascular se îmbogăţeşte cu 30 de ani de experienţă în boli metabolice, aria cardio-metabolica devenind astfel cea mai mare franciză a Solvay Pharmaceuticals.

Compania Solvay Pharma România a devenit operaţională în 1997. In aceşti 11 ani Solvay Pharma şi-a consolidat poziţia pe piaţa farmaceutică românească nu numai în ceea ce priveşte cota de piaţă, ci şi la nivel calitativ, oferind atât medicilor cât şi pacienţilor informaţie medicală şi medicamente la cele mai înalte standarde de calitate şi eficienţa care pot menţine starea de sănătate. Principalele domenii în care compania este prezentă sunt: gastroenterologia, otoneurologia, psihiatria, ginecologia, cardiologia şi imunologia. In fiecare zi Solvay Pharma este ghidată şi are un singur scop, acela dat de motto-ul companiei şi anume "Pasiune pentru progres". Strategia companiei este aceea de a descoperi şi pune pe piaţă preparate atât moderne, cât mai ales eficiente. Toate activităţile referitoare la promovarea medicamentelor şi a cunoştinţelor medicale reflectă dorinţa de a îmbunatăţi starea de sănătate a fiecărui om.

In anul 2008, compania Solvay Pharma a venit pe piaţă cu un nou produs farmaceutic, Kreon, indicat în tratamentul insuficienţei pancreatice. Deoarece s-a aflat în faza de lansare a produsului, firma a organizat o amplă campanie de publicitate şi promovarea vânzărilor, bazată pe spoturi publicitare, conferinţe de presă şi articole în presa de specialitate.

Prin campania publicitară demarată, Solvay Pharma a urmărit să-şi asigure o bună poziţionare în cadrul pieţei framaceutice . Astfel sloganul “Sănătatea nu este doar o stare, este o atitudine!!!” s-a identificat cu piaţa ţintă şi a ajutat la poziţionarea puternică a brandului şi diferenţierea de celelalte produse similare, prin faptul că firma s-a adresat unei categorii reprezentate de persoane puternice, dornice să lupte cu boala, şi încrezătoare că se vor vindeca .

Unique selling proposition (USP)

Formularea USP-ului:

-Atribute: calitate, eficienţă, originalitate;

-Beneficii: sănătate, de încredere, sprijin;

-Valori: progres, atitudine, siguranţă;

-Personalitate: modern, tânăr, puternic, plin de viaţă;

-Esenţa: „Sănătatea nu este doar o stare, ci şi o atitudine!”

În activitatea de publicitate, Solvay Pharma a mizat pe atracţia emoţională, în acord cu aceasta fiind sloganul campaniei; „Sănătatea nu este doar o stare, ci şi o atitudine!”.

Deoarece produsul s-a aflat în faza de lansare, firma Solvay – Pharma a utilizat reclama, urmărind să construiască cererea primară şi să informeze consumatorii asupra avantajelor pe care le pot obţine.

Mesajul reclamei s-a adresat pieţei ţintă, interesată de achiziţionarea produsului. Prin intermediul campaniei publicitare s-a urmărit ca produsele Solvay să fie cunoscute pentru avantajul principal pe care îl prezintă, şi anume tratarea eficientă a unei game variate de boli, fără a crea efecte adverse.

SPOTUL TV

Cadrul 1 : Privire de ansamblu într-un parc, surprinzând în plină activitate numeroşi oameni de toate vârstele antrenaţi în joacă alături de copiii lor, pe fundalul sonor auzindu-se intrebarea : ”Când ai văzut ultima dată statisticile medicale din Romînia?”.

Cadrul 2: Printr-un flash se trece la cadrul al doilea reprezentând imaginea unei săli de spital, cu o multime de oameni trişti, cu semne de boală. Pe fundal aceeaşi voce feminină, delicată şi totodată plină de regrete va spune replica: „ Zilnic în spitalele din România, mii de oameni sunt diagnosticaţi cu boli grave , aparent greu vindecabile.”

Cadrul 3: In acelaşi parc din primul cadru, o

prezenţă feminină agreabilă , spune

următoarea replică: „ Din pasiune pentru

progres Solvay vine cu o inovaţie: KREON.

Sănătatea nu este doar o stare...

Este o atitudine!!!”

Cadrul 4: Imagine cu sloganul si logo-ul

Solvay Pharma, alături de imaginea produsului.

De asemeni a apărut şi mesajul caracteristic tuturor produselor medicamentoase : ”Acest produs se poate elibera şi fără prescripţie medicală.

Preview document

Usp-ul Produsului Kreon - Pagina 1
Usp-ul Produsului Kreon - Pagina 2
Usp-ul Produsului Kreon - Pagina 3
Usp-ul Produsului Kreon - Pagina 4
Usp-ul Produsului Kreon - Pagina 5
Usp-ul Produsului Kreon - Pagina 6
Usp-ul Produsului Kreon - Pagina 7
Usp-ul Produsului Kreon - Pagina 8

Conținut arhivă zip

  • Usp-ul Produsului Kreon.doc

Ai nevoie de altceva?