Viitorul Blogging-ului ca Afacere

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 3736
Mărime: 16.35KB (arhivat)
Publicat de: Alice-Miranda Albu
Puncte necesare: 8

Extras din referat

Viitorul blogging-ului ca afacere

Tinând cont de faptul ca blogging-ul a luat nastere din nevoia oamenilor de a avea acces la o alta forma de a comunica, pentru a stabili relatii între ei mult mai usor si eficient, putem afirma ca aceasta industrie cu siguranta nu va stagna, ci din contra, ea va deveni mult mai apreciata si recunoscuta pe piata.

Însa, la un nivel la care totul este în continua transformare, blogging-ul va deveni si el un domeniu supus schimbarii, inevitabila de altfel. Pentru a verifica noile pareri suscitate de aceasta industrie, oamenii specializati vor trebui sa fie gata sa-si asume riscuri si, dupa cum considera Jeremy Wright, sa-si mute atentia catre comunicare si relatii, sa continue construirea relatiilor prospere cu clientii si sa relationeze pe o scara globala de la unu la unu cu clientii.

În ceea ce priveste viitorul blogging-ului, putem spune ca în continuare acesta se va baza pe cele trei cele mai importante elemente apreciate de publicul sau, si anume: autenticitate, relationare si sinceritate; iar asta pentru ca bloggerii tin la relatiile cu oamenii mai mult decât la orice si considera ca o relatie nu merita efortul daca nu este autentica si onesta.

De asemenea, blogging-ul va prospera, dat fiind faptul ca bani se vor mai baga si se vor mai face din acest domeniu. Vor continua sa apara bloguri false si bloggeri noi, care se vor mentine numai si numai prin autenticitate. Totodata, în viitorul blogging-ului vor mai juca un rol important si vor avea în final un rezultat interesant, influentat de niste tendinte minore: acuratete versus rapiditate, relatii versus cititori, onestitate versus venit.

Unii bloggeri au devenit precum unii jurnalisti, dat fiind faptul ca se straduiau sa publice anumite informatii înaintea mediei traditionale, dar si înaintea altor bloggeri, iar asta de multe ori în defavoarea acuratetei; aceasta tendinta se va mentine si în viitor, pâna când bloggerii vor lua în sfârsit atitudine si vor stopa minciuna, luptând pentru adevar, si nu pentru a atrage atentia.

Bloggerii vor continua sa aprecieze relatiile dezvoltate cu cititorii, însa unii dintre acestia, din dorinta inevitabila de a avea faima si avere, îsi vor înjunghia prietenii în spate sau vor renunta. De aceea, însasi onestitatea blogging-ului va avea de suferit si va fi pusa la îndoiala, drept pentru care veteranii blogging-ului vor blama aceasta industrie pe care ei însisi au creat-o. Cei mai noi dintre bloggeri vor munci în favoarea obtinerii profitului material de pe urma blogging-ului si vor uita de spiritul adevarului si al acuratetii informatiilor.

Totusi, în ciuda elementelor rele care se abat în zona blogging-ului, putem spune ca blogosfera si bloggerii vor deveni mai profesionisti, chiar daca scopurile lor sunt conectate mai mult spre câstig si vizibilitate.

Acuratete versus Rapiditate

Acuratetea merita o atentie deosebita si este utilizata de cei mai multi bloggeri în scrierile acestora; alaturi de marele public, bloggerii doresc sa afle ce este cel mai important lucru în compania ta, ce atrage ea si prin ce acel lucru care atrage este important de stiut pentru clienti.

De asemenea, blogging-ul, în comparatie cu alte domenii mass-media ( presa, televiziune) pierde audienta daca este în urma cu doar câteva minute, deoarece în acest domeniu exista o foarte mare concurenta între bloggerii care vor sa-si construiasca o reputatie si un stil aparte si fac din blogging o meserie pe viata si pe moarte. De aceea, multi bloggeri vor scrie primii, fara sa stie însa daca informatia lor este veridica sau nu. Iar asta se întâmpla pentru ca, de obicei, oamenii se raporteaza la prima informatie gasita.

Preview document

Viitorul Blogging-ului ca Afacere - Pagina 1
Viitorul Blogging-ului ca Afacere - Pagina 2
Viitorul Blogging-ului ca Afacere - Pagina 3
Viitorul Blogging-ului ca Afacere - Pagina 4
Viitorul Blogging-ului ca Afacere - Pagina 5
Viitorul Blogging-ului ca Afacere - Pagina 6
Viitorul Blogging-ului ca Afacere - Pagina 7
Viitorul Blogging-ului ca Afacere - Pagina 8
Viitorul Blogging-ului ca Afacere - Pagina 9
Viitorul Blogging-ului ca Afacere - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Viitorul Blogging-ului ca Afacere.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?