Analiza unei reclame tipărite după modelul lui Roland Barthes - ciocolata Mars Delight de la Mars

Referat
8.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Mass Media
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 4 în total
Cuvinte : 1164
Mărime: 7.44KB (arhivat)
Publicat de: Cantemir Voinea
Puncte necesare: 9

Extras din referat

1.Descrierea

In acesata reclama tiparita ,avem in plin plan ciocolata fara ambalaj.Una este intreaga ,marou deschis, iar a doua ciocolata este pe jumatate Asa putem sa vedem exact ceea ce este inauntrul ciocolati.Putem observa cele trei nuante de marou :foarte inchis,marou deschis ,si un marou pal.Aceste nuante sunt specifice unei parti din ciocolata “Mars Delight”

In partea de deasupra a ciocolatii fara ambalaj avem scris cu un marou foarte asemanator ciocolati : “ E pacat sa un gusti din placerile vietii” si “incerca Metoda Delight ” care este scris la radu lui cu marou,dar partea de “delight “ pentru a o accentua mai puternic este scrisa mai mare si cu nuante de alb

Chiar dedesubt se afla scris mare de tot cu rosu si cu margini maro “Mars”, urmat de “Delight” un pic mai mic in acelasi nunate de alb si maro. Putem observa faptul ca este o marca noua prin “Nou” mare scris cu rosu chiar sub ciocolata fara ambalaj.Putem observa apoi ciocolata in ambalaj ,avand culorile de galben ,marou si rosu.

Spre final in josul reclamei,avem scris cu marou din nou,” Surprinzator de crocant,uimitor de fin.”

2 Tipul de mesaj

2.1 Mesaje lingvistice

In acesta reclama tiparita regasim secventialitatea ,care presupune aranjarea elementelor componente in asa fel incat sa poata sa fie recéptate in mod firesc de privitori,in sensul citiri care seamana cu litera Z. Pornind din stanga sus :”E pacat sa un gusti din placerile vietii “spre dreapta sus,stanga jos : ambalajul ciocolata in sine ,si terminand in coltul din drapta jos : “Surprinzator de crocant ,uimitor de fin “

Componentele sunt percepute cu armonie ,si un sunt derutante si nici disonante deaorece sunt folosite culori (maroul ,albul si rosu) si tonuri in nuante foarte aprópiate Aici ambalajul este un reper de indentificare a marci,avand únele coduri cromatice.Aici avem culorile calde ca rosu ,galben car ene atrag atentia.Rosul creste presiunea sanguina ,ne mareste pulsul.Rosul reprezinta trairi intense.Fiind o culaore captativa ,puernica ea este folosita in acasta reclama la cuvintele “Mars “ si “ nou “ Este o transmitere psihologica ,ne este atrasa atentia de exact ceea ce este important pentru o marca nou,recunoastem repede marca si vedem ca este nou.Ne da chiar si o senzatie de apropiere.Ne transmite senzatia de dorinta de a avea ceva nou ,de fericire si ne indeamna sa acctionam.

In fundal regasim culoarea maro deschis ,chiar spre galben Acestea sunt culori calde.Ciocolata fara ambalaj care iti vine sa o mananci de pe reclama direct este inconjurata de dungi rotunde ,cercuri marou deschi,galbene invocandunebucurie ,satisfactie Auriu ne duce cu gandu la luminozitate si lux,eleganta

Textul reclamei este foarte bine amplasat si definit prin culor,pe care le-am descris in partea de sus.Scrisul contine mai multe caractere,constituie numele ciocolati si a marci “Mars” subliniind idea de apropiere de cel care vede reclama si ne putem imagina exact gustul pur ,dulce ,light al ciocolati!

Culoarea anumitor partid in text mai excat “mars” si Delight sunt de doua culori pentru a accentua cu atata mai mult ,avand rolul de a pune mai bine in evidente scisul ,si pentru a atrage atentia si privirele rapid.

2.2 Mesajul Vizual:

A) Semne iconice necodificate sau figurative

Ciocolata fara ambalaj apare ca un element foarte important al imagini ,reclamei ,ea este perfct reala,si ne duce cu gandul imediat la cat de buna si moale si crocanta in acelasi timp poate fi.Avem imaginea ciocolati fara ambalaj intreaga ,si pe jumatate ,sugerand ca cineva ar fi mancat din ea ,pentru a ne spori pofta la extrem.

Aici consumatorul poate traii emotii care pot influenta comportamentul lui,este stimulta activitate mentala

B) Semne plastice

Reclama „Mars Delight „ este imprimata pe o pagina de foarte buna calitate ,itr-o revista glossy,hartia este lucioasa ,de foarte buna calitate ,creand asfel o legatura psihologica intre calitatea hatiei si calitatea produsului Reclama este adresata orcarui puplic ,acel „Delight „ poate sa sugereze mai mult femeilor care tin la silueta lor ,dar ciocolata fiind un produs pentru orcine reclama are un public foarte mare.

Printul este unul care anunta lansarea unui produs nou ,si cuvantu ,prin forma si culoare „nou „ ne transmite acesta idee de produs nou si rosul ne transpune intr-o apropiere ,dorinta de a avea acel nou.

3.Retorica imaginii

In acasta reclama cea mai intalnita figura de stil este repetitia.La „delight”Fiind o reclama nou ceea ce putem observa si din imagini si din textul reclamei ,ne este sugert la fiecare pas ca este o ciocolata „delight”.

La fel si la „Mars „fiind repetat deasupra ciocolatii fara ambalaj si o data direct pe ambalajul ciocolati.Mars este scris foarte mare cu caractere puternice Asa ne este indicata marca ciocolatii,iar culoarea o scoata din tipar,ne atrage atentia si ne provoca sa dorimi aceea ciocolata ,crocanta si uimitor de fina.

4. Interpretarea reclamei

In acesta reclama tiparita regasim folosirea imagini vizuale care sa recreeze sezatii cat mai intense ,reclama contine evenimente vizuale si imagini impuls care stimuleaza activitatea mentala a receptorului.

Preview document

Analiza unei reclame tipărite după modelul lui Roland Barthes - ciocolata Mars Delight de la Mars - Pagina 1
Analiza unei reclame tipărite după modelul lui Roland Barthes - ciocolata Mars Delight de la Mars - Pagina 2
Analiza unei reclame tipărite după modelul lui Roland Barthes - ciocolata Mars Delight de la Mars - Pagina 3
Analiza unei reclame tipărite după modelul lui Roland Barthes - ciocolata Mars Delight de la Mars - Pagina 4

Conținut arhivă zip

  • Analiza unei Reclame Tiparite dupa Modelul lui Roland Barthes - Ciocolata Mars Delight de la Mars.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza reclamei TV - Aqua Carpatica

Publicitatea este o forma de comunicare de tip persuasiv, avand rolul de a modifica atitudinea receptorilor in sensul achizitiei unui produs sau...

Comunicarea audio vizuală

Televiziunea este mijlocul de comunicare de masa cu cel mai mare impact asupra societatii. Tehnic vorbind, este definita ca un procedeu de...

Comunicarea Publicitară

Publicitatea este abordata si explicata din cel putin trei perspective culturale, fiecare generând si o anumita atitudine fata de acest fenomen...

Biserica și Mass Media

Traim într-o lume controversata unde valorile principale si etice ale unei societati se rasfrâng asupra populatiei. Biserica si mass-media...

Genurile Presei

3.GENURILE PRESEI DEF: Genurile presei este un proces cultural de lunga durata care acunoscut in ultima vreme o dezvoltare fara precedent datorita...

Ai nevoie de altceva?