Anchetă jurnalistică - taxiuri pirat

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Mass Media
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 4 în total
Cuvinte : 707
Mărime: 12.07KB (arhivat)
Publicat de: Iacob Toma
Puncte necesare: 8

Extras din referat

Ancheta jurnalistica

Taxiuri Pirat

Ipoteza anchetei : Taximetristi pirati, cu toate ca primaria a declarat ca au grija sa ii elimine, "pirati" inca umbla nestingheriti prin oras.

Multe persoane, de fel din alte localitati sau straini care sunt o prada usuoara, cad adeseori in capcanca acestor taximetristi. Cel mai des, acestia sunt intalniti in gari si alte zone foarte aglomerate, unde poti gasi usor un turist. Pe langa faptul ca victimele au fost tepuite, ele mai au ceva in comun, graba sau bariera lingvistica in cazul strainilor, in timp cei ce se grabesc se urca repede in primul taxiu care ii iese in fata, fara sa se mai uite la tarif, care oricum ii abia vizibil de la un metru si nu prea distigi unele cifre, ca ii 3 sau o fii 8 ala , desi conform legi el trebuie sa fie vizibil de la minim cinci metri. In cazul turistilor straini, acestia sunt racolati usor de taximetristi care stiu limba engleza. Cum te pacalesc acesti taximetristi? simplu au un tarif mai mare, spre exemplu daca de la Gara de Nord pana la Universitate, pretul normal a unei curse ar trebui sa coste intre 5 si 8 lei, pretul practicat de taximetristul pirat o sa te coste de la 10 sau 15 in sus, daca isi mai dau seama ca n-ai absolut nici o idee cum si pe unde ar trebui sa ajungi la destinatie, ei vor incerca sa te plimbe cat mai mult, faza cu plimbatul ii practicata si de cei care sunt cu acte in regula, acestia in schimb pot fii reclamati, la firma de care apartin sau la Politie, asta daca iti elibereaza o chitanta pe care scrie pretul calatoriei.

Serviciul Siguranta Trafic rutier are ca domenii de activitate:

- sistematizarea rutiera locala;

- dirijarea traficului rutier;

- aplicarea sanctiunilor contraventionale in cazul abaterilor statice (oprire, stationare, parcare);

- aplicarea prevederilor Legii nr. 421 / 2002 privind regimul juridic al vehiculelor fara stapan sau abandonate;

- aplicarea prevederilor Legii nr. 38 / 2003 privind transportul în regim de taxi si în regim de inchiriere.

Atributiile principale sunt:

- constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor pentru abaterile savarsite de carutasi, conducatori auto, taximetristi.

Pentru anul 2006/2007, primaria a eliberat în total 2761 de autorizatii de taximetrie. Dintre acestea, 5305 au fost acordate pentru 150 de firme, iar 3695 au fost acordate taximetristilor independenti.

Pozitia primariei

Pentru mai multe informatii am luat legatura cu o persoana care lucreaza la primaria Bucurestiului, din dorinta de a afla care este pozitia institutiei cu privire la taximetristii pirati, masurile care ar trebui luate si care nu s-au aplicat. Iata declaraţia acesteia:

- Se remarca 2 categorii de pirati : pirati independenti si firme autorizate ( care deţin autorizatii pentru 10 masini si de fapt ruleaza în trafic 20 ).

- Se dau amenzi/ sanctiuni pentru incalcarea legii insa nu pot fi eradicate.

- Taximetristii pirati nu sunt agreati de cei autorizati.

- Neintelegerile dintre acestia pot erupe daca promisiunile organelor

Preview document

Anchetă jurnalistică - taxiuri pirat - Pagina 1
Anchetă jurnalistică - taxiuri pirat - Pagina 2
Anchetă jurnalistică - taxiuri pirat - Pagina 3
Anchetă jurnalistică - taxiuri pirat - Pagina 4

Conținut arhivă zip

  • Ancheta Jurnalistica - Taxiuri Pirat.docx

Alții au mai descărcat și

Comunicarea audio vizuală

Televiziunea este mijlocul de comunicare de masa cu cel mai mare impact asupra societatii. Tehnic vorbind, este definita ca un procedeu de...

Publicistica lui Eminescu

Primele articole ale lui Eminescu sunt cele aparute în “Federatiunea”, ziar care aparea la Buda-Pesta sub conducerea lui Alexandru Roman, membru al...

Biserica și Mass Media

Traim într-o lume controversata unde valorile principale si etice ale unei societati se rasfrâng asupra populatiei. Biserica si mass-media...

Genurile Presei

3.GENURILE PRESEI DEF: Genurile presei este un proces cultural de lunga durata care acunoscut in ultima vreme o dezvoltare fara precedent datorita...

Ai nevoie de altceva?