Campanie de relatii publice

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Campanie de relatii publice.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 6 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Mass Media

Cuprins

I. DESCRIEREA CAMPANIEI 4
II. ADAPTAREA CAMPANIEI DORNA PE MODELUL RACE 4
1. Research - măsuri de organizare 4
2. Action 5
3. Communication - promovarea campaniei 5
4. Evaluation 5
III. CONCLUZII 6

Extras din document

De multe ori PR-ul poate fi privit ca o cursă contra-timp, contra-buget sau chiar contra-client, atunci când acesta nu reușește să își dea jos ochelarii de cal.

Totuși ce este modelul RACE pentru relații publice? Este procesul pentru crearea unei campanii și arată așa:

- R - research

- A - action

- C - communication

- E - evaluation

Research - se se bazează pe cercetare sau identificarea unei probleme/oportunități. Acest prim pas se bazează pe analize situaționale interne și externe pentru a monitoriza cunoștințele, opiniile, atitudinile și comportamentele celor ce sunt vizați. În această etapă este oferită fundația pentru întreg procesul. Comunicarea este văzută ca parte a soluției și nu ca problemă.

Action - include planificarea și programarea, care este sunt concepute pentru a continua etapa cercetării. După ce o problemă sau o oportunitate este definită, este necesar să se elaboreze o strategie de gestionare a problemei sau de a profita de oportunitate. Planificarea strategică în relații publice implică luarea unor decizii solide despre program, scop și obiective, identificarea publicului-cheie și stabilirea strategiilor.

Communication - în acest pas problema este deja definită și o soluție fiabilă identificată, așa că trebuie să se ia măsuri efectiv și să se comunice această acțiune. Scopul și obiectivele identificate în etapele anterioare sunt puse în aplicare prin canale de comunicare identificate corespunzător. Mesajul trebuie transmis ținând cont că partea de comunicare trebuie să fie construită în funcție de situație, loc, timp și audiență.

Evaluation - se consideră că relațiile publice sunt eficiente atunci când activitățile de comunicare ating scopul programului stabilit în al doilea pas.

Campania „Grija pentru copii”

I. DESCRIEREA CAMPANIEI

Lansată în urmă cu 6 ani de Dorna alături de Asociația Salvați Copiii, campania „Grija pentru copii” contribuie la dotarea cu echipamente medicale de specialitate a maternităților din București și din țară, dar și la o informare corectă și completă asupra problematicii nașterilor premature din România. Începând cu anul 2015, Simona Halep s-a alăturat campaniei în calitate de ambasador al cauzei copiilor născuți prematur.Conform datelor statistice oferite de Ministerul Sănătății în 2011, prin Institutul pentru Ocrotirea Mamei și Copilului (IOMC) „Alfred Rusescu”, unul din zece copii se naște prematur, având nevoie de atenție specială chiar din prima oră de viață. Dorna Izvorul Alb este recomandată atât în alimentatța zilnică a femeilor însărcinate, cât și a proaspetelor mămici care alăptează, datorită conținutului scăzut de sodiu. În plus, este ideală pentru pregătirea hranei bebelușilor și hidratarea lor zilnică.

Fisiere in arhiva (1):

  • Campanie de relatii publice.doc