Facebook digital business model

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Mass Media
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 21 în total
Cuvinte : 5719
Mărime: 1.31MB (arhivat)
Publicat de: Ruxandra N.
Puncte necesare: 7
Facultatea de Management Turistic si Comercial
Universitatea Crestina "Dimitrie Cantemir", Bucuresti

Cuprins

  1. 1.1. Facebook model de business 2
  2. Foloseste-te de Facebook pentru a genera trafic pe blogul sau site-ul tau 2
  3. Fa bani prin ‘share-uirea’ de clipuri pe Facebook 2
  4. Castiga bani prin vanzarea de lucruri pe Facebook 3
  5. Da ‘share’ link-urilor tale pe Facebook si castiga bani! 3
  6. 1.2. Facebook Exchange (FBX), cu alte cuvinte "urmarim ce site-uri accesezi" 3
  7. Facebook stie ce cumperi online 3
  8. 2.1. Cum face facebook bani ? 4
  9. 2.2. Cum să faci bani cu Facebook 4
  10. Cum să primești “Like-uri” 5
  11. Obține anunțuri publicitare - Devino afiliat 6
  12. Cum să introduci anunțuri pe pagina ta 7
  13. Fă bani online promovând companii 8
  14. Cât de mult pot să câștig? 9
  15. Studiu de caz - cresterea vanzarilor pe timpul pandemiei prin intermediul Facebook 10

Extras din referat

INTRODUCERE

Facebook (pronunțat /'feis.buk/ v. AFI; stilizat facebook) este un site web de tip rețea de socializare din Internet, creat de către Mark Zuckerberg în anul 2004 pentru a oferi posibilitatea de a contacta persoane apropiate, dar și persoane încă necunoscute. În acest moment Facebook este una dintre cele mai răspândite rețele sociale din lume. Utilizatorii pot intra în această rețea din orice loc unde există acces la Internet pe baza unei parole, stabilite inițial odată cu completarea formularului de înscriere conținând o serie întreagă de întrebări personale. În prezent (noiembrie 2015) site-ul Facebook are circa 1.44 mild. membri în toată lumea. Apreciat a fi al doilea site social mondial după google.com, luat după numărul de vizite, Facebook face parte din fenomenul recent denumit Web 2.0.

Creat inițial la Harvard, SUA, Facebook era la origine o rețea socială cu circuit închis pentru studenții acestei universități; ulterior ea s-a deschis și altor universități americane. La început verificarea apartenenței la universitate se făcea prin adresa de poștă electronică (e-mail) a studentului, dar începând din septembrie 2006 rețeaua este deschisă tuturor. Imediat rețeaua Facebook a devenit foarte populară dar și controversată, fiind interzisă în câteva țări din Orientul Mijlociu. De asemenea, prin intermediul acestei rețele au fost provocate și coordonate unele manifestații protestatare din Republica Moldova și Iran.

În primele nouă luni din anul 2010 Facebook a înregistrat un profit net de 355 de milioane de dolari la venituri de 1,2 miliarde de dolari.

În România Facebook avea 0,5 milioane de utilizatori în ianuarie 2010 și 2,4 milioane în ianuarie 2011. În septembrie 2011 România avea peste 3,7 milioane de utlizatori de Facebook.

Facebook este de departe cel mai utilizat program din lume, peste 1 miliard de oameni utilizează rețeaua de socializare cel puțin o dată pe lună. Acest număr este mai mare chiar și decât cel al utilizatorilor de Windows, cel mai popular sistem de operare din lume, instalat pe marea majoritate a calculatoarelor.

Aproape toți oamenii cu acces la Internet au profil de Facebook, ceea ce face din rețeaua de socializare o piață cu potențial uriaș.

CAPITOLUL I

1.1. Facebook model de business

Una dintre cele mai usoare metode de a face bani online este sa ai ca activitate ceva ce oricum faci in fiecare zi. Si care este cea mai populara activitate pe care o intreprinzi zilnic? Facebook!

Probabil ca multi nu vrem sa recunoastem, dar aceasta retea de socializare chiar ne ocupa foarte mult timp, poate chiar mai mult decat ne-am dori. Asa ca, daca ai putea sa faci bani cu ajutorul ei, de ce nu ai profita de o astfel de oportunitate? Timpul petrecut pe Facebook nu ar mai fi pierdut, ci ar fi o sursa de venit! Tocmai pentru ca Facebook are o multime de membri este o modalitate ideala de a face bani! Exista mai multe metode prin care iti poti face bani cu ajutorul Facebook. Uite cateva dintre ele:

Foloseste-te de Facebook pentru a genera trafic pe blogul sau site-ul tau

Daca ai un blog sau un site, stii foarte bine cat de mult conteaza traficul. E important sa fie cat mai mare, pentru a putea monetiza respectivul blog sau site. Fara trafic, practic, nu realizezi nimic. Iar Facebook poate ajuta in a iti aduce trafic, fiindca este o metoda foarte buna de a promova continutul tau milioanelor de oameni ce au conturi si de a ajunge la tinta. O multime de bloggeri folosesc Facebook ca o modalitate de promovare si chiar au succes. Asa ca, de ce nu ai incerca si tu?

Fa bani prin ‘share-uirea’ de clipuri pe Facebook

In afara de atragerea traficului pe blog si monetizarea de reclame, o alta metoda de a face bani cu Facebook este de a da ‘share’ clipurilor tale pentru a face rost de vizualizari. Exista multe site-uri de video sharing, cel mai popular fiind Youtube. Cei ce contribuie sunt platiti in functie de vizualizari, ceea ce inseamna ca suma de bani pe care o poti castiga depinde de numarul de vizualizari al clipurilor. Asadar, de fiecare data cand incarci un filmulet pe Youtube sau pe alt site, da-i ‘share’ pe Facebook pentru a iti creste vizualizarile si deci, si eventualele castiguri.

Castiga bani prin vanzarea de lucruri pe Facebook

Poti vinde, in principiu, orice. In ultima vreme, prinde foarte bine o afacere cu articole handmade, asa ca daca ai ceva talent la confectionat, nu ezita si profita! De asemenea, si e-bookurile tind sa aiba succes, asa ca daca te pricepi la scris, poate fi o oportunitate. Orice ai vinde, pe Facebook poti gasi oameni interesati in produsele tale, de oriunde din lume.

Da ‘share’ link-urilor tale pe Facebook si castiga bani!

Poti face bani din link-urile tale, daca folosesti link shortener care te plateste pentru a da ‘share’ link-urilor tale. Unul dintre cei care platesc cel mai bine este adf.ly. Daca gasesti un site sau un video care iti place si vrei sa il imparti cu altii, poti sa il scurtezi si apoi sa postezi link-ul pe Facebook. Cand vizitatorii dau click pe acel link, inainte sa intre pe site, vor fi redirectionati pe site-ul cu reclame. Castigurile tale depind de numarul de click-uri pe link-urile pe care le ai.

Facebook are nevoie sa faca rapid bani pentru ca actiunile companiei sa nu se prabuseasca si mai tare. Oficialii au pus pe blog o postare in care promit sa le ofere utilizatorilor "reclame relevante, care sa le protejeze intimitatea", insa jurnalistii dela Gizmodo au o alta parere. Ei au "tradus" ce vor sa faca, de fapt, cei de la Facebook.

Bibliografie

https://www.money.ro/facebook-iti-explica-cum-face-bani-de-pe-urma-ta/

https://www.banininja.ro/fa-bani-pe-facebook/

https://onedigital.ro/facebook-ads-case-study/

Preview document

Facebook digital business model - Pagina 1
Facebook digital business model - Pagina 2
Facebook digital business model - Pagina 3
Facebook digital business model - Pagina 4
Facebook digital business model - Pagina 5
Facebook digital business model - Pagina 6
Facebook digital business model - Pagina 7
Facebook digital business model - Pagina 8
Facebook digital business model - Pagina 9
Facebook digital business model - Pagina 10
Facebook digital business model - Pagina 11
Facebook digital business model - Pagina 12
Facebook digital business model - Pagina 13
Facebook digital business model - Pagina 14
Facebook digital business model - Pagina 15
Facebook digital business model - Pagina 16
Facebook digital business model - Pagina 17
Facebook digital business model - Pagina 18
Facebook digital business model - Pagina 19
Facebook digital business model - Pagina 20
Facebook digital business model - Pagina 21

Conținut arhivă zip

  • Facebook digital business model.docx

Alții au mai descărcat și

Construirea imaginii de sine pe Facebook

Lucrarea noastră a avut drept scop cercetarea modului de construire a identității de sine în mediul online. Analiza noastră a fost efectuată pe...

Comunicarea audio vizuală

Televiziunea este mijlocul de comunicare de masa cu cel mai mare impact asupra societatii. Tehnic vorbind, este definita ca un procedeu de...

Biserica și Mass Media

Traim într-o lume controversata unde valorile principale si etice ale unei societati se rasfrâng asupra populatiei. Biserica si mass-media...

Genurile Presei

3.GENURILE PRESEI DEF: Genurile presei este un proces cultural de lunga durata care acunoscut in ultima vreme o dezvoltare fara precedent datorita...

Ai nevoie de altceva?