Lie to Me - Impactul Mass Media

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Mass Media
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 5 în total
Cuvinte : 1263
Mărime: 317.24KB (arhivat)
Publicat de: Minodora Pintea
Puncte necesare: 6
Universitatea Transilvania din Brasov

Extras din referat

IMPACTUL MASS MEDIA

LIE TO ME

Din dictionarul explicativ al limbii romane observam ca mass media este definita ca totalitatea mijloacelor tehnice de comunicare în masă a informațiilor (radio, televiziune, cinematograf, publicații, disc, magnetofon etc.)

Mijloacele de comunicare în masă pot fi clasificate după următoarele criterii:

- modul de vehiculare a informației, de ex. mijloace scrise (ziarele, revistele), mijloacele audio-vizuale (radioul, televiziunea) ș.a;

- gradul de noutate și de complexitate, de ex. mijloace tradiționale (ziarele, radioul), mijloace moderne (televiziunea, Internetul, complexe multimedia).

Mediile au un important rol în societate, concretizat prin următoarele funcții: transmiterea informatiei, formarea, influențarea și manipularea opiniei publice, educație, divertisment ș.a.

Începand de la teoria lui Lippmann, teoria cultivării, a dependenței, a stabilirii ordinii de zi, a spiralei tăcerii, etc – toate acestea relevă modul în care mass media influențează comportamentele, fie direct sau indirect, pe termen lung sau mediu. E. Noelle-Neumann apreciază că există un procent de circa 20 % de indivizi care își exprimă convingerile cu fermitate chiar și dacă acestea sunt contrare opiniei dominante. (Gabriel A. Almond, Sidney Verba, 1996).

Cele mai importante evenimente interne sau externe, despre care marea majoritate dintre noi are opinii formate extrem de puternice, ne-au fost aduse la cunoștință de către mass-media. De aici și ușurința cu care mass-media poate influența judecățile noastre de valoare și, prin urmare, alegerile pe care le facem sau deciziile pe care le luăm în urma lor.

În funcție de evenimentele prezentate în buletinele de știri, în presa scrisă, la radio, etc., oamenii își organizează viața. Depindem de mass media pentru a fi informați, iar cei care știu cum să profite de acest lucru, câștigă o mare parte din public. În primul rând, toate aceste forme moderne, modele ale comunicării în masă, acționează asupra minții omului în general, probabil televiziunea este cea mai utilizată formă a comunicării în masă, căci “audiența” se rotunjește la un număr extreme de ridicat.

Teoreticienii sunt de acord că presa și celelalte mass-media au efecte asupra indivizilor, grupurilor, instituțiilor și maselor, modelând personalitatea umană sub aspect cognitiv, afectiv și comportamental.

O emisiune de televiziune (numită și emisiune televizată sau TV) reprezintă o porțiune a unei transmisiuni televizate în contextul unui program dinainte stabilit. În această categorie intră și serialele de televiziune, ce desemnează o emisiune structurată într-un număr finit de episoade. În fapt, majoritatea emisiunilor de televiziune sunt reluate în mod serial, de vreme ce sunt transmise unul sau mai multe episoade săptămânal (în cadrul grilei de programe).

Între emisiunile seriale, o poziție importantă o ocupă filmele seriale, format de film pentru televiziune adapat prezentării unei narațiuni într-un număr mare de episoade (de la zeci până la mii; un caz aparte este cel al telenovelelor). Din rațiuni comerciale, evoluția emoțională a scenariului unui serial de televiziune dirijează frecvent producerea unui climax în încheierea episoadelor, pentru a încerca curiozitatea telespectatorilor, deci pentru a asigura fidelitatea acestora.

Serialul tv preferat de mine este “Lie to me”. Am facut aceasta alegere pentru ca din momentul in care mi-a fost recomandat am fost captivata de el. Nu este un serial obisnuit, banal, ci dimpotriva, este un serial ce are la baza ani multi de studiu, de stiinta in domeniul comunicarii nonverbale. Pe langa faptul ca personajele au o poveste interesanta, cazurile prezentate, pe care le si rezolva sunt pur si simplu uimitoare. Cu fiecare episod vazut ma automotivam sa studiez si eu mai mult acest domeniu, si sa incerc sa fac ceva asemanator aici, in Romania.

Preview document

Lie to Me - Impactul Mass Media - Pagina 1
Lie to Me - Impactul Mass Media - Pagina 2
Lie to Me - Impactul Mass Media - Pagina 3
Lie to Me - Impactul Mass Media - Pagina 4
Lie to Me - Impactul Mass Media - Pagina 5

Conținut arhivă zip

  • Lie to Me - Impactul Mass Media.doc

Te-ar putea interesa și

The Phenomenon of Slang

Introduction As is known any verbal language is a live phenomenon. The majority of new words arises and evolves by a quite natural way from...

Ai nevoie de altceva?