Mapă de presă - referendumul pentru demiterea președintelui

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Mass Media
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 16 în total
Cuvinte : 5532
Mărime: 182.87KB (arhivat)
Publicat de: Mina Șerban
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Daniela Cotoara
Acest document mi-a folosit la cursul de politologie in cadrul facultatii Automatica si Calculatoare

Extras din referat

În gari si aeroporturi nu au mai fost organizate sectii de votare pentru „tranzit“

12 ore sunt deschise urnele pentru „DA“ si „NU“

Începând cu ora 8.00, românii se vor putea pronunta, astazi, în privinta demiterii presedintelui suspendat Traian Basescu. Pentru cei peste 18 milioane de cetateni înscrisi pe listele electorale au fost înfiintate 17.294 de sectii de votare în tara si 178 în strainatate.

Cei care doresc sa participe la referendum trebuie sa se prezinte la sectia de votare unde sunt înscrisi pe listele permanente, si nu la o alta sectie din aceeasi localitate. În cazul în care un alegator se afla, însa, în alta localitate, el va putea vota la orice sectie, pe o lista suplimentara. La sectia de votare, singurul act pe care trebuie sa-l aiba cetateanul asupra sa este cel de identitate. Numai daca numele sau nu figureaza pe lista electorala permanenta a sectiei, el va fi trecut pe o lista suplimentara. Pe buletinul de vot pe care urmeaza sa-l primeasca, alaturi de stampila cu mentiunea „VOTAT”, figureaza întrebarea: „Sunteti de acord cu demiterea presedintelui României, domnul Traian Basescu?”. În partea dreapta sunt doua casete, cu raspunsurile „DA” si „NU”, care dau posibilitatea alegatorilor sa opteze pentru demiterea sau mentinerea în functie a sefului statului. Stampila trebuie aplicata pe una din cele doua casete si nu în afara lor, în acest caz, votul fiind anulat. Daca stampila a fost folosita gresit, exista posibilitatea de a mai cere, pentru o singura data, un alt buletin de vot. De asemenea, în cabina alegatorii sunt obligati sa intre singuri. La final, stampila va fi returnata reprezentantului Biroului Electoral, care va aplica pe actul de identitate timbrul cu mentiunea „VOTAT 19 mai 2007”. Urnele se vor închide la ora 20.00 fara a mai exista posibilitatea prelungirii acesteia, conform deciziei luate în aceasta saptamâna de membrii Biroului Electoral Central. În gari sau aeroporturi nu se vor mai instala sectii de votare, cum s-a întâmplat în alte dati. Acestea vor exista numai în puncte fixe, pentru a se putea identifica astfel persoanele care voteaza dublu sau multiplu.

Pentru consultarea populara au fost imprimate 20.271.310 buletine de vot, cu 10% mai mult decât totalul electorilor, si au fost realizate 20.047.597 de timbre autocolante si 87.265 de stampile de vot. Referendumul a costat statul nu mai putin de 60 de milioane lei.

19 mai: Totul despre referendum

16/05/2007

Autoritatea Nationala Permanenta a stabilit toate regulile dupa care pot sa voteze romanii la referendum-ul din data de 19 mai 2007.

Potrivit reglementarilor legale in vigoare, la aceasta data romanii din tara si din strainatate sunt asteptati la urne pentru a spune daca sunt sau nu de acord cu demiterea presedintelui Traian Basescu.

In functie de optiune, alegatorul va aplica stampila votat pe "casuta" DA, in caz ca doreste demiterea presedintelui, si NU, daca doreste ca acesta sa revina la Palatul Cotroceni. Au drept de vot toti cetatenii romani care au implinit varsta de 18 ani pana in ziua votului inclusiv.

Preview document

Mapă de presă - referendumul pentru demiterea președintelui - Pagina 1
Mapă de presă - referendumul pentru demiterea președintelui - Pagina 2
Mapă de presă - referendumul pentru demiterea președintelui - Pagina 3
Mapă de presă - referendumul pentru demiterea președintelui - Pagina 4
Mapă de presă - referendumul pentru demiterea președintelui - Pagina 5
Mapă de presă - referendumul pentru demiterea președintelui - Pagina 6
Mapă de presă - referendumul pentru demiterea președintelui - Pagina 7
Mapă de presă - referendumul pentru demiterea președintelui - Pagina 8
Mapă de presă - referendumul pentru demiterea președintelui - Pagina 9
Mapă de presă - referendumul pentru demiterea președintelui - Pagina 10
Mapă de presă - referendumul pentru demiterea președintelui - Pagina 11
Mapă de presă - referendumul pentru demiterea președintelui - Pagina 12
Mapă de presă - referendumul pentru demiterea președintelui - Pagina 13
Mapă de presă - referendumul pentru demiterea președintelui - Pagina 14
Mapă de presă - referendumul pentru demiterea președintelui - Pagina 15
Mapă de presă - referendumul pentru demiterea președintelui - Pagina 16

Conținut arhivă zip

  • Mapa de Presa - Referendumul pentru Demiterea Presedintelui.doc

Alții au mai descărcat și

Comunicarea audio vizuală

Televiziunea este mijlocul de comunicare de masa cu cel mai mare impact asupra societatii. Tehnic vorbind, este definita ca un procedeu de...

Publicistica lui Eminescu

Primele articole ale lui Eminescu sunt cele aparute în “Federatiunea”, ziar care aparea la Buda-Pesta sub conducerea lui Alexandru Roman, membru al...

Biserica și Mass Media

Traim într-o lume controversata unde valorile principale si etice ale unei societati se rasfrâng asupra populatiei. Biserica si mass-media...

Genurile Presei

3.GENURILE PRESEI DEF: Genurile presei este un proces cultural de lunga durata care acunoscut in ultima vreme o dezvoltare fara precedent datorita...

Ai nevoie de altceva?