Relatii Publice - Mediafax

Imagine preview
(8/10 din 2 voturi)

Acest referat descrie Relatii Publice - Mediafax.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 6 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Mihai Stoica

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domenii: Mass Media, Comunicare, Marketing, Management

Extras din document

Tip companie: privata. Membra a Grupului MediaPro

Sediu: Str. Tudor Arghezi 3B, Bucuresti, Romania

Infiintare: Bucuresti (octombrie 1991)

Industrie: mass-media

Mediafax este cel mai mare furnizor de informatie generala si de afaceri din Romania, cunoscut in general pentru fluxurile sale de stiri si fotografie de presa accesate de 90% din presa scrisa centrala si 70% dintre posturile de radio si televiziune.

Cu toate acestea, activitatea de agentie de presa reprezinta doar o parte din portofoliul Mediafax, compania asumandu-si rolul de a furniza informatie de business de incredere unui larg spectru de comunitati de afaceri si institutii. Produsele Mediafax Business acopera piata valutara, piata de capital, piata monetara, stiri economice si de eveniment, oportunitati de afaceri, licitatii, indicatori statistici, date despre firme (1.100 de societati cotate pe piata de capital).

Istoric

Mediafax a fost infiintata in toamna anului 1991, parte a Grupului MediaPro si si-a inceput activitatea ca societate cu raspundere limitata (SRL) pe o piata monopolizata de Rompres, agentia de presa controlata de stat. Fiind in primul val al presei independente din Romania, Mediafax a trebuit sa lupte cu prejudecatile unui mediu rigid si plin de suspiciune si sa depuna mult efort pentru a-si demonstra integritatea in fata jurnalistilor si surselor.

Primele stiri Mediafax au fost batute la masina si apoi trimise in plicuri catre redactiile ziarelor centrale. Mai tarziu, fluxurile de stiri au inceput sa fie trimise in intreaga tara prin fax, din ora in ora. Echipa initiala din spatele numelui Mediafax a fost alcatuita din 12 jurnalisti.

In urma unor investitii masive, compania s-a transformat in 7 februarie 1994 in societate pe actiuni, devenind Mediafax S.A., si si-a extins echipa la aproximativ 100 de ziaristi. In acelasi an, in contextul in care oamenii de afaceri din Romania au inceput sa constientizeze din ce in ce mai mult importanta de a obtine rapid informatie de incredere, Mediafax si-a largit activitatea si a lansat oferta de informatii de afaceri. Primul produs pe care l-a oferit a fost Pachetul Executiv, structurat pe diferite tipuri de informatii economice.

Compania a devenit lider pe piata agentiilor de presa in anul 1995 si a ramas pe aceasta pozitie inca de atunci. A inceput sa fie cunoscuta ca cel mai mare furnizor de stiri si fotografie de presa din Romania. Ca furnizor de servicii de agentie de presa, Mediafax publica zilnic un flux de peste 500 de stiri si este considerata cea mai obiectiva si de incredere sursa de informatie pentru mass-media romanesti. Pachetul este completat de Mediafax Foto[2], cel mai consistent serviciu de fotografie de presa din tara si distribuitorul exclusiv pentru Romania al serviciului fotografic France Presse.

Urmatorul pas a fost facut 3 ani mai tarziu, in 1997, cand Mediafax a lansat serviciul Business Focus, un serviciu de transmitere in timp real a informatiilor destinate segmentului business, care ofera acces online la stiri si la arhiva acestora. Aceasta miscare a facut parte dintr-un tablou mai amplu, si anume lansarea site-ului corporate al Mediafax[3] care a facut disponibile online toate stirile, fotografiile si arhivele.

Continuandu-si dezvoltarea, Mediafax a fost pionier pe piata monitorizarii profesionale a presei pentru companii si agentii de PR. In anul 1998 cand s-a lansat serviciul Mediafax Monitorizare, companiile si institutiile nu aveau o alternativa pentru a putea renunta la monitorizarea presei cu resurse proprii.

Fisiere in arhiva (1):

  • Relatii Publice - Mediafax.doc

Alte informatii

Facultatea :Cibernetica,Statistica si Informatica economica