Responsabilitatea sociala corporativa

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Responsabilitatea sociala corporativa.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 5 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Raluca Dianu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Mass Media

Extras din document

1. Descrierea campaniei în contextul / viziunii misiunii companiei;

Brandul Domestos a fost lansat în Marea Britanie în ani 1920 și a fost vândut din ușă în ușă de către vânzători pe biciClete. La timpul respectiv, Domestos era folosit în casă ca o soluție pentru suprafețele de uz casnic, dar și pentru albirea bumbacului, iar vânzătorii erau responsabil să facă demonstrații live.

În anii 1950, brandul Domestos a început să se implice în campanii de educație pentru sănătate, iar în anii 1960, compania a fost cumpărată de Unliever și a fost lansat faimosul produs Domestos Bleach Bleach, acesta câștigând notorietate și expansiune internațională.

Domestos a parcurs un drum lung, începând ca un înălbitor îmbuteliat la o gamă care include: înălbitor lichid gros, spray multifuncțional, îndepărtarea calcarului, blocuri de toaletă parfumate și șervețele, Domestos devenind astfel un expert în ‚‚uciderea germenilor’’.

Astfel Domestos poartă o luptă contra germenilor, acolo unde oamenii sunt deosebit de afectați. Misiunea socială a brandului Domestos, este de a ajuta oamenii să aibă acces decent și îmbunătățit la toaletă.

Domestos este un brand care ca scop distrugerea tuturor germenilor, își asumă un angajament real și, nu oferă doar perfomanțe funcționale.

2. Obiectivele campaniei / activității;

Menținerea igienei în școli, poate fi în zilele noastre, o povocare, în contextul abundenței de informații și mituri referitotare la modalitățile de prevenire a afecțiunilor cauzate e contactul cu virusuri și microbi.Curățenia și igienizarea în școli este primordială pentru sănătatea copiilor și ulterior pentru a asigura viitorul unei țări. O țară cu copii sănătoși, în care se pot concentra, pot mânca într-un mediu prielnic, pot avea acces la educație reprezintă un prim pas prin care se pot desprinde de sărăcie.

O mare problemă este faptul că în România, în mediul rural, una din trei școli nu au acces la toaletă deoarece nu există una, fie cea existentă nu poate fi folosită deoarece este murdară sau nu e funcțională.

Domestos, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale și Crucea Roșie Română, lansează campania: “Domestos susține igiena în școli” campania aflată la a 5 -a ediție, susține ,, Dreptul la toalete ’’ propunându-și să asigure condiții optime de igienă la școlile din țara noastră.

Programul creat de Domestos are ca obiectiv curățarea toaletelor neutilizabile, și își propune să aplice principiile schimbării comportamentului, cooperând împreuna cu copii, profesori și directori, astfel încât aceștia să înțeleagă și să învețe obiceiuri și reguli sănătoase de igienă, să beneficieze de toalete curațate și de asemenea să deprindă abilități și sfaturi practice despre cum să întrețină igiena pe termen lung. Dedicat schimbării oamenilor printr-o igienă corectă, Domestos și propus să aibă acces îmbunătățit și sigur la toalete și militează la schimbarea comportamentului pentru a se asigura că toaletele se mențin curate.

3. Desfășurarea campaniei - timp, locuri digitale și reale, mesaj, purtători de mesaj (analiza adecvării mesajelor la mediu și audiență);

Campania ‚‚Domestos susține igiena în școli’’-Dreptul la toalete se desfășoară pe întreg teritoriul României în perioada 23 septembrie 2019-07 septembrie 2021 cu ajutorul unei sponsorizări în valoare de 45.000 euro.

Fisiere in arhiva (1):

  • Responsabilitatea sociala corporativa.docx

Bibliografie

https://revistaprogresiv.ro/finalist-progresiv-awards-domestos-sustine-igiena-scoli-unilever
https://crucearosie.ro/stiri-si-comunicate/crucea-rosie-romana-alaturi-de-domestos-va-dota-cu-grupuri-sanitare-si-va-moderniza-toalete-din-mai-multe-scoli-din-romania/
https://www.iqads.ro/articol/52984/campania-domestos-sustine-igiena-in-scoli-continua-si-in-scenariul-rosu-cat-timp
https://www.youtube.com/watch?v=1ZLhOkzTp8w
https://www.domestos.com/ro/dreptul-la-toalete.html
https://stirileprotv.ro/stiri/a/p-domestos-sustine-igiena-in-scoli-o-scoala-are-o-noua-toaleta.html
https://www.unilever.com/brands/home-care/domestos.html
https://revistaprogresiv.ro/stiri/progresiv-awards-2020-si-desemnat-castigatorii
https://www.protv.ro/nefacembine/domestos-doneaza-crucii-rosii-romane-produse-in-valoare-de-peste-120-000-euro-pe-perioada-pandemiei-covid.html
https://www.facebook.com/domestos.romania
https://www.retail-fmcg.ro/fmcg/domestos-campania-sustine-igiena-scoli.html
https://www.csrmedia.ro/domestos-sustine-igiena-in-scoli-pentru-al-cincilea-an-la-rand/