Strategii de management in mass-media

Imagine preview
(6/10 din 4 voturi)

Acest referat descrie Strategii de management in mass-media.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 5 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domenii: Mass Media, Management

Extras din document

CONCURENTA

Concurenta trebuie stabilita in functie de formatul pe care il va aborda in viitor organizatia mass-media. In functie de amplitudinea acesteia trebuiesc luate urmatoarele decizii.

Analizele ample referitoare la concurenta ca si cele pentru piata publicitara sau pentru piata auditoriului trebuie sa preceada stabilirii unei anumite forme organizatorice.

DIMENSIUNILE PIETEI

Dimensiunile pietei se diferentiaza in felul urmator :

a. Piata mica Þ x < 500 000

b. Piata medie Þ 500 000 < x < 1 000 000

c. Piata mare Þ x < 1 000 000

VOLUMUL POTENTIAL AL COMENZILOR DE PUBLICITATE

Publicitatea reprezinta orice forma non-personala de promovare a unei idei sau a unui produs ori serviciu, platita de catre un sponsor identificabil.

Publicitatea joaca un rol esential in desfasurarea activitatii unei organizatii mass-media de tip comercial, fiindca majoritatea fondurilor financiare provin din aceasta sursa.

In functie de dimensiunea pietei careia i se adreseaza organizatia mass-media exista avantaje si dezavantaje. Tocmai de aceea este necesar sa se realizeze o stabilire a potentialului acestui sector.

CADRUL LEGAL SI POLITIC

Cadrul legal face referire la normele legale ce trebuiesc respectate pe parcursul proceselor de infiintare si functionare a organizatiei de presa.

Cadrul politic reprezinta grupurile de presiune si grupurile de interese care pot influenta activitatea unei organizatii.

FORMATUL PROGRAMULUI

Formatul programului reprezinta etalonul pentru succesul unei organizatii, care este determinat de tipul si nivelul de atingere a obiectivului propus.

Trebuie precizat ca pentru un post de radio/televiziune sau un gen de presa scrisa, scopul primar il reprezinta succesul sau comercial. Doar atingerea acestui obiectiv ii garanteaza supravietuirea pe termen lung.

Fisiere in arhiva (1):

  • Strategii de management in mass-media.doc