13 materiale plastice utilizate in industria automotive

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie 13 materiale plastice utilizate in industria automotive.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 13 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Mecanica

Extras din document

Materialele plastice de înaltă performanță joacă un rol important în industria automobilelor în zilele noastre.

Greutatea redusă a materialelor plastice contribuie la reducerea consumului de combustibil al autovehiculelor. Se estimează că reducerea cu 10% a greutății autovehiculului duce la o reducere de 5% până la 7% al consumului de combustibil. Economia curentă și preocupările legate de mediu determină crearea unei mașini mai eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil, o prioritate majoră în industria automobilelor.

Alte avantaje ale materialelor plastice de înaltă performanță utilizate în vehiculele de transport includ:

- Coroziune minimă, care permite o viață mai lungă a vehiculului

- Libertatea de proiectare substanțială, care să permită creativitate avansată și inovație

- Flexibilitate în integrarea componentelor

- Siguranță, confort și economie

- Reciclabilitate.

Mai jos sunt prezentate 13 dintre cele mai bune materiale plastice de înaltă performanță utilizate în industria de automobile. In timp ce toate 13 poate fi utilizate cu ușurință într-un singur autovehicul, doar trei tipuri de plastic constituie aproximativ 66% din totalul maselor plastice de înaltă performanță utilizate într-o mașină: polipropilenă (32%), poliuretan (17%) si PVC (16%) .

1) Polipropilenă (PP)

Polipropilena este un polimer termoplastic utilizat într-o mare varietate de aplicații. Un polimer semi-cristalin realizat din monomerul propilenă este robust și neobișnuit de rezistent la numeroși solvenți chimici, baze și acizi.

Aplicații: spoilere pentru autovehicule, rezervoare chimice, izolații de cablu, cutii de gaz, fibre de covoare.

2) Poliuretan (PUR)

Poliuretanul solid este un material elastomer cu proprietăți fizice excepționale, incluzând duritatea, flexibilitatea și rezistența la abraziune și temperatură. Poliuretanul are o gamă largă de duritate, de la guma elastică până la cea de bowling. Alte caracteristici ale poliuretanului includ flexibilitate extrem de ridicată, rezistenta mare la diferite solicitări și rezistență deosebită la intemperii, ozon, radiații, ulei, benzină și majoritatea solvenților.

Aplicații: scaune flexibile din spumă, panouri izolate din spumă, jante elastomerice și anvelope, bucșe de suspensie pentru autovehicule, perne, izolații electrice, elemente din plastic dur.

Fisiere in arhiva (1):

  • 13 materiale plastice utilizate in industria automotive.docx